Vakantie 2007 in Agios Gordis (Corfu)

Κέρκυρα

Pagina 1 van 4

Tip: Klik op de hyperlinks voor extra informatie en op de foto's voor een vergroting.

 

Welkom op het Griekse eiland Corfu (de Grieken noemen het Kerkyra). Middels dit fotoverslag probeer ik een indruk te geven van dit prachtige eiland. Het allereerste dat opvalt bij aankomst is het opvallend groene karakter van dit eiland. Het wordt niet voor niets het "bloemeneiland" genoemd. We waren er half mei en konden met volle teugen genieten van de enorme bloemenpracht, die al in dit jaargetijde volop te bewonderen valt. Vooral de weelderig bloeiende gele brem is vrijwel overal aanwezig.

Uitzicht over Agios Gordis De imposante rots van Agios Gordis

In 1999 waren we al een keer op dit eiland, toen aan de oostkust in het pittoreske dorpje Benitses, een paar kilometer onder de hoofdstad Kerkyra. Het eiland maakte toen al zo'n geweldige indruk op ons, dat we besloten het dit jaar wederom te bezoeken. Deze keer kozen we voor de andere kant van het eiland, in het idyllische dorpje Agios Gordis. Het dorpje wordt, doordat het nogal afgelegen ligt, alleen bezocht door bestemmingsverkeer. Het is vrijwel alleen te bereiken via een smalle weg vanuit het bergdorpje Sinerades.

Appatement Lido Sofia Appartement Lido Sofia

Via de vakantiereiswijzer hadden we er al vrijwel unaniem positieve berichten gehoord, dus boekten we appartementencomplex "Lido Sofia". Een kleinschalig complex, desalniettemin vrij nieuw, modern, en van alle gemakken voorzien (airco, kluisje, satelliet-tv, horren voor de ramen, en niet te vergeten een mooi zwembad met gezellig barretje). Geboekt bij Olympia Vakantiereizen.

Gezellig winkelstraatje in Agios Gordis Gezellig winkelstraatje in Agios Gordis
Het "centrum" van Agios Gordis bestaat eigenlijk alleen maar uit een lange straat met diverse zijstraatjes. Uiteindelijk eindigt de straat aan een langgerekt zandstrand.
Het strand van Agios Gordis Zonsondergang vanaf het appartement gezien

Lido Sofia ligt een flink stuk bergopwaarts, en het is dan ook elke avond een flinke klim om het vanaf het strand te bereiken. Maar de moeite wordt zeker beloond; het uitzicht vanaf de kamer is werkelijk fantastisch. Elke avond zo'n zonsondergang, daar heb je toch een flinke wandeling voor over?

Kerkje in Sinerades

Het dorpspleintje in Sinerades

We huurden een autootje bij de plaatselijke autoverhuurder en hebben daarmee onder andere een rondrit langs de mooiste plekjes in het noordelijke gedeelte van het eiland gemaakt. Vanuit Agios Gordis begonnen we met een bezoek aan het buurdorpje  Sinerades. Ook vanuit dit dorpje kan men genieten van prachtige vergezichten. Op de foto  rechtsboven is het "dorpsplein" te zien; links het plaatselijke kerkje.

Cypressen op Corfu Op weg naar Pelekas
Op de rechterfoto zijn we op weg naar het nog hoger gelegen Pelekas. Rijdend over Corfu blijft het groene karakter van het eiland opvallen. Overal staan dan ook metershoge cipressen (foto linksboven), die hoog boven de begroeiing uitsteken. Ook is er een rijke fauna; je komt er echt van alles tegen. Het wemelt er van de hagedissen, redelijk grote slangen, en 's avonds zijn er vuurvliegjes te zien. Nooit geweten dat een enkel vliegje zó veel licht geeft.     

 

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>