Kort fotoverslag van onze mini-vakantie in het Luxemburgse Bourscheid.

 

Vandaag zijn we teruggekomen van een lang (pinkster)weekend in Luxemburg.

Wij zaten dit keer in het huisje “Rozemarijn” op camping S.I.T. Een ruime houten stacaravan die in de loop der tijd helemaal is omgetoverd tot een ontzettend knus vakantiehuisje. Een echt paradijsje. We hadden het er geweldig naar ons zin. Vanuit het woonkamerraampje keken we zo het dal van Michelau in.

De meeste campings in die regio zijn gelegen aan de Sűre, wat natuurlijk zo z'n voordelen heeft. Zo niet camping S.I.T. (Syndicate Initiative du Tourisme). Deze terrascamping ligt boven op de berg waar ook het Chateau de Bourscheid ligt. Vanaf de camping heeft men een riant uitzicht in het dal van de Sure en ziet men dorpjes zoals Michelau en Goebelsmuele liggen. Ook het kasteel is in al z'n pracht te bewonderen. Doordat het dorp zo hoog ligt heeft men daar een panorama van bijna 360 graden in het rond.


Vanuit de camping (en het kasteel) lopen talloze wandelpaden en is er voor elke wandelaar wel een route te vinden; bijvoorbeeld naar het stationnetje van Michelau dwars door de bossen naar beneden. De routes zijn allemaal goed en duidelijk gemarkeerd. Bovendien zijn er uitgebreide wandelkaarten te koop in de meeste horecagelegenheden en natuurlijk bij de plaatselijke VVV: www.bourscheid.lu of www.bourscheid.net .

Kortom, weer een bestemming waar we vast nog eens naar toe gaan. We krijgen het er maar druk mee. Pffff, Luxemburg is ook zo mooi…………

Mochten er nog mensen zijn die nog geen idee hebben welk stukje Luxemburg te gaan ontdekken deze zomer, hoop ik ze middels dit fotoverslag op een ideetje te hebben gebracht.

 

We zijn er bijna En nu helemaal !
Ons tijdelijke paradijsje
Chateau Bourscheid vanuit de camping gezien
Uitzicht vanaf de camping
Na regen komt……én de regenboog
Het stationnetje van Michelau met op de achtergrond kasteel Bourscheid
Kapelletje in Bourscheid Altijd weer die nieuwsgierige Hollanders

Kijk ook eens op het nieuwe Luxemburg-forum

Reacties en/of vragen:

 

©2023 wageral / ger van der waal