Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: ‘Yannis-met-de-pet’
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
ONDERSTAAND ARTIKEL LAS IK VANOCHTEND IN ONZE KRANT, HET DEED MIJ GOED, JULLIE OOK?

woensdag, 22 februari 2012
‘Yannis-met-de-pet’ moet maar dokken

HET TEGENGELUID EU en IMF zijn wreed voor Griekenland-door Hanno Uittenbogaard

Toegegeven, de Griekse schuldencrisis is veroorzaakt door opeenvolgende Griekse regeringen en de Griekse bevolking zal nog lang de bittere consequenties moeten dragen van het wanbeleid van haar regeringen. Dat is onvermijdelijk. Maar het is bitter en onrechtvaardig dat Papandreou, die aan dit wanbeleid een einde wilde maken, er nu juist
de schuld van krijgt. Ik maak mij ernstig zorgen over de beeldvorming die er, ook in uw krant, over Griekenland is ontstaan: alsof alle Grieken luie leugenaars zijn die het verdienen om nu in de ellende gestort te worden. Niets is minder waar: de gewone Griek kan niets aan deze crisis doen, maar wordt nu wél het slachtoffer van het ijskoude en bikkelharde beleid
van het IMF, dat door de Grieken als regelrechte terreur wordt ervaren. Begrijpelijkerwijs. Uw berichtgeving leunt veel te veel op de kortzichtige en populistische uitspraken van Geert Wilders. De Griekse regeringen hebben de crisis veroorzaakt, niet de doorsnee Griek-van-de-straat, niet Yannis-met-de-pet. Die deed gewoon zijn werk zo goed mogelijk en vroeg zich, net zomin als u of ik dat zouden doen, af waar zijn loon precies vandaan kwam. Maar het is nu wel deze doorsnee Griek die de prijs betaalt van de crisis, niet de regeringsleiders. Papandreou riep de EU en het IMF te hulp om de crisis te beslechten. En hoe reageerden de EU en het IMF? Zij presenteerden de Grieken een eisenpakket waar zij onmogelijk aan konden voldoen. De monsterlijke en draconische bezuinigingen die zij eisen storten honderdduizenden gewone Grieken in uitzichtloze armoede. De consequenties daarvan zijn nu al zichtbaar: een werkeloosheid van bijna vijftig procent, een stortvloed aan faillissementen, openbare voorzieningen die volledig verdwijnen. Naar de laatste berichten is er nu ook al in de steden sprake van honger. Het siert de Griekse regering dat zij aarzelt om haar eigen bevolking in de afgrond te duwen. Maar de EU, ditmaal bij monde van onze eigen minister De Jager, antwoordt daarop dat zij hun geduld beginnen te verliezen. Het kan De Jager niet snel, hard en wreed genoeg zijn. Ik schaam me voor onze minister. De Grieken hebben en masse het boetekleed aangetrokken: ze weten dat ze grote offers moeten brengen. Maar de eisen van EU en IMF gaan veel te ver: ze zijn wreed en inhumaan. De gemiddelde Griek werkt even hard als u en ik. Dat de Grieken op hun 51ste met pensioen zouden gaan is een mythe. De Grieken hebben zelfs minder vakantiedagen dan de gemiddelde Nederlander en de arbeidsparticipatie van 65-plussers is in Griekenland zelfs tweemaal zo hoog als in Nederland. Geef Griekenland in godsnaam de kans om geleidelijk en op een menswaardige manier uit het dal te klimmen.
Hanno Uittenbogaard is leraar Klassieke Talen en woonde en werkte jarenlang in Griekenland.
Dat doet mij zeker goed!
Wat spijtig is dat er door alle politiekers vele ( staats)baantjes zijn uitgedeeld voor een stemmetje bij de verkiezingen. Wat ik wil zeggen dat duizenden ,en hun familie en bekenden, WEL afwisten van het gefoefel van hun regering. En het zijn natuur nu die mensen die aan de Klaagmuur staan en op straat komen.
Waarom heeft de bevolking toegelaten dat HUN regering de rest van Europa heeft voor gelogen wat betreft import, export en bruto nationaal product?
Weet ons eens te vertellen wat er echt wordt geproduceerd in Griekenland wat kunnen ze exporteren die iets opbrengt voor de bevolking en banen schept????
Ook niet vergeten dat in Griekenland een zeer sterke familie band heerst wat dan in vele gevallen neer komt op favoritisme op allerlei vlak.
We wensen de burgers die het echt menen en die niet aan die vriendjes politiek hebben mee gedaan zeker het aller beste maar zij worden de dupe van de vriendjespolitiek van hun buren en kennissen die wel aan vriendjes politiek en er hebben aan deel genomen.
Best Grieken steek je hoofd niet in het zand wees reëel en besef dat het zeer,zeer moeilijk zal zijn om de bevolking te overtuigen dat ze eigenlijk hoog boven hun stand leven ( 13 en zelf 14 maand loon) maar op gelijke voet staan als de Portugezen en de Spanjaards en de Italianen kunnen er ook bij genomen worden .
(22 February 2012, 16:11)redgytje schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Best Grieken steek je hoofd niet in het zand wees reëel en besef dat het zeer,zeer moeilijk zal zijn om de bevolking te overtuigen dat ze eigenlijk hoog boven hun stand leven ( 13 en zelf 14 maand loon) maar op gelijke voet staan als de Portugezen en de Spanjaards en de Italianen kunnen er ook bij genomen worden .

Even voor de duidelijkheid, een 13e en 14e maand komt overeen met het Nederlandse vakantiegeld en dat zijn geen volledige maandlonen. Deze werden uitbetaald bij Pascha en Kerstmis.
Overigens was het minimum loon rond de € 700,00 in Nederland ligt dat rond de € 1.446,00. Als je er dan vanuit gaat dat de prijzen voor levensmiddelen hier in Griekenland beduidend hoger zijn dan vraag ik mij af hoezo leven ze boven hun stand?

Kalo Vradi,

Dick

Natuur zal er wel een uitleg zijn voor de 13 en 14 maand. Ik heb 33 jaar staatsdienst en heb NOOIT 2 maal mijn loon in vakantiegeld gekregen. En ja het loon bedraagt gemiddeld 700€ . Maar wat zijn de gewone uitgaven voor een gezin ten opzichte van NL of Belg. Wat kost brood en melk , wat kosten de groeten, enz. Zo wordt een loon berekend en vergeleken en niet wat verdiend een NL of Belg. Het basis loon in Belg. Is ook slechts 1100€ en er zijn ook gezinnen die er mee moeten rond komen.
Nu zoals ik heb vermeld, het is door toedoen van hun politici, stemmen kopers, dat de Griekse bevolking ver boven hun stand heeft kunnen leven. Het is ook de bevolking nooit opgekomen dat ze boven hun stand leefden. Het was o zo makkelijk om een lening bij de bank te krijgen. Hadden de politici iets of wat verantwoordelijkheid aan de dag gelegd dan was dit alles niet zo dramatisch geweest. Stel dat er een politieker zou zijn geweest die was opgekomen voor het beperken in al zijn vormen van het lenen van geld dan had dit zijn politieke dood betekend want hij was zijn stemmen kwijt. Je moet maar eens een lening trachten te bekomen in NL of Bel. Heb je te veel schulden in België dan kan men geen lening meer krijgen ook geen persoonlijke lening.
Ik heb gelezen dat Griekenland 360 miljard staatsschulden heeft. De Europese banken laten voor 107 milja. € schulden vallen, kwijtschelding, Griekenland krijgt voor 120 milja €. Nieuwe leningen.
Even op een rij. Shulden 360 milja. €
Kwijtschelding 107 milja €
Nog te gaan 252 milja €
Lening 120 milja €
Rest 138 milja.€
Het probleem is en blijft dat er nog steeds in de toekomst 238 milja € moet worden terug betaald.
Ik heb echt te doen met de Grieks bevolking maar vind het niet eerlijk dat de grootverdieners , zoals de reders, er weeral eens van tussen knijpen.
Grieken doe er iets aan, richt een nieuwe politieke partij op. Stel mensen voorop mensen met gezond verstand en financieel inzicht die het echt goed menen met Griekenland. Heef die mensen ministersposten evenredig met hun specialiteit. Laat jullie niet meer leiden door de politiekers met vriendjes of familie politiek. Ga er tegenaan met ze allen.
En ga leven met een de spreuk” zet de tering naar de nerin” of ga leven met inzicht en overleg van” gezinsinkomen en uitgaven”, en kijk niet naar anderen wat die hebben .
Succes aan de Griekse bevolking.
"Redygje zei: Maar wat zijn de gewone uitgaven voor een gezin ten opzichte van NL of Belg. Wat kost brood en melk , wat kosten de groenten, enz."

"Dick zei: Als je er dan vanuit gaat dat de prijzen voor levensmiddelen hier in Griekenland beduidend hoger zijn dan vraag ik mij af hoezo leven ze boven hun stand?"

Lijkt mij dat Dick jouw vraag al beantwoord heeft. Maar als je details wilt kun je ook nog bepaalde topics nalezen, want dit is al eens aan bod geweest. Voor jou hier nog even een paar voorbeeldjes op een rij (ik heb het over de prijzen op Skiros waar ik woon); bruin fabrieksbrood 14 sneetjes 2,13. Vergeleken met de 0,65 cent die ik voor vers brood in Nederland heb betaald, een tikje duurder. Melk voor 1 liter inmiddels 1,81. Vergeleken met de ongeveer 0.90 cent in Nederland, ook ietsjes duurder. Fruit: 2,69 voor appels. In de zomer hebben wij hopelijk voor een aantal weken ons eigen fruit, maar dan moet het in de lente niet net heel hard gaan waaien, zodat de bloesem (het begin van de vrucht dus) allemaal wegwaait. Ook hebben wij eigen winter -en zomergroenten, maar in de supermarkt zijn ook deze erg duur.

Met 472,- minimumloon, pensioentjes van zo'n 350 a 400 euro (en even voor de goede orde, ZE gaan niet allemaal met hun 55e met pensioen), inmiddels 20% die werkeloos is en maar maximaal een jaar een uitkering van minder dan 400,- krijgt, lijkt het mij niet dat deze mensen, gezinnen hiervan rond kunnen komen. Hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben.

Op jouw lijstje met cijfers ga ik niet in. Daar zou je echt even alle bijdragen op dit forum voor moeten lezen op diverse topics en alle links naar krantenartikelen die leden geplaatst hebben, want dan zul je beter zien om welke bedragen het precies gaat, waar die heengaan en nog veel belangrijker waar niet. Met een hulpplan voor Griekenland heeft het in ieder geval niets mee maken.

Lenen is overigens niet iets typisch Grieks en komt in vrijwel heel Europa overmatig voor. Dat is een wijze les voor iedereen.

Verder bedankt voor je wensen aan het Griekse volk, ik zal het doorgeven.

cornelius

(23 February 2012, 12:47)roosmarijn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




k bruin fabrieksbrood 14 sneetjes 2,13. Vergeleken met de 0,65 cent die ik voor vers brood in Nederland heb betaald, een tikje duurder. Melk voor 1 liter inmiddels 1,81. Vergeleken met de ongeveer 0.90 cent in Nederland, ook ietsjes duurder. Fruit: 2,69 voor appels. In de zomer hebben wij hopelijk voor een aantal weken ons eigen fruit, maar dan moet het in de lente niet net heel hard gaan waaien, zodat de bloesem (het begin van de vrucht dus) allemaal wegwaait. Ook hebben wij eigen winter -en zomergroenten, maar in de supermarkt zijn ook deze erg duur.

Beetje hoge prijzen voor brood en melk, hier op Kreta regio Analipsi bij de bakker vers gebakken bruin brood 0,95 euro cent.
Pak half volle melk in de supermarkt ,69 cent en volle melk 0,89 cent.

Aardappelen gemiddeld ,70 cent per kilo enz enz dus dat valt allemaal nog wel mee.
Ik vraag me af hoe hard die boycot van Duitse producten is als je ziet hoe groot het prijsverschil is tussen de Lidl in Griekenland en de Griekse supermarkten ... Haalde al eerder het verschil aan van 3 euro voor een pakje roomboter in de Griekse super en 1,80 bij de Griekse Lidl ... De Grieken zullen toch ook in hun portemonnee kijken en kiezen voor eten voor de kinderen ipv Duitse boycot??
(23 February 2012, 13:03)cornelius schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(23 February 2012, 12:47)roosmarijn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




k bruin fabrieksbrood 14 sneetjes 2,13. Vergeleken met de 0,65 cent die ik voor vers brood in Nederland heb betaald, een tikje duurder. Melk voor 1 liter inmiddels 1,81. Vergeleken met de ongeveer 0.90 cent in Nederland, ook ietsjes duurder. Fruit: 2,69 voor appels. In de zomer hebben wij hopelijk voor een aantal weken ons eigen fruit, maar dan moet het in de lente niet net heel hard gaan waaien, zodat de bloesem (het begin van de vrucht dus) allemaal wegwaait. Ook hebben wij eigen winter -en zomergroenten, maar in de supermarkt zijn ook deze erg duur.

Beetje hoge prijzen voor brood en melk, hier op Kreta regio Analipsi bij de bakker vers gebakken bruin brood 0,95 euro cent.
Pak half volle melk in de supermarkt ,69 cent en volle melk 0,89 cent.

Aardappelen gemiddeld ,70 cent per kilo enz enz dus dat valt allemaal nog wel mee.

Ik hoor wel vaker van Grieken dat Kreta een landje op zich is. De prijzen die jij noemde komen er in ieder geval in de verste verte niet overeen met de prijzen die wij hier betalen. Misschien vanwege de monopoli positie die de drie 'grotere' supermarkten hier hebben. Hoewel ik ook op het vaste land nog nooit melk of brood voor de door jou genoemde prijzen ben tegengekomen.

@Els Ik heb hier nog niets gehoord over een boycot van Duitse producten.
@Roosmarijn, Kreta maar vooral de prefectuur Lashiti is ook een geval apart, de vorige week kwamen de marktlui in opstand tegen het marktgeld wat tussen de 5 en 20 €uro ligt, alnaar gelang je kraam, politie erbij en ook iemand van de gemeente, zijn antwoord was, laat maar zitten deze keer, ik heb hun stemmen nodig.
Wat de levensmiddelen betreft, er zijn altijd plaatsen waar het bijna niks kost, ben ze alleen nog niet tegengekomen.

cornelius

(23 February 2012, 14:20)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




@Roosmarijn,
Wat de levensmiddelen betreft, er zijn altijd plaatsen waar het bijna niks kost, ben ze alleen nog niet tegengekomen.

Ja beste man zal je toch naar regio Analipsi moeten komen maar zal een dezer dagen een kassabon van de supermarkt kopiëren dan kan je het zelf zien, en eigenlijk maakt het me niet uit of je me geloofd, ik weet wat ik betaal voor een heerlijk vers bruin brood een pak melk, aardappelen enz., enz.

@ cornelius, zal het er ook niet mee te maken hebben dat veel supermarkt eigenaren in Analipsi zelf een hoop produkten verbouwen of het van familie van het Lassiti plateau betrekken? En wat de bakker betreft: die is inderdaad nog lekker goedkoop, ik weet niet hoe hij het red om de prijzen zo laag te houden maar weet wel dat de locals hier best wel blij mee zijn.
(23 February 2012, 13:03)cornelius schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Beetje hoge prijzen voor brood en melk, hier op Kreta regio Analipsi bij de bakker vers gebakken bruin brood 0,95 euro cent.
Pak half volle melk in de supermarkt ,69 cent en volle melk 0,89 cent.

Aardappelen gemiddeld ,70 cent per kilo enz enz dus dat valt allemaal nog wel mee.

Dat zijn toch mooie prijzen Cornelius, misschien zijn de prijzen op Kreta toch iets lager door de grootte van het eiland? Wat mij betreft hoef je geen bonnetje te laten zien hoor, ik geloof je zo ook wel ;) , waarom zou je erom liegen?


(23 February 2012, 12:47)roosmarijn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Vergeleken met de 0,65 cent die ik voor vers brood in Nederland heb betaald, een tikje duurder.

@Roosmarijn, ik ben het met het meeste wat je schrijft eens hoor, maar waar haal jij in Nederland een vers brood voor 0,65 cent?

Lieve, lieve, mensen,
het is, en het was niet mijn bedoeling om hier de mensen in het harnas te jagen tegen elkaar. Dat zou er weeral op neerkomen dat we de rangen niet sluiten om een nieuw Griekenland een kans te geven.
Doe zoals die marktkramers, weiger zo'n hoog bedrag te betalen voor je standplaats en als ze dat allemaal doen dan staat de gemeente daar ook , ook voor hen geen inkomen. Geen markt geen verse groenten en fruit en daar komt zeker protest van de bevolking tegen de overheid ( gemeente). Dat moeten ze voelen dat jullie Grieken een eenheid vormen. Organiseert desnoods een markt in een ander dorp en breng de mensen met de vrachtwagens van de marktkramers naar de andere dorp naar de markt daar waar de gemeente wel bereid is om normale aangepaste prijzen toe te passen voor hun standplaatsen. Je moet de gemeente duidelijk laten merken dat het menens is. Het kan zelfs ludiek zijn met zijn allen op de vrachtwagen en voorbij het gemeentehuis naar de markt in het andere dorp waar ze wel bereid zijn normale prijzen te vragen. Wie weet de burgemeestersvrouw die gaan misschien ook wel mee de vrachtwagen op.
Nu wat de prijzen betreft ik heb zo al lang de indruk dat er, en dat niet alleen in Griekenland maar in gans Europa, firma's en individuen zijn die verdomd,sorry voor het woord, veel geld verdien op de kap van de gewone mensen en dat moeten we aanklagen en tegen protesteren.
Vandaag op het nieuws in België , de grootwarenhuizen gaan een concurrentieslag aan…..In bepaalde gevallen laten ze de prijzen zaken tot de bodem prijzen?????? Denk je nu werkelijk dat als ze zo iets verkondigen dat ze waarheid spreken. Ik heb nog geen enkele firma of zelfstandige geweten die in zijn totaliteit aan producten verkoopt met verlies. Er zal wel altijd ergens een compensatie zijn met andere producten.
En dan de redenering als ze dat nu kunnen, de prijzen laten zaken met X procent waarom kon dat dan niet vroeger?????? Dus we zijn allemaal in het zak gezet.
Nu laten we zeker ons niet meeslepen in een discussie van wit en zwart of grijs enz. Laten wij de mensen steunen in Griekenland met ze een hart onder de riem te steken en ze goede moed te wensen.
Heef de mensen desnoods enkel ideeën zoals voor die marktkramers. Misschien hebben ze daar een oplossing om de overheid ( gemeente) te dwingen ook hun koers van favoritisme te wijzigen en normaal te doen.
Succes aan allen die de Grieken willen en kunnen helpen.
(23 February 2012, 17:43)Sophia schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(23 February 2012, 12:47)roosmarijn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Vergeleken met de 0,65 cent die ik voor vers brood in Nederland heb betaald, een tikje duurder.

@Roosmarijn, ik ben het met het meeste wat je schrijft eens hoor, maar waar haal jij in Nederland een vers brood voor 0,65 cent?

Een brood van 14 sneetjes is bij ons in Nederland een half brood ..Dat is in elke supermarkt in Nederland te koop.. vaak ook voor 59 cent ..het is de goedkopere soort fabrieksbrood..
Maak je over die marktlui maar geen zorgen wat hun inkomen betreft, wil je een bonnetje krijg je die, maar zoals overal op Kreta verkopen ze het liefste alles nog zonder bon, zo blijven op de markt de prijzen mooi laag en is er weinig concurentie. Kom me nou niet aan met ze betalen geen belasting, laat ze eerst de echte grote jongens aanpakken en niet mijn groente en fruitman.
(23 February 2012, 18:13)Wilma schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(23 February 2012, 17:43)Sophia schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




[quote='roosmarijn' pid='11552' dateline='1329994058']
Vergeleken met de 0,65 cent die ik voor vers brood in Nederland heb betaald, een tikje duurder.

@Roosmarijn, ik ben het met het meeste wat je schrijft eens hoor, maar waar haal jij in Nederland een vers brood voor 0,65 cent?
Oke dan heb ik niks gezegd, ik dacht dat ze een heel vers brood bedoelde ;)

Met de invoering van die verplichte bonnetjes is de markt van Mires gehalveerd.
De Chinezen met hun rommel blijven hardnekkig komen, ondanks dat ze keer op keer door de ΕΛ ΑΣ worden weggejaagd.
Nog een kleine vergelijking voor Roosmarijn,. Wij wonen in Kusadasi Turkije. Een boerenbrood van 1.2kg betalen wij 3.5 Tl, een gewoon wit brood van 350 gr 0.6 Tl. Melk betalen wij in de grootwarenhuizen Kipa 1,5Tl. Groeten en fruit op de markt tussen de 1 en 2 a 3 tl het kg, aardappelen 4kg voor 5 tl. Appels ,appelsienen ,pompelmoes 2 tot 3tl kg, bananen 3tl ( eigen Turkse producten ).Ingevoerde bananen 4 tl/kg.
Huishuur een gewone woning 2 slaapkamers keuken en eetkamer en salon +/- 400 Tl /maand.
Brand stof benzine 4.2 tl voor de normale benzine. Huishoud diesel voor de verwarming is hier de zelfde prijs als aan de pomp. Een zak kolen van 20kg betalen ze 7.5 tL.
Het loon voor een dagwerker van 8u tot 18u00 met maaltijden , afhankelijk wat kunnen 40 à 70 tl per dag. Een persoon ( vb) garagist die werkt in een garage van 8u tot 17u30 met maaltijden 6 dagen op 7 verdiend tussen de 700 en 1000tl per maand.
De omzetkoers heden is 1€ = 2,3 Tl.
Ik heb ergens gelezen dat Griekenland vele landbouwproducten uitvoert naar noord Europa? Mijn echtgenote heeft 15 jaar een groothandel gehad in groenten en fruit. Haar aankoop van producten werd gedaan in het invoercenter in Brussel en in Parijs op Rengisch, de grootste importmarkt van groenten fruit en verse producten van het noorden van Europa. Nooit groeten gezien afkomstig uit Griekenland. Ik bedoel maar de export van Griekse goederen is beperkt in variëteit en seizoen en dat is waarschijnlijk een probleem. Als je weet bv; dat de Nederlanders de kanten van Almeria Spanje tijdens de wintermaanden de tomaten productie in handen hebben en als het stil valt in Almeria het wordt overgenomen door de tomaten teel op Tenerief, ook door Nederlanders er is dus een continuïteit in het product en dat is enkel tomaten.
Zoiets zou de Griekse overheid moeten uitvissen en promoten. Het verschaft werk en er is een mogelijkheid tot continuïteit in de productie.
Dus we wachten op mensen die in de import –export zitten om zo de producten van Turkije in te voeren naar Griekenland. Of zouden Grieks importeurs dan ook weeral woekerwinsten gaan toepassen zodat het sop de kolen niet waard is om de producten te gaan kopen en er geen continuiteit zou zijn.
Kijk mensen ik ben maar een gewone stome Belg maar lieve mensen wordt eens waker verdorie en doe er iets aan, steek de koppen te samen en de handen uit de mouwen en jullie komen er zeker en vast. Ook in de bloementeeld is er iets te doen. Kijk desnoods wat anderen doen en doe het nog beter wat betreft kwaliteit en variteit en jullie komen er zeker uit.
goh, dat een artikel dat als opsteker bedoeld was voor Griekofielen zo'n discussie over de prijs van een brood kan losmaken..........Undecided