Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Welk eiland volgend jaar?
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Hallo allemaal!

Begin juli zijn mijn vriend en ik voor het eerst naar Griekenland geweest, en zijn net als de meesten van jullie helemaal besmet met het Griekenland virus!

Wat een prachtig land! Wat een heerlijk klimaat! Wat een fijne mensen! En wat een heerlijk eten!!

Nu zijn we deze zomer naar Zakynthos gegaan. Wat een prachteiland! Prachtige natuur, mooie stranden, gezellig dorpje(Agios sostis) aardige mensen en niet tè toeristisch. We hebben daar enorm genoten!!

Maar nu we besmet zijn met het Griekenland virus willen we graag alvast een eiland uitzoeken om volgend jaar zomer (twee weken) heen te gaan. Maar er is zo enorm veel keuze!!

Wat zouden jullie ons aanraden?

Punten die wij belangrijk vinden:
- mooie strandjes(geen massa)
- mooie natuur
- mooi kunnen snorkelen
- gezellige (vissers)dorpjes, Geen massatourisme maar ook niet uitgestorven...
- en we zouden heel graag de kenmerkende schilderachtige griekse 'witte' dorpjes zien Blush

Maar mocht dat niet allemaal op een eiland voorkomen er zullen zeker meer griekse vakanties volgen, want wij zijn verkocht!!!

[Afbeelding: 268791_442174572488739_843949607_n.jpg]
Beste @Carlijn
Op Samos vind je dit allemaal.Het landschap is heel afwisselend doordat er op dit relatief kleine eiland twee bergen zijn van boven de 1000 meter. Er zijn 3 plaatsjes waar toeristen in hotels zitten maar daarbuiten is het echt Grieks. Wij gaan speciaal naar een terras in Pythagorio als we weer eens "onder de mensen" willen komen. Kleine strandjes en stille dorpjes zijn er genoeg. Om van lieve mensen en lekker eten maar te zwijgen.
Bij ons was het liefde op het eerste gezicht voor Samos en dat duurt nou al ruim 7 jaar.
We waren daarvoor al weg van Griekenland maar Samos is het summum.
Kom naar Kreta , en dan natuurlijk naar het zuiden.
Hier vind je de mooiste zandstranden, en de nog echt Griekse dorpjes die niet zijn overlopen door het massa toerisme.
En dan het eten.....heerlijk !! voor prijzen waar je zelf bijna niet voor kunt koken.
(06 August 2012, 12:13)Sabine schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Kom naar Kreta , en dan natuurlijk naar het zuiden.
Hier vind je de mooiste zandstranden, en de nog echt Griekse dorpjes die niet zijn overlopen door het massa toerisme.
En dan het eten.....heerlijk !! voor prijzen waar je zelf bijna niet voor kunt koken.

Als ik kreta hoor dan denk ik aan overbevolkte grote stranden, massatourisme en dronken jongeren. Maar dit is dus een totaal verkeerd beeld begrijp ik ?
Ben het helemaal eens met Els: Samos is geweldig, maar ook Kefalonia is supermooi. Je hebt nog meer dan genoeg keuze Carlijn. Er zijn zoveel schitterende eilandjes.
Dat is zeker een heel verkeerd beeld van Kreta Carlijn , Kreta is niet alleen Chersonnisos of Rethymnon maar richting Plakias aan de ene kant van Kreta en Mirtos aan de andere kant je weet echt niet wat je mist,je krijgt mooie stranden kleine dorpjes een hele mooie omgeving maar ook prachtige ruige landschappen.

[Afbeelding: 2zois20.jpg]
Carlinn, Sabine heeft gelijk. Het Zuiden van Kreta is alles behalve druk bevolkt. Hier vind je zeker wat je zoekt. Verder kan ik ook Lesbos aanbevelen. Het typisch Griekse met de witte huisjes vind je vooral op de cycladen. Hier kun je dan weer eilandjes combineren. Zelf vond ik Paros en Naxos erg leuk. Nou je ziet je gaat het niet makkelijk krijgen;) Veel succes met kiezen!
Carlijn,

Je beeld van Kreta wordt bepaald door een klein deel van het eiland (het noorden rondom Chersonissos, Malia). Kreta kent zoveel prachtige gebieden. Eigenlijk alle regio's zijn prachtig. Het oosten is heerlijk rustig. In het zuiden is het ook prachtig en het westen is het ook goed toeven. Kreta kent ook een tweetal prachtige steden, Rethmynon en Chania. Mijn favoriet van deze twee is Chania. Echt een heerlijke stad. Kreta is echt aan te bevelen maar je moet je wel beperken tot een bepaalde regio. Je moet niet de illusie hebben het eiland in een week te kunnen zien. Daarvoor is het veel te groot.

Ik zou me overigens niet beperken tot alleen maar de eilanden (aanraders: Chios, Kythira) maar denk ook eens aan het vasteland met zijn bezienswaardigheden (Athene, Olympia en Delphi om maar een paar voorbeelden te noemen). Op het vasteland zijn de Peloponessos en Pilion aan te bevelen.
Hoi Carlijn,

Rhodos valt ook in jouw wensenlijstje. Rhodos is schitterend en ook véél meer dan Faliraki. Ik denk dat ieder eiland heeft wat jij zoekt, maar ook de Peleponessos is prachtig.

Het zal nog niet meevallen een keuze te maken, maar het gaat vast lukken.
Ons hart ligt al sinds 1986 op Rhodos.

Succes met kiezen,

Annelies
Wij hebben heerlijke vakanties gehad op Lesbos en Lefkas. Twee mooie groene eilanden met hele leuke dorpen en schitterende stranden.
Beste Carlijn, ik zou als ik jullie was Smile naar het prachtige Skyros gaan naar het hotel van de Nederlandse Roosmarijn Mavrikou en haar griekse man Nikos. Roosmarijn kun je ook op dit forum vinden Smile en haar een PB sturen.

En als je daar niet naar toe gaat, er zijn inderdaad zo veel mooie eilanden en ook het vaste land is prachtig dus jullie zijn voorlopig nog niet uitgekeken Smile.

Veel voorpret!!!
Beste Carlijn, hartelijk welkom op Oriste. Fijn om te horen dat jij ons virus ook te pakken hebt. Misschien is het een idee om volgend jaar 2 eilanden te bezoeken i.p.v.1. Je kunt dan bijvoorbeeld Skopolos en Skyros combineren, of Kephalonia en Ithaka. Beide combinaties bestaan uit een iets drukker, en een heerlijk rustig eiland. Ook op de toeristische eilanden als Rhodos, Kreta en Kerkyra zijn nog volop de rustige authentieke plekjes te vinden. En: Kythira, evt in combinatie met Peloponessos niet te vergeten. Parga en Epiros, je kunt de komende jaren volop op ontdekkingstocht door ons geliefde Ellada!
Carlijn,
Wat dacht je van een bezoek aan Kos in combinatie met Nysiros( vulkaaneiland) en Kalymnos (sponzeneiland)! Dan heb je alles wat op je lijstje staat.

groet Helma
Zelf heb in de combinatie Kalymnos/Leros gedaan. Ik vind Kalymnos meer voor de "gevorderde" Griekenkandganger. Mocht je er naar toe gaan: volgens mij mag je geen sponzen invoeren. Als je er toch bent moet je beslist excursie naar Patmos maken. Uiteraard behoort de klassieke combi: Naxos/Paros/Santorini ook tot de mogelijkheden. Lesbos is ook heel mooi, Chios niet te vergeten. Griekenland heeft je de komende jaren nog heel wat te bieden. En overal vind je wat op je lijstje staat.
Hoi Carlijn,

Kreta heeft echt niks maar dan ook helemaal niets , met dronken jongeren te maken.
Natuurlijk vind je dit in Malia en Chersonisos , maar er zijn zo veel mooie plekjes op dit mooie eiland.
Wij hebben zelf heel veel eilanden aan gedaan voordat we ons hier vestigden, maar vinden het juist op Kreta heel erg veelzijdig.
Nogmaals ik denk dat je je verbaast over de rust en schoonheid in het zuiden.
misschien is NAXOS iets voor jullie?

[Afbeelding: 2m2tatk.jpg]

[Afbeelding: 96ykg0.jpg]

[Afbeelding: qn9r8n.jpg]
Het klinkt erg aantrekkelijk om volgend jaar naar twee eilanden te gaan. Maar hoe regel ik dat? Via het reisbureau? Of moet ik de reizen en de accomodaties dan los boeken?Blush
Beide kan. Via de touroperators kun je vaak combinatiereizen boeken. Wij hebben een aantal jaar geleden Paros, Naxos en Santorini gedaan via Holland International. Een week per eiland, alles is geregeld. Ter plekke hebben wij op ieder eiland een auto gehuurd en toeren maar. Uiteraard kun je ook alles zelf regelen.
Wekom op dit gezellige forum Carlijn,ja je zit hier net met een vraag en iedereen overvalt je met een leuke tip,wij zijn al 20 jaar verknocht aan Griekenland,hier kom je niet zo gauw van af hoor,maar inderdaad het zuiden van Kreta is geweldig mooi,en wil je toch iets anders dan is,zoals Rolf al aangaf, Chios ook erg mooi,en zo zal je merken dat het niet makkelijk is een keuze te maken.
Maar onze keus is en blijft Kreta in het dorpje agia galini,en het mooie strand triopetra.
Wij wensen jullie veel plezier op dit forum.
[Afbeelding: fp0zo1.jpg]
Karpathos welke je zou kunnen combineren met een mooie boottrip (met overnachting) naar Kassos.
Klik maar op mijn FB link hieronder voor een indruk.
Welkom hier Carlijn op dit gezellige forum!
Haha, je wordt vast helemaal gek van alle tips en weet het nu helemaal niet meer.
Vergeet alles en kom gewoon naar het prachtige Thassos ;)
Alle gekheid op een stokje: ook ik heb half Griekenland gezien en er zijn tientallen mooie plekjes, maar uiteindelijk heeft Thassos mijn Heart gestolen en ben ik er gaan wonen.
Trek er gewoon een paar jaar voor uit en geniet van Ellada!!
(06 August 2012, 17:48)Carlijn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Het klinkt erg aantrekkelijk om volgend jaar naar twee eilanden te gaan. Maar hoe regel ik dat? Via het reisbureau? Of moet ik de reizen en de accomodaties dan los boeken?Blush

Welkom op het forum, Carlijn!
Ik ga er nog een Grieks schepje bovenop doen Smile
Het mooie aan Griekenland is dat het zo veelzijdig is, en enorm veel te bieden heeft. Voor elk wat wils. Zowel voor de fuifnummers als voor de natuurliefhebbers, cultuurzoekers, culinaire liefhebbers, waterratten, strandliggers, rustzoekers, en noem maar op. Op de meeste Griekse bestemmingen kan je zowel vertier als complete rust vinden, en alles daar tussenin. De meeste van de eilanden zijn zowat mini-Griekenlandjes, elk met hun eigen specificiteit. Zelfs Zakynthos, ook al wat bekend voor lawaaierige discotheken, heeft ook heel charmante hoekjes... zelfs veel meer dan er discotheken zijn in het plaatsje Laganas.
Meer nog: je kan op alle mogelijke manieren naar/in Griekenland reizen: georganiseerd, op eigen houtje, of een combinatie daarvan.

Een van de voor mij mooiste combinatiereizen hadden we via een Nederlandse touroperator geboekt. Voor ons, Vlamingen, was het een ommetje via Schiphol waard: de combinatie Skiathos - Skopelos - Alonissos. Drie eilanden kort bij mekaar, maar met zo 'n grote verscheidenheid.

Er bestaan ook combinatiereizen naar de Cycladen, bijvoorbeeld Paros - Naxos - Santorini.
Voor zo 'n combinatiereis voorzie je dan best wel twee weken, of minstens 10 dagen.

En als je moet kiezen voor de 'beste' bestemming? Zeer moeilijk. Ik heb al zo veel verschillende Griekse bestemmingen gezien, maar als je mij vraagt 'wat was de mooiste'?...
...
gewoon... GRIEKENLAND !!!!!
Big Grin
(06 August 2012, 23:14)vlagreco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik heb al zo veel verschillende Griekse bestemmingen gezien, maar als je mij vraagt 'wat was de mooiste'?...
...
gewoon... GRIEKENLAND !!!!!
Big Grin

Hier ben ik het helemaal mee eens! prik voor jezelf een eiland of een paar eilanden op de kaart en ga lekker zelf op ontdekkingstocht, iedereen heeft wel een plekje waar hij/zij zijn hart heeft verloren. Griekenland is overal mooi, en ieder zijn eigen smaak.
Veel succes met je zoektocht in dit mooie land!
Ik zou idd de Sporaden gaan 'doen'. En dsn de combinatie Alonissos, Skopelos en Skiathos. Deze reis wordt kant en klaar aangeboden door diverse touroperators waaronder Sunweb.
Echt mooie eilanden met ieder hun eigen identiteit.
Hallo Carlijn,

Wij zijn afgelopen jullie twee weken op Corfu geweest. Een mooi groen eiland met drukte en rust. Er is van alles te zien en te doen en je kunt met een scooter het hele eiland bezichtigen. Beide kanten van het eiland hebben andere soorten stranden (zand en kliffen aan de ene kant en aan kiezels aan de andere kant). Ook de zee is aan de ene kant veel koeler dan aan de andere kant.
Op
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




kan je een beetje zien wat wij elke dag gedaan hebben en er staan ook wat foto's bij.

Succes met kiezen, maar wat je ook kiest, Griekenland is helemaal mooi dus dat komt vast goed!

Groetjes Louise
Voor kenmerkende witte dorpjes zijn de Cycladen toch echt dé eilandengroep. Wij zijn drie jaar terug op Naxos - Santorini geweest, allebei een week. Nu heeft Naxos alleen maar een heel klein vliegveld, en wij hadden de mazzel dat we vlogen op Mykonos en toen ook nog eerst met de boot naar Paros gingen. Op beide eilandjes hadden we een paar uur om rond te kijken in het hoofdplaatsje. Sommigen vonden dat pech, want daardoor was onze eerste reisdag wel een hele lange en vermoeiend. Maar als je je er op instelt is het ook genieten.
Het kan trouwens ook anders gaan, mijn schoonzus vloog op Santorini en ging vandaar naar Naxos en later weer terug.

Naxos is heel rustig en heeft prachtige zandstranden. Wij zaten niet in de hoofdplaats maar in Aghia Prokopios. Klein, rustig, toch gezellig en wat een geweldig zandstrand (zie ook hierboven in een bericht). En de hoofdplaats, waar je overigens ook een strand hebt en kan verblijven, is goed te bereiken, per bus, fiets of na een flinke maar mooie wandeling (8 km).

Santorini overviel ons daarna even met relatief meer toeristisch drukte. Maar dat wende na een dag, daarna kijk je op Santorini je ogen uit, de witte huisjes schitteren je echt overal tegemoet. En het is echt genieten van het goed georganiseerde busvervoer en tijdens wandelingen van dorp naar dorp kom je ook op rustige plekken, en kan je dus met de bus weer terug. Verheug je daar echter niet op witte zandstranden, maar zwarte lavakiezels... wij verbleven op Santorini in Kamari.

Van ons korte verblijf op Mykonos hield ik over dat 3 uur echt genoeg is, is me echt te toeristisch. Paros leek me wel heel mooi en gezellig, als Santorini je te druk lijkt is dat vast een goede aanvulling. Maar mis Santorini niet, want het binnenvaren in de caldera (krater) is een van de meest bijzondere reiservaringen die ik heb.

Skopelos en Skiathos zijn overigens wel een behoorlijk goed alternatief, daar waren wij vorig jaar. Maar als ik moest kiezen, dan ging ik naar de Cycladen.
Ha, ha, volgens mij kun je 25 jaar vooruit met al deze tips!

Ik doe er nog een klein schepje bovenop. Een combinatiereis van twee of drie eilanden is echt heel leuk. Want: je gaat dan ook varen! En dat geeft meteen een instant vakantiegevoel. Over een heerlijk blauwe zee, met een briesje door je haren aan de reling staan is onvergetelijk.

Verder geloof ik (wel heel snel de postings gescand) dat Lefkas niet genoemd is. Vond ik ook een prachtig eiland, wellicht een combi met een van de andere Ionische eilanden? (bijvoorbeeld Kefalonnia of Corfu).
Beste Carlijn,

Griekenland is meer dan alleen de eilanden er is werkelijk zoveel te zien en ben je zeker de komende 25 jaar onder dak.
Als ik dan toch een eiland kan adviseren dan iets zeer speciaals, Samothraki een wonderschoon eiland zonder massa toerisme in de Egeiische zee. Samothraki is te bereiken via Alexandroupoli en dan met de ferry.
Je zult er geen witte huisjes aantreffen dat is iets speciaals voor de Cycladen.
Als tweede inderdaad Thassos waar Jotta al over heeft geschreven.

Veel plezier alvast met de voorbereidingen voor de volgende vakantie.

Kali Mera,

Dick
Ha Carlijn,

Griekenland heeft zoveel prachtige plekjes en eilanden, gewoon elk jaar iets anders kiezen. :)



En Jjohn, bedankt voor de link naar je Karpathos Facebook! Ik heb genoten efcharisto1
Haha, ja, dat was te verwachten natuurlijk.
Iedereen heeft zo zijn/haar eigen voorkeuren...
Ik heb ook een aantal favorieten, maar Kreta, het grootste en veelzijdige eiland van Griekenland, kan ik je in ieder geval zeker aanbevelen.
(07 August 2012, 09:07)IngridAmsterdam schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Nu heeft Naxos alleen maar een heel klein vliegveld, en wij hadden de mazzel dat we vlogen op Mykonos en toen ook nog eerst met de boot naar Paros gingen.

Een anekdote:
Hehe, dat doet me denken aan de binnenlandse vlucht die wij eens deden, van Athene naar Naxos. Wisten wij veel met welk toestel die vlucht zou gebeuren. Toen we de exit deur buiten stapten op de luchthaven van Athene ('t was nog op de oude luchthaven), bleek een Dornier klaar te staan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




&biw=1152&bih=749&tbm=isch&tbnid=3eS8TQj5BNdshM:&imgrefurl=http://www.airliners.net/photo/Olympic/Dornier-228-201/0242107/L/%26sid%3D89f039e32f751ae9440180f0009a8959&docid=-1MjIXa2aPzHOM&imgurl=http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/7/0/1/0242107.jpg&w=1024&h=677&ei=1yEkUOngA4SztAb42YHoBw&zoom=1&iact=rc&dur=390&sig=115953275145064295008&page=1&tbnh=127&tbnw=216&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:4,s:0,i:81&tx=112&ty=72
Het ding bleek slechts een 12-tal zitplaatsen te hebben. Wij hadden de zetels vlak achter de piloot. Enkel een vaalgeel gordijntje scheidde de plaats tussen mij en de piloot; ik kon eigenlijk over zijn schouder meekijken. Het toestel maakte heftige bewegingen toen we over het eiland Kea vlogen. Sommige passagiers zaten verkrampt en waren muisstil (ik denk dat velen angst hadden; zelf was ik er ook niet zo graag bij). Ik waande me zowat bij 'The flying doctors'. Met een ferme zwenkbeweging zette de piloot het ding bruusk neer op Naxos. Op die 'airport' bleek 1 man te werken: hij was tegelijk bagageafhandelaar en check-in bediende. We hoorden ook zeggen dat hij brandweerman van dienst was.
Ik heb geen idee of die Dorniers nog vliegen, of intussen gedegradeerd zijn tot oud ijzer in Timboektoe Wink
Het was me in elk geval wel de onvergetelijke ervaring!
Dus: als je naar Naxos wil: inderdaad beter met een heuse charter naar Santorini of Mykonos, en daar de ferry nemen.
Hoi Carlijn , laat je ons weten wat jullie besloten hebben ?? iedere keuze die je maakt zal goed uitpakken.....zeker weten !!
Gavdos het meest zuidelijke stukje land van Europa! Heel bijzonder was n fantastische ervaring ga zeker nog n keer terug.
(09 August 2012, 23:01)vlagreco schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik heb geen idee of die Dorniers nog vliegen, of intussen gedegradeerd zijn tot oud ijzer in Timboektoe Wink
Het was me in elk geval wel de onvergetelijke ervaring!

Wat een verhaal... ik benijd je zeker niet in dit geval.

Ik maakte deze foto van een landend vliegtuig, zo te zien sturen ze er tegenwoordig net wat grotere naar toe.
[Afbeelding: 10h0miu.jpg]
(13 August 2012, 19:45)Zorbathagreek schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Gavdos het meest zuidelijke stukje land van Europa! Heel bijzonder was n fantastische ervaring ga zeker nog n keer terug.


Euhhhh, behoort Malta, Gozo en Comino dan niet meer tot Europa? ;)

Paros airport
[Afbeelding: 2en4xw5.jpg]

[Afbeelding: 1h4e54.jpg]

Milos airport
[Afbeelding: 2mrcdnd.jpg]
@El Greco ik schreef het meest zuidelijke stukje land van Europa, als je op de stoel gaat zitten bij Tripiti ben je op het laatste stukje land van Europa.............daarna alleen maar zee en dan Afrika
Wikipedia: Gavdos[3] (Grieks: Γαύδος) is een Grieks eiland dat ongeveer 36 km ten zuiden van Kreta ligt. Het is de zuidelijkste punt van Europa en ligt in de Libische Zee.

[Afbeelding: 8vzuy8.jpg]
Even een vraagje: behoort Cyprus tot Europa? Want als ik daar op het zuidelijkste puntje via Google Earth de coördinaten bekijk, krijg ik 34 graden 33 minuten en 45.19 seconden noorderbreedte. Bij het zuidelijkste puntje van Gavdos krijg ik 34 graden, 48 minuten en 4.36 seconden noorderbreedte.
Malta en de eilandjes ten zuiden ervan (zoals Lampedusa) zijn allen gelegen op 35 graden noorderbreedte en meer.
Overigens is niet alles wat in Wikipedia staat absoluut waar.
Wie weet het?
@Vlagreco: "Ik heb geen idee of die Dorniers nog vliegen, of intussen gedegradeerd zijn tot oud ijzer in Timboektoe...."

Zo te zien heeft 'jouw' Dornier een rustig veldje gevonden om van haar pensioen te genieten!

[Afbeelding: 28t96o9.jpg]
(14 August 2012, 08:51)Zorbathagreek schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




@El Greco ik schreef het meest zuidelijke stukje land van Europa, als je op de stoel gaat zitten bij Tripiti ben je op het laatste stukje land van Europa.............daarna alleen maar zee en dan Afrika
Wikipedia: Gavdos[3] (Grieks: Γαύδος) is een Grieks eiland dat ongeveer 36 km ten zuiden van Kreta ligt. Het is de zuidelijkste punt van Europa en ligt in de Libische Zee.

[Afbeelding: 8vzuy8.jpg]


Dus de eilanden-groep Malta zou niet tot Europa behoren?

(14 August 2012, 10:04)ElsR schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Even een vraagje: behoort Cyprus tot Europa? Want als ik daar op het zuidelijkste puntje via Google Earth de coördinaten bekijk, krijg ik 34 graden 33 minuten en 45.19 seconden noorderbreedte. Bij het zuidelijkste puntje van Gavdos krijg ik 34 graden, 48 minuten en 4.36 seconden noorderbreedte.
Malta en de eilandjes ten zuiden ervan (zoals Lampedusa) zijn allen gelegen op 35 graden noorderbreedte en meer.
Overigens is niet alles wat in Wikipedia staat absoluut waar.
Wie weet het?


Dat klopt ook ElsR, de vraag is alleen, behoort aardrijkskundig Malta tot Europa of niet of geografisch? Na Malta heb je ook nog maar alleen de zee en dan Afrika. Voor zover ik het geleerd heb behoort Malta tot Europa en dan klopt het niet wat betreft Gavdos.
Nu, de Kretenzers zijn daar nogal fier op. Sommige in Ieràpetra pakken daar ook graag met uit dat dit de meest Zuidelijk gelegen stad van Europa is. Vind da feitelijk wel tof en heb mezelf er ook al op betrapt dat ik dat aan de mensen verder vertel...Tongue

En inderdaad, niet alles wat er in Wikipedia staat is waar...
Volgens mij is het toch echt zo, het staat overal vermeld. Anyway het is een prachtig eiland, we hadden een huisje op het Sarakiniko strand echt prachtig. Iedere dag verse vis mjammie.....Trek er wel wat tijd voor uit (begin van je vakantie) want wij moesten "helaas" 2 dagen langer blijven omdat de wind te sterk was om weer terug te gaan met de grote Kaïk. De terugreis was erg heftig op de Kaïk , flinke golven en wind en een hoop zieken aan boordTongue

Hier nog een plaatje............
[Afbeelding: 2isgyet.png]
Pagina's: 1 2