Vakantie op het Griekse eiland Thassos  

ΘΑΣΟΣ

Pagina 1 van 4

Tip: Klik op de Hyperlinks voor extra informatie en op de foto's voor een vergroting.

Welkom in Thassos! Middels dit fotoverslag wil ik proberen een indruk te geven van ons verblijf op dit mooie en opvallend rustige en groene eiland.

We hadden er al veel over gehoord, zowel van kennissen die dit eiland al eens bezochten, als door de vele informatie over dit eiland op het internet.

Thassos ligt in het noorden van de EgeÔsche Zee, vlakbij het vasteland van het Griekse MacedoniŽ. Het eiland heeft zelf geen vliegveld, dus de aankomende en vertrekkende vluchten vinden plaats op het pas verbouwde en voor Griekse begrippen zťťr moderne vliegveld "Megas Alexandros", oftewel "Alexander de Grote", even ten oosten van Kavala. Van daar uit gaat het met een touringcar naar de havenplaats Keramoti, om vervolgens met een Ferryboot naar het inmiddels aan de horizon verschenen Thassos te varen. De afstand naar de hoofdstad van Thassos, Limenas, is ongeveer 6,5 Km en vergezeld door een zwerm meeuwen meren we na een half uurtje varen aan in de ferryhaven van Limenas.

 

Veel tijd hebben we niet; de touringcar staat al snel klaar om de reis naar onze vakantiebestemming, appartementencomplex "Ostria" in Skala Potamia voort te zetten. Na 14 Km gereden te hebben zijn we aangekomen op onze vakantiebestemming. Het blijkt een zeer kleinschalig, maar daardoor erg gezellig en prachtig gelegen appartement te zijn. Op hooguit 25 meter afstand van het water, midden tussen de druiventrossen en weelderig woekerende wilde wingerds. Hier zullen we ons de komende 2 weken zeker wel vermaken!
Uitzicht op onze eigen fruitmand in de vorm van ontelbare druiventrossen aan de voorkant, terwijl de geur van souvlaki ons via het schoorsteentje van onze achterburen, taverne  Krambousa, bereikt. Kan het nog Griekser?
  Deze mee-eter was elke ochtend tijdens het ontbijt van de partij (en het smaakte hem blijkbaar erg goed) Skala Potamia vanuit Potamia
Uitzicht op Skala Potamia vanuit de Golden Beach. Hoogste berg van Thassos:  Mount Ypsario

 

<<vorige - 1 - 2 - 3 - 4 - volgende >>