Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Vikos kloof lopen
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Wij willen eind april de Vikos kloof lopen. Wij denken dan aan max. 7 uur lopen. Wie heeft tips waar we het beste kunnen starten en tot waar we dan lopen. Is Vitsa naar Vikos goed te doen en een mooi gedeelte?
Weet iemand hoe we dan makkelijk van Vikos weer in Vitsa kunnen komen?
Alle tips zijn natuurlijk welkom.
Beste Doret,

Bij Vitsa kun je de kloof in (afdaling bij de Vitsa steps), maar dan is het niet zeker of je door kunt naar Monodendri. In de kloof staat op dat punt meer water en afhankelijk van de tijd van het jaar, is deze geheel te bewandelen of juist niet. Gemakkelijker is het om bij Monodendri af te dalen en bij Vikos weer uit de kloof te gaan. Voordeel: de opgang bij Vikos is minder steil, ten opzichte van de afdaling bij Monodendri. Je bent dan nog fris, aan het begin van de wandeling. Tel inderdaad 6-7 uur om de kloof te lopen. Het is natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken: o.a. Of je een geoefende wandelaar bent en de weersomstandigheden spelen natuurlijk ook een rol. Maar neem er de tijd voor en ga nog lekker even genieten van de prachtige omgeving, bij de bronnen van de Voidomatis, net voordat je naar boven gaat, de kloof uit, naar het dorpje Vikos.
Een aantal mogelijkheden:
- je kunt de kloof (maar ook andere wandelingen) wandelen onder begeleiding van een (Engelstalige) gids. Meer informatie hierover is te lezen op
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




. Zij regelen ook de transfers.
- de kloof kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid gewandeld worden. In het dorpje Vikos is een soort van taxi te regelen, die je weer terug brengt naar Monodendri?
- informeer eventueel in je hotel of er iets geregeld kan worden.
Ga op tijd op pad en neem voldoende eten en water mee. Zorg dat de weersomstandigheden goed zijn, en zorg dat je voor het donker uit de kloof bent. In de kloof ben je mobiel bijna overal bereikbaar, mocht dit nodig zijn.
Het is in ieder geval de moeite, maar er zijn vele mooie wandelingen te doen in het Zagoria gebied. De Vikoskloof is weliswaar heel erg bekend in de streek, maar er zijn veel mooie plekken te bezoeken in de Zagori.
Voor meer informatie over het gebied kun je ook een bezoek brengen aan mijn website, klik daarvoor op mijn naam in onderstaande handtekening.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




De meest spectaculaire kloof Europa's en een natuur monument is Vikos-Aoos.
Voor mij een onvergetelijke ervaring.Ook het voedsel was erg lekker met
taarten waar veel wilde kruiden van de omgeving worden gebruikt.
Ik heb daarover een mooi artikel gezet om vaker naar te kunnen kijken.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




is er ook een mogelijkheid om een stukje van de kloof te doen en terug, om een indruk te hebben van de kloof. zoja waar is dan het beste?
de hele kloof lopen zal niet lukken denk ik
Je kunt dan het beste bij het dorpje Vikos afdalen. Daar heb je het mooiste zicht op de kloof en de Voidomatis, een riviertje wat in de kloof ontspringt. Werkelijk schitterend! Wij gaan vandaag een wandeling maken, helemaal langs dit riviertje, van Aristi naar Kleidonia, en weer terug!
Heel veel plezier @ Angeliki!!!!! Mogen we er een mooie foto van zien. ..please...om ff in de stemming te komen Smile?
tof, hoe lang is dat dan ongeveer?
Tel op zo'n 2 uurtjes (ongeveer). Maar geniet vooral van de omgeving van de bronnen en het kerkje, en dus zal hetwelk iets langer worden Smile
@ Geni: helaas kan ik je nu nog geen foto's laten zien, maar zodra ik thuis ben (gelukkig duurt dat nog even) zal ik er wel eens plaatsen. Misschien ben jij dan ook al een heel eind op weg naar Griekenland?
Vandaag gaan we wandelen naar Drakolimni. Het wordt warm, dus we vertrekken vroeg.
Heel veel plezier @ Angeliki en we zien de foto's tzt wel, dat dat dan nog maar lang mag duren Smile