Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Kadootje voor Griekse eigenaresse
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Omdat de Griekse eigenaresse van de villa waar wij altijd naar toe gaan ons altijd in de watten legt en van allerlei extra's voor ons verzorgt, zou ik het leuk vinden om bij ons komende bezoek nu eens iets voor haar mee te nemen.
Heeft iemand een idee welke Nederlandse producten bij Grieken in de smaak vallen?.
Hallo Vito, leuk! Dat zal ze zeker op prijs stellen.
Onze griekse vrienden en buren vinden en vonden de NL tulpenbollen (en dan met name de zwarte of hele donkerblauwe) fantastisch!! En stroopwafels vinden ze ook heerlijk. Ook een fles whisky wordt altijd op prijs gesteld (met name door de mannelijke vrienden Smile. En als grapje heb ik een keer voor een verjaardag van een griekse vriend houten klompen meegenomen, dat wordt nu nog steeds in verhalen genoemd, aangezien ze in Lefkada stad allemaal houten huizen hebben: hahaha nu ook houten schoenen, aldus onze griekse vriend zelf, en daar hebben ze nu bloemen in staan Smile.
Onze Griekse vrienden maken we altijd blij , met stroopwafels en een flesje jenever.
Stroopwafels, rookkaas, gerookte makreel, en hele oude hollandse kaas, dat zijn dingen die wij keer op keer weer meenemen en waar ze heerlijk van zitten snoepen.
Groet helma
Nou hier op Samos wordt de zelfgebakken appeltaart altijd erg goed ontvangen; de jenever is meer voor de mannen dus met appeltaart hebben de vrouwen en kinderen ook wat.
Hoi Geni, grappig van die zwarte tulpen, mijn man heeft het daar ook heel vaak over gehad! Moesten we hier overal opzoek naar zwarte tulpen, maar ik ben ze nooit tegengekomen, bestaan ze wel? Of zijn ze eigenlijk heel donkerpaars of blauw?
@Nikolai ze bestaan zeker, ik heb ze toen via internet besteld, zie ook

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dat zijn hele donkerpaarse, echte zwarte tulpen bestaan niet. (heb een bollenexpert hier in huis)

Bedankt voor de reacties tot nu toe, daar kan ik wel wat mee.
Ohhh oke, dat wist ik niet, maar dan zitten ze echt tegen het zwart aan qua kleur!!! Deze vinden ze in ieder geval fantastisch!!!
Stroopwafels, oude kaas en wij nemen ook altijd verse bloemen mee, zijn ze erg blij mee en staan meestal toch ruim een week bij de buitenbar, in mei hebben wij pioenrozen meegenomen hadden ze nog nooit gezien.
Wij nemen altijd mee: oude kaas, Leidsche kaas, stroopwafels, appelstroop, drop ( vinden veel Grieken lekker), kant en klaar pakken om tompoezen te maken, hagelslag in alle soorten en maten, verschillende soorten Hollandse likeurtjes ( te koop in leuke stenen flessen).
Vrienden van ons komen binnenkort weer met de camper deze kant op en die nemen sinds jaren aal om te roken mee. Die vriezen ze in Nederland in en gaat hier meteen in de diepvriezer. Onderweg kopen ze dan nog in Messolonghi een paar kilo.
Vervolgens groot feest als de paling gerookt gaat worden. De tijd dat het enge slangen waren is voorbij, het gebeurt tegenwoordig niet meer dat er nog wat overblijft.
En paling met Griekse wijn, ouzo of tsipouro smaakt prima kan ik uit lange ervaring vertellen.
Nog een paar weken en wij vieren weer met vele Griekse vrienden ons palingfeest.
Marjan
Maar ook Belgische producten weten ze te waarderen. Wij nemen altijd chocolade (pralines - zeevruchten) en bier (Duvel,...) mee.

Enkele jaren terug gaven we op Kythnos zo een doos chocolaatjes aan de zoon van een taverne eigenaar. Even later kwam hij terug en vroeg of hij die mocht uitdelen aan een tafeltjes waar zijn ouders zaten. Daar zat namelijk ook een meisje waar hij een oogje op had, met haar ouders. Zo kon hij lekker indruk maken op haar ouders :)
Ik ken niet echt de specialiteiten van Nederland. Ik weet wel dat de Grieken gekend zijn als "zoetbekken". Met Belgische chocolade of pralines kan je hen zeker plezieren. De betere Belgische bieren (Duvel, trappist...) slaan ze ook niet af en zijn meestal ook door hen gekend.
Wij nemen ook altijd stroopwafels, drop en chocolade mee.
Vorig jaar had ik een paar ovenwanten met Hollands decor meegenomen.
Die vond de eigenaresse helemaal geweldig.
Dit jaar krijgt ze een keukenschort en kaasschaaf met Hollands decor.
Voor de man nemen we vaak een aantal aanstekers mee.