Op verzoek van Goudas
Bougiordi.
Er zijn veel recepten van te vinden op het www, maar uiteindelijk is de basis gewoon Feta sto Fourno, wat het eigenlijk ook is. Ik heb twee varianten geprobeerd, in folie in de oven gebakken en onder de grill. De laatste variant heeft mijn voorkeur. Het is sneller en de bruining geeft extra smaak aan het geheel. Wil je het toch in folie in een normale oven bereiden, moet je de bereidingstijd twee maal zo lang nemen. Haal de feta een kwartiertje voor bereiding uit de verpakking, zo raakt hij het overtollige vocht wat er aan hangt kwijt en zal hij gelijkmatiger bakken in de oven/grill. Anders wordt hij zeker in de folie/bakpapier toch wel erg vochtig vind ik. Het geheel wijkt dus eigenlijk nauwelijks af van het youtubefilmpje,
het kan gewoon niet mislukken. Gebruik zoveel groene pepers als je wil/aan kan . Ik heb er net wel een lekkere ouzo bij gedronken!
Deze variant is afkomstig van Vefa Alexiadou. (Greece - The Cookbook) Mijn enige tip is om de gewone tomaat te vervangen door een heel vlezige. (minder vocht, meer smaak).
Bougiordi.
Er zijn veel recepten van te vinden op het www, maar uiteindelijk is de basis gewoon Feta sto Fourno, wat het eigenlijk ook is. Ik heb twee varianten geprobeerd, in folie in de oven gebakken en onder de grill. De laatste variant heeft mijn voorkeur. Het is sneller en de bruining geeft extra smaak aan het geheel. Wil je het toch in folie in een normale oven bereiden, moet je de bereidingstijd twee maal zo lang nemen. Haal de feta een kwartiertje voor bereiding uit de verpakking, zo raakt hij het overtollige vocht wat er aan hangt kwijt en zal hij gelijkmatiger bakken in de oven/grill. Anders wordt hij zeker in de folie/bakpapier toch wel erg vochtig vind ik. Het geheel wijkt dus eigenlijk nauwelijks af van het youtubefilmpje,
het kan gewoon niet mislukken. Gebruik zoveel groene pepers als je wil/aan kan . Ik heb er net wel een lekkere ouzo bij gedronken!
Deze variant is afkomstig van Vefa Alexiadou. (Greece - The Cookbook) Mijn enige tip is om de gewone tomaat te vervangen door een heel vlezige. (minder vocht, meer smaak).