Vakantie in Parga (Epirus)                            

 

Pagina 2 van 4

Uitzicht Valtos beach Uitzicht op Panagia vanaf kasteel

Eenmaal boven aangekomen kan men bij de taverna in het kasteel  even "bijkomen" van de klim en in de schaduw onder de naaldbomen Panagia zien liggen.

Watertaxi's Lichnos

 Het tweede strand van Parga is "Lichnos-beach" en ligt in de baai achter de berg aan het oosten van Parga. Ook dit strand is goed te bereiken via de weg (auto/taxi), of via de watertaxi's. 

Lichnos Lichnos

Lichnos Door de olijfboomgaard naar Lichnos

Het Lichnos-strand is ook goed te voet te bereiken; via een prachtige wandeling door olijfboomgaarden. Loop het straatje waar de COOP-supermarkt ligt helemaal uit. Langs taverna Perivoli (waar je trouwens heerlijk in de schaduw kunt eten) tot het laatste huis aan de linkerkant (nr61). De weg buigt nu naar rechts en gaat over het beekje. Blijf het pad nu gewoon volgen; je komt eerst langs een kapelletje aan de linkerkant, dan langs een enorme en stokoude holle boom. Nog steeds het pad blijven volgen tot je op de geasfalteerde weg Kavala-Parga komt. Vlak voordat je op die weg komt gaat er een weg naar rechts, steil naar beneden via de camping van Lichnos naar het strand.

Olijfboomgaard Lichnos UItzicht tussen Parga en Lichnos
Wandelroute naar Lichnos Stokoude holle olijfboom

Foto boven: stokoude holle boom op het wandelpad Parga-Lichnos

 

 

Foto links: Het wandelpad is redelijk begaanbaar. de wandeling Parga-Lichnos duurt ongeveer 40 minuten.

 

Tijdens ons verblijf in Parga ontvingen we van onze hostess een aantal wandelroutes rond het stadje, waaronder een wandeling naar het Ali Pasha kasteel, naar Sarakinico-beach, en de stranden in de buurt. Ik wil ze hier niet publiceren omdat ik niet met andermans eer wil gaan strijken. Maar mocht u interesse hebben in één of meerdere wandelroutes, stuur even een mailtje, ik stuur ze graag op.

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>