Vakantie op het Griekse eiland Thassos  

ΘΑΣΟΣ

Pagina 2 van 4

Zoals eerder vermeld is Thassos een erg groen eiland. Vooral het noorden, noordoosten en oosten is begroeid met pijnboombossen. Ook komen er veel platanen voor. Op elk pleintje is er wel een stokoude plataan met een enorme stamomvang aanwezig die voor de nodige schaduw, en dus verkoeling zorgt. Op vrijwel elk pleintje, en ook op andere plekken, zijn bronnetjes te vinden waar heerlijk helder en koel bronwater getapt kan worden. In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden is het leidingwater van goede kwaliteit en smaak. Je ziet er dan ook nauwelijks mensen met flessen bronwater lopen. En als dat al zo is, is die waarschijnlijk zojuist bij n van de bronnetjes gevuld.

Thassos is een eiland dat op vele manieren verkend kan worden. Er is niet echt sprake van een wegennet. Er loopt een weg rond de gehele kust (totale lengte 102 Km), met aftakkingen naar de verschillende (berg)dorpen. Deze hoofdwegen zijn van goede kwaliteit, en zowel via brommer / scooter en auto goed te berijden. Ook is er een goede busdienst, die redelijk op tijd loopt. Voor weinig geld kan men van en naar de hoofdstad rijden, en zelfs voor de prijs van 3,50 wordt men via de bussen van KTEL "Round the Island" gereden. De afgelegen bergdorpjes kunnen dan echter niet worden bereikt.

Wij huurden een auto en reden twee keer het eiland rond via de hoofdweg. En keer kloksgewijs, en n keer in tegenovergestelde richting. Na gestart te zijn in ons plaatsje Skala Potamia stopten we onder andere op de volgende plekken:

Opgravingen, mooi strandje en marmerformaties in Alyki
Haventje en boulevard in Potos
De al jaren in aanbouw zijnde "Kerk" van Potos Zomaar langs de weg 
Haventje en boulevard van Limenaria
Bergmeertje en watervalletje in de bergen boven het dorpje Maris
We werden goed in de gaten gehouden  Kapel "Agia Kyriaki" bij Chrisi Ammoudia

Sneeuwwitte marmerblokken in de enorme marmergroeves even buiten de hoofdstad Limenas

 

<<vorige - 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>