Vakantie in Parga (Epirus)

                      Πάργα

                                  Pagina 1 van 4

Tip: Klik op de Hyperlinks voor extra informatie en op de foto's voor een vergroting.

 

We hadden er al veel over gelezen en gehoord; de streek Epirus moest wel een hele bijzondere bestemming zijn. Na al de nodige eilanden bezocht te hebben, konden we onze nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en zijn we onlangs voor één weekje neergestreken op het vasteland in Epirus, om precies te zijn in het ontzettend gezellige en mooie Parga. Omdat we maar één weekje de tijd hadden hebben we ons helaas moeten beperken tot Parga en directe omgeving, en zoals uit onderstaand reisverslag zal blijken is het een plek die je als Griekofiel gezien moet hebben. 

Uitgebreide landkaart van Parga Parga en omgeving

Parga is een redelijk klein stadje (dorpje), waar het heerlijk toeven is. Het oogt pittoresk, de huisjes zijn in etages tegen de bergwand gebouwd, en zijn d.m.v. kleine steegjes met elkaar verbonden. Een mooie aangelegde boulevard met gezellige cafeetjes en tavernas zorgen voor een gezellige sfeer. Vanuit die gelegenheden heeft men, onder genot van een hapje of drankje, een riant uitzicht over de zee, de bergen rondom het stadje alsmede het kasteel "Castro", dat statig bovenop de berg over Parga en het eilandje Panagia waakt.

Uitzicht Parga vaaf kasteel Parga vanaf het water gezien
     Prachtig uitzicht over Parga
Boulevard van Parga Uitzicht op Pamagia vanaf het kasteel
De gezellige boulevard van Parga Het eilandje "Panagia"
het kasteel van Parga De "Kastro"van Parga
        Kasteel "Castro"

het kasteel van Parga

Uitzicht Parga vanaf het kasteel

Het is een hele tour de top van het kasteel te bedwingen, zeker op een warme dag. Maar de moeite loont; er wacht een riante beloning in de vorm van adembenemende uitzichten over zowel Parga en Panagia, en men ziet in de verte de eilanden Paxos en Antipaxos liggen. Aan de andere kant kijkt men over één van de drie stranden rond Parga: Valtos-beach. Een lang uitgerekt zand(héél fijn kiezel)strand. Loopt aan de westkant erg geleidelijk af en is daardoor ook geschikt voor kinderen. Net als in de zee voor Lichnos is er hier een zoetwaterbron. Vanuit Valtos heeft men wederom een prachtig uitzicht op de zee, en de twee Paxos-eilanden.

Het strand van Valtos is goed te bereiken over de weg via auto of taxi, via een watertaxi die frequent pendelt tussen het Valtos-stand en de aanlegsteiger in Parga, of te voet via 2 routes: een korte via het kasteel met veel trappen op en af, of een iets langere, maar ook minder vermoeiende, via de Odoz 23 fevruarios omhoog, rechtsaf en meteen weer links. Hoe je ook loopt, de vergezichten blijven fantastisch.

Uitzicht op het Valtos strand vanaf het kasteel Zoetwaterbronnen in de zee voor Valtos
Het Valtos strand met de zoetwaterbron duidelijk te zien
Uitzicht op Valtos vanaf het kasteel Krioneri-strand

  Boven: Uitzicht vanaf het kasteel op het Krioneri-strand

 

 

 

 

 

Links: Uitzicht vanaf Castro op Valtos-beach

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>