Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Agenda-tip concert Groningen 19-1-2013.
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Voor de liefhebbers. Onderschat de agenda-tips (veelal afkomstig van Ger) niet.
Omdat ik volgende week een weekendje Groningen doe, toch maar even op de agenda gekeken. In het Schimmelpenninck Huys in Groningen is een concert "Rebetiko tot laiko Griekenland '45-'60" onderdeel van een tour door Nederland en België van niet de minste artiesten. Ik heb daarvoor kaarten en kreeg zojuist een bericht dat daar nog plaatsen voor beschikbaar zijn omdat, gezien de belangstelling, voor een grotere zaal is gekozen. Tevens verzorgt het Schimmelpenninck Huys voorafgaand aan het concert een Grieks buffet. Voor informatie, bestellen kaarten en reserveren buffet:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






en voor de kaartreservering jaap@vandegevel.com

Cor.
ja, er zijn nog kaartjes, steun dat als je kan, kom zou best mooi worden.zou jammer zijn want ik begrijp dat die van Leeuwarden is afgelast.
Inmiddels kaarten besteld voor Nijmegen.CoolCool
@Tzimis Bazoukas. Inderdaad Leeuwarden is geannuleerd. Jammer, maar Groningen gaat wel door. Zaterdagavond gaan we er lekker genieten en zijn benieuwd naar het griekse buffet voorafgaand aan het concert. Ik zal er maandag verslag van doen als ik terug ben. Trouwens Hoogeveen is toch niet zo ver weg? Cor.
weet ik, ik ga ook.
wie gaat nog meer? wordt het een kleine meeting??
Lijkt me ook leuk om mee te maken!
Kunnen jullie me vertellen wat een kaart kost?
€ 17,00

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Bedankt! Ik heb inmiddels gereserveerd!
Het waren de laatste plaatsen...
Ben reuze benieuwd...
Graag gedaan.
Veel plezier en luistergenot in Groningen.
Morgenmiddag zijn wij aan de beurt.
Nijmegen in de Lutherse kerk.Hypocrite
Het was een waar succes!
Prachtige muziek en de sfeer was opperbest; je waande je dan ook - ondanks de Siberische kou buiten - in Griekenland...
Erg leuk ook dat er volop gedanst werd en niet alleen door de Grieken...
Iakovos: Geniet er van vanmiddag in Nijmegen!
Na een glibberige tocht naar Nijmegen, hebben wij genoten van deze Griekse middag midden in de Nederlandse winter. Complimenten voor de organisatie, die blijkbaar geheel uit vrijwilligers bestaat. Ook een puntje van kritiek: de locatie: wat een aanfluiting. Afbladderend pleisterwerk, aftandse stoelen en de artiesten keken uit op een groot gat in de muur boven de deur. De verlichting was sfeerloos, zodat het in deze setting moeilijk was om het gevoel te krijgen in een bouzouki club in Athene te zijn. Deze artiesten verdienen echt beter. De opkomst viel me niet mee, hoewel het kerkje vol zat. Wellicht een idee om de volgende keer uit te wijken naar een groot cafe of restaurant. Wij zaten even aan de warme choco in restaurant Bruut, een paar deuren verderop. Dit was bijvoorbeeld al heel geschikt geweest. Kennelijk organiseren deze vrijwilligers regelmatig dergelijke concerten. Ik zou hen als tip willen geven: blijf allert en vlieg niet op de automatische piloot. Gelukkig maakte de charme en de stem van de zangeres, en de klanken van de bouzouki veel goed.
Het Schimmelpenninck Huys ligt in het hartje van oud Groningen. Dat betekent dat er achter het een en ander is bijgebouwd. Je komt vanuit de vrieskou binnen, weet niet waar je zijn moet, maar je hoort prachtige muziek. Het was 18.00 uur en de meesters waren bezig met een sound-check. Even bij staan kijken en het leek een mini-concert. Het Grieks buffet was eenvoudig, goed en vooral heel veel. Saganaki, choriatiki, moussaka, baklava. Ik zag de muzikanten hun bordjes leeg eten. Toen een wat duister zaaltje, mudjevol (een paar honderd ?) en dan muziek. Een sfeer geweldig, veel vooral jonge Grieken, wat oudere kennelijk regelmatige griekenlandgangers. Eén groot sociaal gebeuren, geroezemoes tijdens het concert, praten, meezingen, dansen. Ik kan me een beetje voorstellen wat die jaren veertig en vijftig betekend hebben in moeilijke tijden. En velen, ook nederlanders, zongen de teksten mee van de ook voor mij zeer bekende muziek. Duidelijk was te zien dat ook de muzikanten het prima naar hun zin hadden en inspeelden op het enthousiaste publiek. Er was toestemming om in de kelder tot 's nachts half 2 door te gaan. Het zou me niet verbazen als het nog later is geworden.

Dan nog even Oriste. Tot mijn verrassing zag ik op het laatste moment een mailtje van Tzimis Bazoukas. Maar wie is Tzimis, wie is Cor? Dus ingesproken op de voicemail: kale vent met een rode kop bij de spiegel. Dan word je aangesproken door jawel Tzimis. Een leuke en gezellige kennismaking. Tegelijk leer je dan dat Tzimis al die liedjes leerde van zijn ouders, die het weer leerden van hun ouders en grieken dansen en zingen graag, bovendien samen. Wij (mijn vrouw en ik) voelden ons er heerlijk bij. En dan lees je ineens dat Frederique ook al zo opgetogen was. Jammer je gemist te hebben. Misschien voor de liefhebbers proberen het een volgende keer wat beter zien te plannen.
Tja, het was bekend dat er Oristebezoekers aanwezig waren en je kijkt ongemerkt toch wat in het rond, maar vind ze dan maar eens...
Grappig dat jullie elkaar wel getroffen hebben.
Nu, wellicht een volgende keer...