Vakantie 2006 in Parga (Epirus)                    

 

Pagina 3 van 4

Treintje naar het Ali Pasha kasteel Ali Pasha kasteel

Niemand durft er voor uit te komen en wil gezien worden in dit treintje, maar eerlijk is eerlijk, het is verschrikkelijk leuk, Ún enorm interessant: een twee uur durende excursie met dit treintje naar het beruchte kasteel van de al even beruchte Ali Pasha. De gids vertelt onderweg het bizarre verhaal achter dit stukje geschiedenis uit de tijd van de Turkse bezetting. Ook geeft de gids een rondleiding door de gangen van de enorme burcht, en vertelt details over de gang van zaken tijdens de (maar 2,5jaar! durende) bouw ervan, en het aantal mensenlevens dat daarmee gemoeid was. Ook al is het er snikheet, je krijgt er vanzelf kippenvel van. 

Ali Pasha kasteel Ingang Ali Pasha kasteel
Ali Pasha kasteel Kanonnen gericht op Valtos

Kanon gericht op Parga

Mooie vergezichten Bloemenpracht in Parga

Onderweg naar het Ali Pasha-kasteel wederom prachtige panorama's over de Ionische zee en de eilanden Paxos en Antipaxos, en bij helder weer zijn zelfs Lefkas en Corfu te zien. Op de foto linksboven het bergdorpje Agia. Op de terugweg wordt er een half uurtje gestopt in het bergdorpje Anthousa, dat even bezocht kan worden. 

Kortom, deze mini-excursie is zeker een aanrader. Bekijk hier de voorkant en achterkant van de flyer.

Parga by day Parga by night
Parga by day..........                                                                                                en by night
Het Piso-Krioneri strand Het Piso-Krioneri strand

Het derde, maar zeker niet minste strand(je): Piso-Krioneri. Bereikbaar via het straatje langs de COOP-supermarkt. Een gezellig klein strandje met veel rotsen in het water, maar ook op het strand, waardoor er altijd wel een schaduwplekje is te vinden. Bovendien een erg goede plek voor snorkelliefhebbers; er zitten allerlei soorten vissen, waterslangetjes en zelfs (achter de rotsen) inktvissen. Een hele ervaring om oog in oog te staan met deze dieren.

Het drukke "busstation"van Parga Ons appartement "Zorba's"
Vanuit Parga kan men met de bus letterlijk alle kanten op

Ons appartement: Zorba's

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>