Vakantie 2009 in Agia Pelagia (Kythira)

Pagina 2 van 2

 

Agios Nikolaos nabij camping Kapsali Poort bij Karavas

Een weekje toerend over Kythira levert verrassend afwissellende plaatjes op. Bijvoorbeeld het boven Kapsali gelegen kerkje van Agios Nikolaos en in het noorden van het eiland deze toegangspoort van Karavas.

Haventje Agia Patrikia

Haventje Agia Patrikia

 In het haventje van Agia Patrikia dit nieuwe bootje genaamd "Aphrodite" en de in onderhoud zijnde "Myrtidiotissa"

Gezonken boot in haven Agia Patrikia   Verroeste wals nabij Chora

Maar ook vergane glorie zoals deze gezonken boot in hetzelfde Agia Patrikia en een verlaten wals net buiten Chora......

Oud huis in Potamos

Tunnelhuis in dal Mylopotamos

........alsmede dit oude huis in Potamos en het al veel eerder verlaten en vervallen tunnelhuis, onderdeel van het watermolenpark in Mylopotamos.

Wegwijzer bij Aroniadika

Strand in Plateia Ammos

       Eind augustus en toch heerlijk rustig, zoals op dit strand van Platia Ammos. ger

Zondagsmarkt in Potamos   Catusvijgen worden gereedgemaakt voor de verkoop

De gezellige zondagsmarkt waar het onder het genot van een frappétje heerlijk toeven is. Op een hoekje zit iemand cactusvijgen gereed te maken voor de verkoop.

Bloemen en bijen in Chora   Gele hibiscus in Potamos
Alhoewel het voorjaar hét jaargetijde bij uitstek schijnt te zijn om het in bloei staande groene Kythira te bewonderen is er ook einde zomer nog veel moois te zien zoals deze bougainville en gele hibiscus.
Closup cicade Je hoort ze vrijwel de gehele dag maar ziet ze eigenlijk zelden. Bovendien denken veel mensen dat het sprinkhanen zijn die ze horen. Maar het gaat hier natuurlijk om cicades waarvan er ééntje bereid is om voor m'n lens te poseren.

Het grappige is dat ze tijdens de "fotosessie" gewoon door blijft sjirpen zonder dat je ook maar één beweging bij het beestje kan waarnemen.

  

Haventje van Agia Pelagia

Supermarkt Kapsanis in Agia Pelagia

In tegenstelling tot de druk in de weer zijnde cicades gaat het er op de rest van het eiland veel rustiger aan toe. In het haventje van Agia Pelagia wachten hele scholen vissen rustig op een vanaf de terrasjes gegooid stuk brood en helpt George Kapsanis klanten in z'n super(kleine)market. Ook deze katjes in Potamos lijken zich helemaal nergens druk om te maken....
Katjes in Potamos   Zonsopgang vanuit appartement Filira in Agia Pelagia
Wederom een zonsopgang gezien vanuit ons appartement in Agia Pelagia. Niet zomaar een zonsopgang, voor ons namelijk de laatste vanaf deze geweldige plek. Tenminste voor deze vakantie, die zit er bijna weer op. Volgend jaar zullen we zeker weer terugkeren om ook het veelbesproken voorjaar op Kythira eens mee te maken.

>Einde<

<< vorige - 1 - 2 - volgende >>

fotoverslag vorige vakantie op Kythira

Heeft u reacties en/of vragen over dit fotoverslag: Stuur een e-mailof  teken het gastboek Plaats ook een berichtje in het gastenboek

Oríste! - jóuw Griekenland-forum

©2011 wageral / ger van der waalger van der waal