Oríste! - jóuw Griekenland forum
Moussaka met Lamsvlees - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135)
+---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137)
+---- Discussie: Moussaka met Lamsvlees (/showthread.php?tid=6256)



Moussaka met Lamsvlees - JohanV - 12 November 2017

Wie houdt er niet van? Sterker nog, ik heb al eens het recept hiervoor gepost. Alleen.... deze versie is totaal anders. Ipveen mengsel van gehakt gebruik je vers lamsvlees en de aubergine wordt op een totaal andere manier verwerkt. Vorig jaar GC mee bezig gezien en toen zelf aan de gang gegaan. Is een recept van drie pagina's geworden, sorry Rolleyes
Hiermee zet je echt iets speciaals op tafel, kost even tijd, maar overheerlijk! Tongue Je kan het recept verdelen over twee dagen. De eerste dag het lamsvlees stoven in de oven en de volgende dag deel twee, dan valt het goed te doen. Laat dan wel het gestoofde vlees rustig even op kamertemperatuur komen voor je het verder verwerkt.
Voor de durfers! Wink Smile








RE: Moussaka met Lamsvlees - Martino - 12 November 2017

Zo Johan, dat is een apart en heftig recept! Ziet er smakelijk uit. Wij hebben geen gasfornuis maar koken op keramische kookplaten. Is er een andere manier om de aubergine te garen voor dit recept? In de oven?


RE: Moussaka met Lamsvlees - JohanV - 13 November 2017

(12 November 2017, 23:52)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Zo Johan, dat is een apart en heftig recept! Ziet er smakelijk uit. Wij hebben geen gasfornuis maar koken op keramische kookplaten. Is er een andere manier om de aubergine te garen voor dit recept? In de oven?

Hallo Martino. Dat kan inderdaad in de oven, zo'n 20 minuutjes bij 180 graden. Leg ze wel in een ovenschaal en natuurlijk tussendoor ook keren. De eerste keer even goed in de gaten houden, omdat elke oven weer anders is en je warmere en mindere warmere plekken in je oven hebt. In de zomer bv ook op je bbq vlak boven de briketten.
Ik heb zelf geen ervaring met keramische kookplaten.