Gebakken mosselen in tomatensaus - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46) +--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135) +---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137) +---- Discussie: Gebakken mosselen in tomatensaus (/showthread.php?tid=6217) |
Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 15 October 2017 Jummie! Zo simpel, zo heerlijk! Ook wel bekend als mosselen saganaki . Dit recept is als mezze bedoeld. Wil je het als hoofdgerecht maken, dan voor vier personen 1 kg mosselen gebruiken en de tomaten en andere ingrediënten met 50% verhogen, dus niet verdubbelen! RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - Martino - 19 October 2017 Dat ziet er weer lekker uit! Recept om zeker uit te proberen! RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 19 October 2017 Oei, oei, oei! Nog niemand gemaakt hopelijk? Ben pagina twee vergeten! Hierbij het hele recept en nogmaals sorry! RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - Martino - 05 April 2021 Mis de tweede pagina nog steeds??? RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 17 April 2021 Opnieuw een poging, tinypic heeft het verwijderd. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 17 April 2021 Nu zie ik wel weer twee pagina's bij de originele posting? Nou ja, beter eenmaal te veel dan te weinig RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - El Greco - 18 April 2021 Verse mosselen vinden blijft toch wel een probleem hier. Diepvries mosselen zoveel je wil maar... RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 18 April 2021 (18 April 2021, 17:33)El Greco schreef: Je moet in België toch wel verse mosselen kunnen krijgen? Deze maand in principe de laatste weer van het seizoen en in juli weer nieuwe oogst. En in de vishandel meestal wel hangcultuur uit het Middellandse Zeegebied, het hele jaar rond. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - El Greco - 20 April 2021 (18 April 2021, 19:30)JohanV schreef: Neen Johan, ik bedoel in Griekenland. Ik heb hier in Griekenland wel eens Australische gegeten, die exemplaren waren 2 x zo groot dan een gemiddelde Zeeuwse mossel. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 20 April 2021 (20 April 2021, 09:23)El Greco schreef: Ah, oke, ik ging uit van je vlaggetje waar je was Vond het al zo vreemd, Vlamingen zonder verse mossels? Wij hebben in Italië ook wel eens gigantisch grote mossels gehad. Bleken hangcultuur te zijn en ze waren lekker! Gekookt in een knoflookbouillon. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - El Greco - 21 April 2021 (20 April 2021, 09:26)JohanV schreef: Neen neen, het vlaggetje is niet altijd correct. Komt omdat we hier na 6 weken wachten op internet, nog steeds "surfen" via ons Belgisch mobiel nummer. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - kretalover - 23 April 2021 Johan, Kun je het gerecht ook de dag voordien klaarmaken en om het dan de dag zelf alleen nog in de oven te garen Edgard RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 23 April 2021 (23 April 2021, 11:00)kretalover schreef: Hallo Edgard. Ik zou dat niet doen, de mosselen kunnen dan taai worden en smaak verliezen. Wat je wel kan doen is het gerecht maken, muv het koken en toevoegen van de mosselen. Dat moet je dan even op de dag zelf doen. Ipv het kookvocht van de mosselen kan je dan een tot 50% verdunde visbouillon gebruiken. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - kretalover - 23 April 2021 Bedankt Johan RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - Martino - 25 April 2021 Hoeveel gram gekookte mosselen houd je over van 500 gr. Johan? Wij zijn maar met zijn tweeën en dan koop ik gekookte mosselen bij de visboer. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 25 April 2021 (25 April 2021, 17:55)Martino schreef: Dat durf ik niet te zeggen. Als je de grootste formaat hebt hou je meer vlees over dan als je een klein formaat hebt. Ik zou aan je visboer aangeven dat je een recept hebt waarin 500 gr mosselen staat en dan aan hem vragen hoeveel gram gekookte mosselen je dan moet hebben. RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - messara - 26 April 2021 2,5 kg grote mosselen = 500 GR mosselvlees RE: Gebakken mosselen in tomatensaus - JohanV - 26 April 2021 (26 April 2021, 07:35)messara schreef: Dank je Messara! Dan moet je wel de Goudmerk halen. Dus geen Jumbo's, Imperial, Super en Extra! Die zijn allemaal veel kleiner, ondanks wat de naam doet vermoeden. Alleen te verkrijgen bij de vishandel. Reken op plm 8-9 euro per kg. Als wij een mosselavond hebben, halen we deze altijd. Ben je zo 80 euro aan mossels kwijt, maar lekker! Overigens is het Nederlandse mosselseizoen nu afgelopen. Start weer in juli. Wel zijn natuurlijk de geÏmporteerde hangcultuur te verkrijgen. |