Vakantie 2009 in Agia Pelagia (Kythira)

 

Plaatsnaambord Kythira

Pagina 1 van 2

Tip: Klik op de hyperlinks voor extra info en op de foto's voor een vergroting. Ga met de muis op een foto staan (zonder te klikken) voor meer info.

Vorig jaar maakten we kennis met dit prachtige eiland (lees hier ons reisverslag van die vakantie). We hadden het gevoel dat er nog zóveel meer te zien, te ontdekken en te proeven was dat we besloten dit jaar terug te keren naar het eiland dat inmiddels een heel bijzonder plekje in ons hart heeft gekregen. Dit jaar stond ons bezoek aan Kythira geheel in het optimaal genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. We hebben dan ook veel minder foto's geschoten dan vorig jaar. Toch kwamen er een flink aantal mooie plekjes voor de lens die we dan ook moesten vastleggen.

Op de volgende twee pagina's vindt u een samenvatting van de mooiste momentjes die we er tegenkwamen.

 

Het eiland van Aphrodite (deel 2)

( Klik hier voor deel 1 )

 
Agios Ioannis Kapsali   Agios Ioannis Kapsali
Vorig jaar viel ons oog al regelmatig op het in de grotten boven Kapsali gebouwde kerkje Agios Ioannis. Op de één of andere manier had het een enorme aantrekkingskracht op ons. Het leek ons echter een bijna onmogelijke taak het enorme hoogteverschil te overbruggen. Bovendien was het kerkje zelf bijna altijd gesloten. De vreugde is dan ook groot als we horen dat het dit jaar op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur geopend is. Ook blijkt het via de weg naar de voormalige camping van Kapsali redelijk eenvoudig te bereiken. Weliswaar staat er een flink aantal traptredes op het menu, maar met een aan de temperatuur aangepast tempo is dat redelijk goed te doen.
Uitzicht vanuit gastenverblijf Agios Ioannis Kapsali   Dak gastenverblijf Agios Ioannis Kapsali
Na de auto geparkeerd te hebben nabij de camping van Kapsali is het inderdaad niet eens zo moeilijk om de ingang, het vroegere verblijf van de monnikken, te bereiken. Vanuit de ruimte, die bestaat uit een keukentje met oven en een "woonkamer" valt ons meteen het prachtige uitzicht op. Letterlijk een geval van "room with a view".
Agios Ioannis Kapsali Agios Ioannis Kapsali

Maar we zijn er nog niet: er moet nog een aantal traptreden worden overbrugd voordat we ons échte doel bereiken; het kerkje van Agios Ioannis.

Agios Ioannis Kapsali   Agios Ioannis Kapsali
De hele klim is absoluut de moeite waard. Het kerkje is geheel in de rotsen gebouwd en loopt er zelfs nog een flink stuk in. Op het einde gaat het kerkje over in een donkere grot, waar door het gebruik van het flitslicht van het fototoestel zelfs nog wat gebruiksvoorwerpen bleken te liggen.

Grot in kerkje Agios Ioannis Kapsali

Grot in kerkje Agios Ioannis Kapsali

Ook vanuit het kerje zelf weer prachtige uitzichten over Kapsali, Chora en natuurlijk de zee waarbij het "ei"-eiland Hitra altijd weer prominent aanwezig is.

 Uitzicht vanuit Agios Ioannis Kapsali Uitzicht vanuit kerkje Agios Ioannis Kapsali
Voordat we weer afdalen maken we nog even een tussenstop in de grot nét onder kerkje en boven het verblijf. Ook van hier uit weer een adembenemend uitzicht (foto linksonder).
Uitzicht vanaf Agios Ioannis Kapsali   Kerkje in Chora
Kerkje in Chora
 
Grieks tafereeltje in Chora   Grieks tafereeltje in Chora
Enkele mooie plekjes die zeker het vermelden waard zijn zoals deze fleurige plekjes in Chora.
Wegversmalling op weg naar Agia Myrtidiotissa   Agios Nikolaos Grassa
 Of deze wegversmalling op weg naar Myrtidiotissa Kerkje Agios Nikolaos Krassa
     

<< vorige - 1 - 2 - volgende >>