Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: oleander overwinteren
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik heb in mijn tuin een Oleander in een grote pot staan. Nu wil ik graag weten wie er ervaring of tips heeft voor het overwinteren. Als ik op Google kijk moet de plant winterdag naar binnen in een schuur of kas waar het wel licht is. Ik heb alleen een box en daar is geen dag licht.

Groet Marja
Marja, ik heb het geluk om over een veranda te beschikken en kan mijn oleanderstruiken binnen plaatsen in een soort "wintertuin" zodat ze mij vanaf de maand mei een "griekenland gevoel" kunnen geven als ik op mijn "άυλη" zit te genieten van de zon.
Ik denk dat je de oleanderstuiken het best kan laten buiten staan, omgeven door een plastic hoes (transparant zodat ze de zon zien en voelen). Plaats ze vooral uit de wind en voorkom dat de wortels kunnen bevriezen (piepschuim of stro rond de pot) niet vergeten om ze af en toe 1x per week water te geven, niet teveel om ijsvorming te voorkomen. Van zodra mogelijk de plastic verwijderen om schimmelvorming of andere ziektes te vermijden.
Succes
Groeten
Rhodos

[Afbeelding: mrv2ia.gif]
Hallo Rhodos
Dit klinkt goed. Zo ga ik het zeker proberen. Zou leuk zijn als hij de winter over leeft. Hij is in één seizoen al zo gegroeid. Ik kan hem wel in een hoekje van de tuin zetten waar het niet zo waait. Ik ook maar een hele kleine tuin. Maar alles doet het er wel super goed in.

Bedankt en groet Marja
Wij hebben er toevallig eentje op ons balkon staan en die heeft vorig jaar de winter overleefd. Heb nog foto's van onze boom in de sneeuw :)
We hebben hem niet afgedekt of ingepakt of iets dergelijks. Hij staat wel uit de wind achter een glasplaat. Weinig werk aan gehad eigenlijk.
Hallo Nikos
Dank je wel vvor je reactie. Mijn Oleander staat in de tuin. Als het echt koud gaat worden pak ik hem toch maar in. Zien dan wel wat het gaat worden. Zou leuk zijn als de plant het redt.

Groet Marja