Fotoverslag van de Cornelysmillen-wandeling rond Biwisch / Troisvierges (Luxemburg)

 

Luxemburg is een wandelland bij uitstek. Door vrijwel het gehele land zijn wandelroutes uitgezet, en er zijn talloze wandelkaarten te verkrijgen. Bovendien kent het land een aantal thematische wandelingen. Van het Naturpad nabij het kasteel van Beaufort plaatste ik al eerder een fotoverslag op m'n website; deze keer stond de "Cornelysmillen"-wandeling op het programma. De wandeling voert door een prachtig natuurgebied in de driehoek Troisvierges-Biwisch-Basbellain.

In het paasweekeinde zijn we een dagje naar  Luxemburg afgereisd, en hebben we deze route gelopen. Naast het genieten van de rust en de natuur  hebben we gelukkig ook nog tijd gehad om wat mooie plaatjes te kunnen schieten.

  Hieronder vindt u een kort fotoverslag.

TIP: klik op het infobord en de foto's voor een vergroting, en op de hyperlinks voor extra info.

Wandelroute cornelysmillen Routebordjes Cornelysmillen
De wandeling begint en eindigt bij het stationnetje van Troisvierges, en staat uitvoerig op borden beschreven. De wandelroute is duidelijk aangegeven d.m.v. bovenstaande bordjes. Bij een rustig wandeltempo doet men over de ongeveer 7 Km zo'n kleine 2 uur. Halverwege de wandeling is het echter mogelijk om een afkorting te nemen waardoor de wandeling 2,5 Km wordt ingekort.
Spoorwegemplacement Troisvierges Spoortunnel Troisvierges - Gouvy
De eerste kilometers loopt de route langs de spoorlijn Luxemburg - Gouvy - Luik. Terwijl treinen onder de berg in de tunnel verdwijnen, moet de wandelaar over de berg heen, en da's ook meteen ook het pittigste deel van de wandeling.
Bruggetje Cornelysmillen Moerasgebied Cornelysmillen

Eenmaal over de berg heen wordt het parcours vlakker, en verschijnen de eerste tekenen van de moerassen rond de "Klėngelbaach". De vele verschillende soorten watervogels vallen onmiddellijk op. Door in de speciaal hiervoor gemaakte observatiehut te gaan staan zijn de vogels goed in hun natuurlijke omgeving te bekijken.

Moerasgebied Cornelysmillen Moerasgebied Cornelysmillen
Observatiehut nabij moerasgebied Cornelysmillen Vlonders over het moerasgebied Cornelysmillen
Houten vlonders maken het mogelijk de waterdieren en planten van zeer dichtbij te bewonderen. De vlonders zijn precies over het kronkelende beekje de "Klėngelbaach" gelegd.
De Klėngelbaach in het moerasgebied Cornelysmillen

Spoorwegovergang Cornelysmillen

Zwam op boom  in het Biwischer bos

Het dorpje Biwisch

Na het moerasgebied gaat de wandeling verder naar het dorpje Biwisch. Meteen achter de spoorwegovergang kan men de keuze maken het gehele parcours inclusief de bossen van Biwisch te lopen, dan wel een afkorting te nemen en direct via het dorp weer naar het beginpunt in Troisvierges te lopen. De wandeling door het bos is echter zeer de moeite waard.

 

Veel plezier bij het lopen van deze prachtige natuurwandeling. Vergeet zeker de observatiehut niet!

 

Meer wandelingen (inclusief eigen fotoverslagen) vindt u op mijn infopagina onder het kopje "wandelroutes".

 

Einde

   Heeft u reacties en/of vragen over dit fotoverslag: Stuur een e-mailof  teken het gastboek Plaats ook een berichtje in het gastenboek

Kijk ook eens op mijn website:

(c)2009 wageral / ger van der waal

NB:Mocht de pagina niet goed worden weergegeven, pas dan uw resolutie aan (1024*768)