29 September 2017, 18:26
29 September 2017, 20:16
Op zondagochtend verse (te veel) pistolets gaan kopen. Overschot 2 dagen laten liggen, opensnijden en eventueel een ½u in een oven steken van 80graden.
Overgieten met olijfolie, beleggen met stukjes tomaat, verkruimelde feta, oregano en terug olijfolie.
Alternatief, bij "den Turk" (geen idee of je het bij een AH kan kopen) gedroogde, ronde, harde, halve "pistolets" gaan halen. Een korte tijd in water laten weken en dan al het voorgaande "beleg" erop.
Overgieten met olijfolie, beleggen met stukjes tomaat, verkruimelde feta, oregano en terug olijfolie.
Alternatief, bij "den Turk" (geen idee of je het bij een AH kan kopen) gedroogde, ronde, harde, halve "pistolets" gaan halen. Een korte tijd in water laten weken en dan al het voorgaande "beleg" erop.
30 September 2017, 01:57
Dit lijkt er wel wat op ;)
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
30 September 2017, 07:31
Dakos wordt hier op west Kreta veel gegeten. Bij ons in de kafenion krijg je standaard dakos,kleine variant,als meze. De paximadi is in diverse varianten en formaten te koop bij bakkers en supermarkten. Gebruik geraspte en uitgelekte tomaat. Dit mengsel zorgt er ook voor dat de paximadi enigszins vochtig word.Boven op de tomaat feta of,voor mij lekkerder, myzithra.Beetje oregano enom het af te maken een beetje olijfolie.