Vakantie 2007 in Agios Gordis (Corfu) 

 

Pagina 2 van 4

Ook Pelekas is een typisch Grieks bergdorpje, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Volg in het dorpje de bordjes "Kaiser's throne". Dat kan te voet, maar ook met de auto. 

Uitzicht vanaf Kaisers Trohn Uitzicht vanaf de Kaisers Trohn in Pelekas

Eenmaal boven op de berg aangekomen kan men op een speciaal aangelegd uitzichtpunt genieten van een riant panorama, en dat 360 graden rond over vrijwel het gehele noorden van het eiland. Van Agios Gordis via Paleokastritsa naar Sidari, en aan de andere kant van Kerkyra naar de "Pantokrator", de hoogste berg van Corfu.

Glifada Stand in Glifada

 We rijden verder en maken een stop bij het strand van Glifada, het noordelijkste zandstrand aan deze kant van het eiland. De stranden noordelijker zijn voornamelijk (fijn)kiezelstranden.

Strand in Glifada Blauwe water van Paleokastritsa

Weer enkele kilometers noordelijker komen we op een wel heel bijzondere plek: Paleokastritsa. Aan de voet van de berg bevinden zich enkele prachtige strandjes met diep helderblauw water. Voor de snorkelliefhebber is dit "the place to be"; ongelofelijk hoeveel verschillende vissoorten hier te bewonderen zijn.

Ingang klooster van Paleokastritsa Blauw water rond Paleokastritsa

Via de smalle en vrij steile weg naar de bergtop komen we uiteindelijk aan bij het beroemde klooster van Paleokastritsa, dat een bezoek meer dan waard is. Op de foto linksboven de ingang van het klooster, een paar meter naast de ingang wederom een prachtig uitzicht over de rotsen en de Ionische zee (foto rechtsboven).

Kerktorentje in het klooster Het klooster van Paleokastritsa
In het klooster heerst een serene stilte, terwijl overal planten en struiken voor een zeer kleurrijk decor zorgen.
Canal d'Amour in Sidari Canal d'Amour in Sidari

 We rijden weer verder noordwaarts, en komen aan in Sidari. Een levendige, vrij drukke toeristenbadplaats met veel winkeltjes en eetgelegenheden. Het lange en mooie zandstrand is ideaal voor kleine kinderen, omdat het water ondiep is, en maar héél langzaam afloopt. Aan de westkant van Sidari zijn prachtige inhammen in zandsteen-rotsen;  het beroemde "Canal d' Amour". Deze inham tussen twee rotsen is ontstaan doordat de zee het zachte zandsteen heeft weggeslepen. 

Canal d'Amour in Sidari Canal d'Amour in Sidari

Men zegt over het aldus ontstane kanaal dat iedereen die erin zwemt terwijl het kanaal in schaduw ligt, altijd gelukkig zal zijn in de liefde. Een andere versie van de legende is dat ieder stel dat door het kanaal zwemt altijd samen zal blijven. Bovendien zal iedere single die erdoorheen zwemt de man of vrouw van haar/zijn dromen ontmoeten.............

 

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>