Artisjok...!
#1
Ze zijn d'r weer hier! Iemand een 'spannend' recept....?[Afbeelding: a4lahs.jpg]
Bart0riste's signatuur Een vooroordeel is een mening die doorgaans niet op feiten is gebaseerd.....
Quote
#2
Hier is een lekker recept van mijn lievelings kok ....
...salade met Griekse pasta en gegrilde paprika en Artisjok ....
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Hij gebruikt hierbij Artisjok uit blik , maar die kan je natuurlijk ook vervangen door verse Artisjokken te gebruiken ...
Die moet je dan wel eerst even voorbereiden zoals op dit filmple hieronder
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#3
Gewoon versnijden , een beetje zout er citroen er op, en afkluiven, zo eten ze het hier in Kamares ( Zuid centraal Kreta) in het Kafenion , met een Ratsji om door te spoelen .
Jef Dockx's signatuur " Εγώ... σαλεύω, ή το νησι... ταξιδεύει; "
                                                      ( Κ. Ι. ΣΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗ )

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#4
Er schijnt zelfs een een heuse 'Artsjok-feestdag' te bestaan in Iria (misschien wel op meer plaatsen Huh ) waar elk jaar een wedstrijd voor het lekkerste artisjok-recept wordt gekozen:

Multiquote:Elk jaar, begin mei, vieren de inwoners van Iria en omgeving het feest van de artisjok. Er is dan een wedstrijd wie de beste maaltijd van artisjokken kan bereiden.
Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






En op de site van
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(van hotel Porfyron in Zagoria) staat ook nog een leuk recept: "Aginares a la polita".
Quote
#5
Ik had een tante die ze altijd heel goed kon inmaken in citroen. Helaas leeft ze niet meer en heb ze dan ook niet meer op die manier gegeten.
Hier koken wij ze gewoon en dan afpellen en afkluiven en het uiteindelijke hart, wat het lekkerste is, opeten.

Ook lekker als toevoeging bij gekookte kip met tomatensaus.
Quote
#6
Quote
#7
Wij zorgen er altijd voor dat enkel het hart overblijft, welke daarna ingevroren wordt en de rest van het jaar in ovengerechten (bijv: Briam) gebruikt wordt.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)