Vakantie 2007 in Agios Gordis (Corfu) 

 

Pagina 3 van 4

Roda vanaf de pier Roda vanaf de pier

Vanuit Sidari vervolgen we onze weg langs de kust, en maken een korte stop in het oud ogende dorpje Roda. De dreigende wolken doen anders vermoeden, maar het bleef een zeer warme en droge dag.........

Kassiopi vanaf de weg gezien Haventje van Kassiopi

Na een paar kilometers verder te hebben gereden en de toeristenplaats Acharavi te hebben gepasseerd, naderen we één van de leukste plaatsjes aan de noordkant van Corfu: Kassiopi. Dat bestaat uit een langgerekt strand, en een vrij grote maar gezellige dorpskern met talloze straatjes vol winkeltjes en taverna's. 

Haventje van Kassiopi Haventje van Kassiopi

Het haventje van Kassiopi

Agios Stefanos Uitzicht op Albaniè

We hebben het noordelijkste stuk van het eiland verlaten en zakken inmiddels via de weg langs de oostkust af richting Kerkyra. Alweer een tussenstop; deze keer in Agios Stefanos. Op deze plek is de afstand tussen Corfu en Albanië het kleinst; zo'n 2100 meter. Buurland Albanië is vanaf hier dan ook duidelijk te zien (foto rechtsboven).

Kerkje in Kerkyra Ingang naar de oude burcht

Inmiddels hebben we de kustweg weer een eindje gevolgd, en genoten van het ene panorama na het andere, met op de achtergrond Albanië aan de horizon.

Stadswal rond de burcht

Kerk op de oude burcht

En zo komen we uiteindelijk aan in de hoofdstad Kerkyra. Een stad met, door z'n rijke geschiedenis, vele gezichten, die je niet even in een uurtje bezoekt. De stad zelf oogt vrij chaotisch, maar dat heeft juist ook z'n charme. Er kan gezellig gewinkeld worden, een terrasje pikken, een taverne bezoeken, het is er allemaal mogelijk. Interessant is ook een bezoek aan het oude Byzantijnse fort. Daar is veel info te vinden over dit tijdperk.

Uitzicht over Kerkyra Uitzicht over Kerkyra

Vanaf dit "Old Fortress", zoals de Grieken het noemen, heeft men een riant uitzicht over de hoofdstad en verre omgeving, waardoor men in één oogopslag een goede indruk van de stad kan krijgen.

De oude Byzantijnse burcht De `nieuwe` Venitiaanse burcht

Behalve het oude fort (foto links) heeft Kerkyra nog een tweede exemplaar, maar nu uit de Venetiaanse tijd (foto rechts). 

Gezellige straatjes in kerkyra Uitstapjes

Veelvuldig aanwezig in Kerkyra: gezellige smalle winkelstraatjes waardoorheen het heerlijk flaneren is........

Foto rechts: toegangskaartjes en buskaartjes uit Corfu. Trouwens, het openbaar vervoer op het eiland is, zoals we in 1999 ook al ondervonden, prima geregeld. De bussen rijden redelijk op tijd en komen zelfs in de wat afgelegenere plaatsjes. Vanuit Agios Gordis naar Kerkyra in een klein halfuur voor slechts € 1,90.

 

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>