Fotoverslag mini-vakantie in Dillingen-Sûre (Luxemburg)

Onlangs gingen we voor een korte vakantie naar het Luxemburgse Dillingen.

Naast het genieten van de rust, de natuur én van elkaar hebben we gelukkig ook nog tijd gehad om wat mooie plaatjes te kunnen schieten.  Hieronder vindt u een kort fotoverslag.

Dillingen is een klein maar gezellig, typisch Luxemburgs dorpje, gelegen aan de rivier de Sûre. Het ligt aan de rand van het Müllerthal, en maakt deel uit van de gemeente Beaufort. Deze gemeente bestaat behalve uit Beaufort en Dillingen verder nog uit het stroomafwaarts gelegen Grundhof. Dillingen ligt ongeveer halverwege op de doorgaande weg van Diekirch naar Echternach. Door middel van een brug is het direct met de Duitse regio Saarland verbonden. In Dillingen zijn diverse recreatiemogelijkheden. Zo zijn er 3 campings, enkele hotels-restaurants, meedere vakantiehuizen te huur en een bungalowpark. Verder zijn er kano's en mountainbikes te huur.

Sinds 1999 komen we regelmatig in bungalowpark "de Hondsbierg". Een park met 13 erg knusse, tussen enorme naaldbomen gelegen, houten huisjes. De Nederlandse eigenaren Alphons en Ramona doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Het park ligt aan de rand van een bosrijke omgeving waar herten, reeën, vossen en ander wild in grote getale voorkomt. Zo zagen wij tot onze verbazing twee reeën vlak langs ons huisje wandelen en drinken uit het langs het park lopende bergbeekje.

 

Uitgebreide wandelkaart van het Müllerthal

Vanuit dit park zijn er veel wandelroutes die naar diverse bestemmingen leiden en vaak ook direkt aansluiten op het uitgebreide en onlangs vernieuwde wandelpaden-netwerk van het Müllerthal. Er is een uitgebreide wandelkaart van deze regio te verkrijgen, onder andere bij de VVV's, maar ook bij de meeste hotels in de gehele Müllerthal-regio. Kosten: € 4,-

Uitgebreid en duidelijk wandelpad-netwerk in het Müllerthal     
 

Helaas zat het weer niet alle dagen even mee. Toch hebben we een mooie wandeling kunnen maken rond Dillingen. Via de berg achter het park omhoog en door het bos richting Bigelbach, om vervolgens via de weg van Wallendorf-Pont naar Echternach weer in Dillingen uit te komen.

Vanuit deze wandelroute overal prachtige vergezichten, tot ver in Duitsland toe.............

Zoals gezegd ligt Dillingen vlakbij het "Müllerthal", bekend om z'n prachtige wandelroutes.
Waarschijnlijk het meest gefotografeerde plekje in Lux. Uitzicht vanuit Consdorf

Meer wandelingen (inclusief eigen fotoverslagen) vindt u op mijn infopagina onder het kopje "wandelroutes".

 

TIP: Openbaar vervoer Luxemburg

Het openbaar vervoer in Luxemburg is erg voordelig en buitengewoon punctueel. Ik heb ze er niet op kunnen betrappen dat zo ook maar één minuut te laat vertrokken. Een dagkaart kost € 4,60 per persoon en is de gehele dag, zelfs tot de volgende ochtend 08.00 uur geldig. Met dit kaartje kan men in het gehele openbaar vervoer terecht. Behalve in de treinen kan men dan ook gebruik maken van de vele busdiensten in het gehele land, inclusief de hoofdstad. Het is een ideale manier om het land eens van een andere kant te bekijken. Zittend achter het raam van moderne en goed verzorgde treinen van de CFL  (Chemin de Fer Luxembourgeois) schuift het glooiende Luxemburgse landschap voorbij. Prachtige vergezichten worden afgewisseld door piepkleine stationnetjes. Regelmatig wordt het donker doordat de trein onder een berg door een spoortunnel rijdt.

Wij hadden onze eigen "Rail Away" en parkeerden de auto bij het stationnetje van Diekirch. Met het stoptreintje naar het 5 minuten verder gelegen Ettelbrück, alwaar de sneltrein net binnenkwam om ons naar het eindstation Troisvierges (de 3 maagden) te vervoeren. Dit is werkelijk een prachtige route, en zeker het aanbevelen waard. Na een uurtje gingen we via dezelfde route weer naar het zuiden, via wederom Ettelbrück door naar Luxemburg-stad. Dat laatste stuk kan qua natuurschoon niet tippen aan het eerste, maar is toch zeker de moeite waard, alhoewel het een heel stuk drukker in de trein wordt. Immers, de grotere steden (nou ja, wat is groot) liggen nu eenmaal in deze zuidelijke regio. Het gehele CFL-spoorwegennet bestaat uit een lijn van het noorden (Troisvierges) naar de hoofdstad, met twee aftakkingen naar Wiltz en Diekirch. Vanuit de hoofdstad zijn er verbindingen met het uiterste oosten (en verder naar Duitsland), zuiden (en verder naar Frankrijk) en westen (en door naar België). Vanuit Troisvierges vertrekt bovendien de internationale trein richting Luik.

 

Graag had ik tijdens deze route wat foto's willen maken om ze ook hier te plaatsten, maar helaas gooide het regenachtige weer roet in het eten. De ruiten waren zo nat dat het onmogelijk was iets op de gevoelige plaat te zetten. 

 

Helaas, de vakantie én dit fotoverslag zitten er weer op. De laatste avond nog even een bezoekje brengen aan Vianden. Lekker eten in het restaurant op de brug en genieten van de mooie nachtverlichting, waardoor het kasteel en de Our sprookjesachtig aandoen....

 

Vianden by night

 

Einde

 

   Heeft u reacties en/of vragen: 

Kijk ook eens op het nieuwe Luxemburg-forum

(c) 2011 wageral / ger van der waal

NB:Mocht de pagina niet goed worden weergegeven, pas dan uw resolutie aan (1024*768)