Grieksegids nieuws     
huis kopen en verkopen op Kreta
#1
van 1-1-2017 wordt bij verkoop van een huis 30% belasting geheven over de winst.  Afhankelijk hoelang het huis in bezit is. Na 10 jaar is er een vrijstelling van 25.000 euro. De winst wordt gezien als inkomen. Nu zullen vele denken wordt er dan nog winst gemaakt? meestal niet echt, maar er zijn huizen die voor de belasting met een lager WOZ waarde zijn beschreven zoals vroeger ook in Nederland. En ja dan ben je het haasje.
 Sinds januari is er meer aan de hand dit maal voor de kopers. In een aantal regio's op Kreta kan je het aangekochte huis niet officieel op je naam registreren. Dat heeft te maken met het dorp waar het staat officieel geen dorp is maar een hamlet waar andere regels gelden. Deze huizen zijn niet op de juiste wijze geregisreerd daar de regels veranderd zijn. Ook heeft de regering van deze dorpen vorig jaar belasting geeist die zij bij bouw van deze huizen hebben gekregen. De rechtbank kon geen vonnis vellen en de eis is geseponeerd. Einde verhaal tenzij de regering met een andere regel of wet komt. En die moet er komen, want er wordt geen huis verkocht nu.
EEn tussen oplossing is voor aspirant kopers en verkopers: De kopers huren het huis en bij aankoop wordt de huur met de koopprijs verrekent. Uiteraard worden de energiekosten, water en borg wel betaald. Zo kan er een bepaalde zekerheid verkregen worden voor beide partijen.
Het kan zijn dat intussen  deze info weer ingehaald is door andere regels. Het is erg moeilijk hier goede info over te krijgen zelfs advocaten weten niet alles. 
Morgen is altijd weer een nieuwe dag en blijf daar in griekenland lekker van genieten. Voor degene die daar nu last van hebben sterkte en veel geduld gewenst!
Groetjes
wolletje's signature    Wish all your dreams are coming true
Quote
#2
Om de verkoop van huizen te bevorderen is de belasting van 30% niet van toepassing voor de jaren 2017 en 2018.
Quote
#3
leuk optrekje, prijs 20 miljoen euro

  
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#4
Inderdaad, wij hebben vorige maand een huis gekocht in Loutra, en hebben ook de constructie met een tijdelijk huurcontract van 2 jaar, blijkbaar is het probleem bij het kadaster groter voor de huizen die buiten de oude dorpsgrenzen staan groter omdat daar alle landmetingen en liggingsplannen overgedaan moeten worden. Voor de huizen die niet buiten de zones vallen zou het normaal op enkele maanden opgelost moeten zijn. Nu schrijven ze niets in uit vrees terug fouten te maken, maar die situatie zal onhoudbaar worden als ze de complete vastgoedsector niet willen laten kelderen. Ook het feit dat de staat een hoop geld misloopt zal wel niet vreemd zijn.
Quote
#5
Jerichrome balen dat je niet kan kopen. Heb je het huurcontract en pre koopcontract bij de advocaat geregeld? Hadden de verkopers al nieuwe tekeningen en controle bebouwing, afdakjes muren enz door de architect laten verrichten? Zo niet wel laten doen en legaliseren anders kost het jou ern hoop geld . Let ook op dat het huis niet op grond staat met meerdere huizen i.v.m met splitsing kavel en misschien nog afrekening van belasting en ika.(verzrkering werknrmers van debouw).
maar zolang je huurt zit je safe. Ik koop niet meer te veel gekke dingen gebeuren nu en toekomst en belasting wordt steeds duurder en meer b.v zwembad (als je die hebt?) Genietse van je huis en o ja als je verhuurd hoor ik het grasg.
wolletje's signature    Wish all your dreams are coming true
Quote
#6
Laat jullie goed en deskundig informeren. Het Griekse kadaster is een janboel en nooit goed opgezet. Informeer maar bij ons Kadaster in Apeldoorn, ooit omgezet bij ons door Napoleon.
Quote
#7
Je hoeft niet te splitsen, maar er is vaak een mogelijkheid(niet eens altijd) Problemen met kadaster zijn alleen in Rethymnon. Ik werk voor Yourhomeoncrete en wij verkopen nog steeds en hebben gelukkig goede advocaten.
Quote
#8
Dat je nog steeds verkoopt zegt niet dat er geen problemer achteraf kunnen komen.
Quote
#9
(23 May 2017, 12:15)freule schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Je hoeft niet te splitsen, maar er is vaak een mogelijkheid(niet eens altijd)  Problemen met kadaster zijn alleen in Rethymnon. Ik werk voor Yourhomeoncrete en wij verkopen nog steeds en hebben gelukkig goede advocaten.

Overal in Griekenland is het een janboel met het kadaster, ze komen met drie man/vrouw meten, de ene kan schrijven de andere meten en de derde moet kijken of die twee het goed doen.
En komen ze nog tich keer terug om weer te meten al dan niet met de architect om alles wat illegaal gebouwd  is opnieuw op tekening te zetten.
Wat zijn bij jou firma de makelaarskosten?
Arthur's signature Old Truckers Never Die zonnetje   
Quote
#10
Voor ons gaan alle documenten en dergelijke via Elxis, onze makelaar in Nederland, in samenwerking met de advocate op Kreta, alle huur en pre aankoopcontracten gaan inderdaad via de notaris.
Alle legaliseringen waren al uitgevoerd.
Quote
#11
Wij verkopen niets wat niet eerst gelegaliseerd is! Onze commissie is 2,5%. Bij het kopen van een kavel begeleiden we ook de hele bouw.daarbij wordt natuurlijk heel goed opgelet om illegale dingen aan de woning te voorkomen.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Vakantie huis te koop op Kreta Gibsea 2 1.050 18 March 2017, 13:12
Laatste bericht: hpkuipers
  huis te huur gevraagd kreta omgeving oud chersonissos Jacqueline en Lex 2 919 22 February 2017, 13:16
Laatste bericht: Lex Sengers
  Huis kopen, bouwen op Kreta Crete365 11 1.676 22 January 2017, 14:10
Laatste bericht: wolletje
  Bij de SECOND HOME BEURS 4-5-6 maart in Utrecht staat ons huis Kreta huis te koop Gibsea 1 1.696 28 February 2016, 10:00
Laatste bericht: Computer Boy
Wink Ik wil op lange termijn n huis(je) huren op Kreta Lousaki001 7 3.187 22 September 2015, 12:14
Laatste bericht: Arthur
  huis kopen in Messinia josenpeet 21 9.718 06 October 2013, 11:00
Laatste bericht: pimstrik
  Huis op Kreta te huur gezocht JohannesGR 3 2.110 11 May 2013, 14:15
Laatste bericht: JohannesGR

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.