Vakantie 2007 in Agios Gordis (Corfu) 

 

Pagina 4 van 4

Ingang Achillion Achillion

Eigenlijk kan je er moeilijk omheen tijdens een vakantie op Corfu: het Achillion in het plaatsje Gastori. Het voormalige vakantiepaleis (gebouwd in 1890) van keizerin Elizabeth van Oostenrijk, beter bekend als "Sissi".  Een gedeelte van het paleis verkeert nog steeds in autentieke staat. In het gebouw wordt een indruk gegeven van de tijd dat de keizerin het paleis bewoonde.

Achillion Achillion

Overal pracht en praal, zowel binnen als buiten het paleis.........

Paleistuinen Achillion Achillis

..........en natuurlijk de prachtig aangelegde paleistuinen met een zeer prominente plek voor Achilles.

Uitzicht over Kerkyra Pontikonissi, het muizeneiland

Na nog even genoten te hebben van het uitzicht op Kerkyra vanaf het Achillion, rijden we een paar kilometers noordwaarts naar het piepkleine eilandje Pontikonissi (foto rechtsboven), ook bekend als het "muizeneiland", dat met een taxibootje vanaf het schiereilandje Vlacherna (foto linksonder) binnen een paar minuten te bereiken is.

Vlacherna Einde van een mooie vakantie

Tja, aan al het mooie komt een einde. De week is veel te vlug om, en voordat we het goed en wel doorhebben staan we weer op de plek waar de vakantie een week geleden begon: het vliegveld, waar de mensen van Martinair al stonden te wachten om ons weer veilig op Schiphol al te leveren.

.....Einde.....

 

<<vorige- 1 - 2 - 3 - 4 - volgende>>

Heeft u reacties en/of vragen over dit fotoverslag: Stuur een e-mailof  teken het gastboek Plaats ook een berichtje in het gastenboek

Orste! - juw Griekenland-forum

2011 wageral / ger van der waalger van der waal