Vakantie in Parga (Epirus)                    

 

Pagina 4 van 4

De "Captain Hook" Op weg naar Antipaxos

Vanaf de Ali-Pasha burcht ziet men de eilanden Lefkas, Antipaxos, Paxos en Corfu (van zuid naar oost)liggen. Lefkas en Corfu hadden we enkele jaren geleden al bezocht, dus was het plan om vanuit Parga de Paxos-eilanden te gaan bezoeken snel geboren: de "Captain Hook" lag uitnodigend op ons te wachten en de excursie was snel geboekt.

Om tien uur vertrokken we, met een vrolijke bemanning en dito passagiers met een heerlijk Grieks deuntje op de achtergrond richting Antipaxos, waar we een uurtje later arriveerden om alvast wat te genieten van het kristalheldere blauwe water.

Tussenstop op Antipaxos Tussenstop bij Antipaxos

Alvast even "voorproeven": een half uurtje gelegenheid om te zwemmen voor de kust van Antipaxos.

Blue Caves bij Paxos Blue Caves bij Paxos

Daarna door naar de westkust van Paxos, waar de "Blue Caves" op ons wachten. Ook hier ruim de gelegenheid om van het water te genieten en de grotten van binnenuit grondig te "inspecteren". Helaas was de "Captain Hook" net iets te hoog om de grotten in te varen zoals het bootje op de foto hierboven, dus moesten geïnteresseerden dat op eigen gelegenheid doen.

Blue Caves bij Paxos Blue Caves bij Paxos

Blauw, blauwer, het blauwst..............

Blue Caves bij Paxos Blue Caves bij Paxos
Haventje van Gaios op Paxos Haventje van Gaios op Paxos

Na een half uurtje in het water gesparteld te hebben, varen we weer terug richting Gaios, het hoofdstadje van Paxos. Ligt aan de westkant, een half uurtje varen. Eenmaal het stadje te hebben genaderd, varen we om het eilandje voor de kust heen en komen we via een smalle ingang het haventje binnengevaren. Twee uurtjes blijven we in dit stadje, en dat is ruim voldoende. Gaios oogt als een gezellig en rustig Grieks dorpje, maar je wandelt er in een uurtje doorheen. De bebouwing is erg divers, zowel kleine oude en vervallen huisjes tot splinternieuwe en moderne huizen. Het is erg groen, overal planten en struiken die gedurende deze tijd in volle bloei staan.

Centrum van Gaios Zomaar een huisje op Gaios (Paxos)

Tijdens ons verblijf in Parga hebben we veel informatie ingewonnen over de streek Epirus. Helaas is het in een week niet te doen om de gehele streek te gaan verkennen, we willen immers ook nog lekker uitrusten en van de mooie stranden genieten. Een lekkere luie dag aan het strand is toch ook niet mis, toch?

Dus zit er maar één ding op: nog eens 14 dagen naar Parga terugkomen en het achterland (Meteora, Arta, Ionissis, Zagoria enz) en de prachtige gebieden daartussen te gaan verkennen. Het staat al hoog genoteerd op ons verlanglijstje............

.....Einde.....

 

Naschrift:

Midden juni vierde ik het feit dat ik inmiddels 18258 dagen op deze aarde rondloop, mijn tiende lustrum, én het feit dat ik een vreemde vent tegenkwam (hij stelde zich voor als een zekere Abraham).

Ik liep al jaren met de wens rond om m'n 50e verjaardag op een speciale manier én op een speciale plek te vieren. Die speciale plek was als Griekofiel in hart en nieren niet zo moeilijk, Griekenland moest en zou het worden.

Achter de schermen was mijn lieve vriendin en levenspartner Nieke al druk doende deze wens werkelijkheid te laten worden. Zonder dat ik ook maar iets in de gaten kreeg, had ze inmiddels deze vakantiereis naar het mooie appartement Zorba's in Parga geboekt. En zo vierde ik, samen met haar, deze voor mij zo speciale verjaardag op dit prachtige stukje aarde.

Dit reisverslag wil ik dan ook aan haar opdragen.

Nieke, ontzettend bedankt voor dit prachtige verjaardagscadeau en deze onvergetelijke vakantie samen met jou!

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>

Heeft u reacties en/of vragen over dit fotoverslag: Stuur een e-mail

Oríste! - jóuw Griekenland-forum

©2023 wageral / ger van der waalger van der waal