Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Quad verhuur Skala / Kefalonia en tips
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Weet iemand of er een verhuurbedrijf in Skala / Kefalonia zit , die quad's verhuren? Op tripadvisor las ik een recentie dan dat daar niet mogelijk zou zijn? Dus als er iemand is die al in skala geweest is , misschien voor ons een antwoord op heeft?
En ons misschien kan voorzien van enkele tips , betrefende het strand en de omgeving zelf?


Alvastbedank voor de reacties.
Tom
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Mijn ervaring dat de quads normaal overal afgeleverd worden.
Beste John,

Bedankt voor je reactie.

Gr Tom
Of je een quad kunt huren in Skala zou ik niet weten.
Wij verbleven in het nabijgelegen plaatsje Katelios en hadden gedurende onze vakantie een auto tot onze beschikking; dit is zeker aan te raden, want het eiland heeft qua natuurschoon veel te bieden.
Het strand van Skala is de moeite waard, maar onze voorkeur ging uit naar het ongerepte zandstrand Mounda/Kaminia.
Alvast veel plezier gewenst!
Aan een auto huren hebben we ook wel gedacht , maar we willen een keer wat anders. De laatste tijd huren we een auto via Autotours en hebben gezien dan dit bedrijf ook o.a. op Kefalonia actief is.
Ik ga zeker even kijken op Google maps waar de twee mooie stranden liggen.
Bedankt voor de info.

Gr Tom
Bedenk wel dat je in Griekenland een motor rijbewijs nodig hebt om een quad te rijden. Je krijgt ze zonder dat rijbewijs wel mee maar bent niet verzekerd, wat ze je ook beloven.
Groet,
John Wink
Hoi John,
Daar zijn we al enkele jaren achter , zullen dat dan ook zeker niet doen.
Maar met een quad wel geen rijbewijs voor nodig is , is het een beetje behelpen. Maar je heb gelijk en zoek het ook niet op om in problemen te komen. Denk dat het toch maar weer een huurwagen wordt.

Gr Tom
Zijn de spelregels hierin veranderd?
Wij hebben tot 4 jaar terug ook 3 x een Quad gehuurd (een Overland)...
Je had toen gewoon een rijbewijs nodig of een motorrijbewijs .. en dan was je gewoon netjes verzekerd!
Die gegevens hierover kon je toen ook op internet vinden .... ook bij veel verhuurbedrijven ...maar als je nu hierover googled vindt je hier eigenlijk geen info meer over, alleen maar over scooters huren . en niet de vereisten over de Quad ..
Je hebt toch gelijk Wilma. Ik heb nog eens geïnformeerd bij het Griekse ministerie en dit is hun antwoord:
Subject: Proper driving licence for a quad of 300cc
Ref: Your e-mail dated 20.8.2012

In reference to the above e-mail, we wish to inform you about the following:
1) According to Directive 91/439/EEC on driving licences '(article 3), which was integrated in our legislation with Decree n.19/1995 (article 2), “tricycle” and “quadricycle” mean respectively any three and four-wheeled vehicle in category B with a maximum design speed of over 50 km/h or powered by a spark-ignition internal combustion engine with a cubic capacity of more than 50 cm³ or any other engine of equivalent power.
2. According to article 2 of Law 2696/1999 (Greek Road Traffic Code) for all vehicles of the above mentioned type a driving licence of B1 category is required. However, due to the fact that Greece does not provide the specific driving licence, this requirement is covered when holding a category B driving licence.

The Head of Directorate

I. Lazaridis
Wij huurde steeds dit model: en zaten er dan met z'n 2en op :)
Dit model heeft veel kracht waarme je met gemak door de bergen kan rijden (beter als die iets lichtere modellen!)
De mooiste tochten hebben we er mee gamaakt!
Je komt hiermee op mooiste afgelegen plekken .. het binnenland in door de bergen ,waar je anders met de auto niet kan komen ...
En als we weer eens verdwaald waren en op een heel smal weggetje terecht kwamen ,hihi konden we met gemak omkeren ,wat met een auto niet te doen was geweest ....

[Afbeelding: 90ybkn.jpg]
Ik heb altijd zo'n Chinese Linhai van 300cc met zo'n makkelijke koffer achterop.
Het ligt er natuurlijk aan wat je verhuurder heeft.
@ Wilma. Wij herkennen er perfect onszelf in. Rijden ook al een aantal jaren met een quad rond in Griekenland. Véél handiger als met een auto. Behalve als je langere trajecten wil doen natuurlijk, maar die heb je op de meeste eilanden sowieso al niet.
Hoorde vorig jaar trouwens dat het Griekse woord voor quad hetzelfde zou zijn als voor "zeug".
@ JJohn zo,n Quad met een koffertje achterop hebben we op Kreta niet gezien... Dat had eigenlijk ook wel handig geweest ... we hadden gewoon een rugtas mee (met vooral voldoene water erin) en die bonden we op de voorbagagedrager... en dat ging ook goed.

@Patrick, Ja , voor langere trajecten kan je beter met de auto op pad gaan!
Wij huurde meestal voor 3a4 dagen en maakte tochten van ca 8uur pd met tussenstops..
bv. van Platanes via Redhymnon richting Spili en terug via Patsos langs een stuwmeer richting Adele naar Platanes terug ....een pracht rit!
Hemelsbreed is dat maar ca 45km maar in werkelijkheid wel het dubbele door al die haarspeldbochten en slingerweggetjes ...hihi en af en toe verdwalen (ook dat heeft wel z'n Charme ;) )dus die 8uur heb je dan wel nodig...
Maar na die 3 dagen is het dan ook wel weer genoeg geweest , het is best een hele lange zit... je moet in ieder geval geen last van je rug hebben ..
Bewust verdwalen met de quad brengt je op de mooiste plekjes. :)
Wij doen niet anders. We ontdekken steeds weer nieuwe plekjes en stranden waar je normaal niet komt.
Ik zou niet anders willen als een quad. Veiliger dan een motor en je ziet meer dan in een auto.
Heerlijk!
Al met al een lange discussie , maar ik begrijpt dan je wel een Quad mag huren tot 300CC?

Gr Tom
Ja dus.
Sorry maar ik kan er met m'n pet niet meer bij.
Vrijdag heb ik het Grieks verkeersbureau in Amsterdam opgebelt , die wisten mij te vertellen dat je niet met een rijbewijs B een 300cc Quad mag huren. De 1 zegt van wel en de ander zegt van niet. Ga dus maar voor zeker en huren maar een auto. Heb weinig zin om in de problemen te komen met alle gevolgen die er evt. uit voort komen.

Gr Tom
Voor het berijden van een Quad van 300 cc heb je een motorrijbewijs nodig.
Voor een quad tot 50 cc heb je een bromfietscertificaat nodig.
Deze regels komen van een verhuurder waar een goede kennis van me werkt.
Bedenk wel dat je in Griekenland een motor rijbewijs nodig hebt om een quad te rijden. Je krijgt ze zonder dat rijbewijs wel mee maar bent niet verzekerd, wat ze je ook beloven.John

John nog even een vraag,en dan heb ik het niet over een aanrijding of iets anders vreselijks en de verzekering.
Op Samos zie ik Jan en alleman op een Quad rijden,mijn vraag is:bij een bekeuring krijg jij dan alleen de boete of de VERHUURDER ook,
als je alleen een auto of scooterrijbewijs hebt en geen motorrijbewijs?
Ik zie vaak vanaf mijn scooter of als ik op een terras zit veel mensen zo stuntelen met een Quad dat ik denk dat ze inderdaad gewoon aan dezelfde Jan en alleman verhuurd worden'
Groetjes Margaritha
@ Margaritha Quad rijden is een kunst en moet je leren, als je motor rijder bent wil dat nog niet zeggen dat je een goede quad rijder bent.
Maar ja het is zo leuk om te doen toch.

De foute verhuurders (en die zijn er nogal in Griekenland) die verhuren je rustig een quad zonder ergens naar te vragen.
De verzekering dekt helemaal niets als je niet gerechtigd bent om er op te rijden, de verhuurder is ook strafbaar maar ja het is nog steeds Griekenland als je begrijpt wat ik bedoel.
Maar gelukkig zijn er vele (en steeds meer) betrouwbare en goede verhuurders waar je hem echt niet mee krijgt als je niet de juiste papieren in je bezit hebt.
Huur al een aantal jaren een quad in Gr en nog nooit een probleem gehad. Verhuurders vroegen wel (tot nu toe) altijd om een rijbewijs voor te leggen (B en niet motor). 2 x controle van politie gehad en mijn rijbewijs B was voor hen ok. Misschien wel eraan toevoegen dat het geen 300 cc was maar lichter.
En zoals Cornelius zegt, rijden met een quad moet je leren maar ontzettend leuk.
Een aantal jaren terug vonden we deze info hierover op internet en dit vertelde toen ook verschillende verhuurders die we hierover informeerden ,voordat we gingen huren :
We hadden het toen uitgeprint maar jammer genoeg kwijt ...

Op een Quad t/m 50cc mag met bromfietscertificaat of rijbewijs rijden ...vanaf 50cc t/m 300cc mag je met een rijbewijs of motorrijbewijs rijden en boven de 300cc Moet je een Motorrijbewijs hebben
Wij hadden een quad van 180cc.

Het lijkt mij dat als het niet zo is dan overtreedt je ook de wet , dan zal de politie er extra toezicht op houden en veel toeristen controleren of ze de juiste papieren hier voor hebben en op de bon slingeren ..lijkt mij ... dat zou een mooie binnenkomer voor ze zijn ;)
Een tip voor het huren van een quad; voorzichtig zijn.
Ik heb het idee dat veel mensen te makkelijk over het besturen van een quad denken. Als ik zie wat hier soms rondscheurt zonder helm, te hoge snelheden, met kleine kinderen tussen de volwassenen in gepropt . Er gebeuren veel ernstige ongelukken met quads.
Een tip. Nooit iets huren waarmee je niet verzekerd bent! Ook al zegt de verhuurder dat het geen probleem is. Hij heeft geen problemen als jouw iets overkomt waardoor je je leven lang kan dokken.

Overigens kwam mijn informatie hier vandaan:


HELLENIC REPUBLIC
MINISTRY OF DEVELOPMENT, COMPETITIVENESS, INFRASTRUCTURE, TRANSPORT & NETWORKS
DIRECTORATE GENERAL OF ROAD SAFETY
DIRECTORATE OF ROAD TRAFFIC
DEPARTMENT OF DRIVING LICENCES & TRAFFIC RULES

Ik neem aan dat die het wel weten. :)

En nogmaals de tekst waaruit blijkt dat rijbewijs B nodig is (gewoon rijbewijs dus):
Subject: Proper driving licence for a quad of 300cc
Ref: Your e-mail dated 20.8.2012

In reference to the above e-mail, we wish to inform you about the following:
1) According to Directive 91/439/EEC on driving licences '(article 3), which was integrated in our legislation with Decree n.19/1995 (article 2), “tricycle” and “quadricycle” mean respectively any three and four-wheeled vehicle in category B with a maximum design speed of over 50 km/h or powered by a spark-ignition internal combustion engine with a cubic capacity of more than 50 cm³ or any other engine of equivalent power.
2. According to article 2 of Law 2696/1999 (Greek Road Traffic Code) for all vehicles of the above mentioned type a driving licence of B1 category is required. However, due to the fact that Greece does not provide the specific driving licence, this requirement is covered when holding a category B driving licence.

The Head of Directorate

I. Lazaridis
Wil je het allemaal nalezen?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

en welk rijbewijs heb ik nodig waarvoor:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Heb de mail gelijk afgeprint en neem het vanaf heden altijd mee. Kan er in feite nooit geen discussie meer zijn.

efxaristo jjohn
(03 March 2013, 19:58)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Heb de mail gelijk afgeprint en neem het vanaf heden altijd mee. Kan er in feite nooit geen discussie meer zijn.

efxaristo jjohn

Pak dan liever deze dan heb je het hele document:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Αθήνα, 13/9/2012
ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βαθμός Προτ/τας: ΕΠΕΙΓΟΝ
Δ/ΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: Α1/37633/5625
ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ & ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση
Τ.Κ.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο
FAX
: Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε
: 101 91 Παπάγου
: Β. Τσιουρή
: 213 130 8501
: 210 650 8485
ΠΡΟΣ :


ΚΟΙΝ.


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΚΛΑΔΟΣ ΤΑΞΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
1Ο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Κανελλοπούλου 4
Τ.Κ. 101 77 Αθήνα
ΘΕΜΑ: Κατάλληλη άδεια οδήγησης για τετράτροχο άνω των 300cc
ΣΧΕΤ.: Το από 20.8.2012 ηλεκτρονικό μήνυμά σας

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, το οποίο αφορά στο αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε ότι τα εξής:
1. Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Οδηγίας 91/439/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου 1991 για την άδεια οδήγησης, όπως προσαρμόστηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το άρθρο 2 του Π.Δ. 19/1995 (ΦΕΚ 15/Α’/31.1.1995) τρίκυκλο και τετράκυκλο είναι κάθε όχημα με κινητήρα, με τρεις ή τέσσερις τροχούς, αντίστοιχα, που ανήκει στην υποκατηγορία Β1, του οποίου η μέγιστη ταχύτητα, εκ κατασκευής, υπερβαίνει τα 50 χλμ. την ώρα ή είναι εφοδιασμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης με ελεγχόμενη ανάφλεξη και κυβισμό άνω των 50 cm³ ή είναι εφοδιασμένο με οποιοδήποτε κινητήρα ισοδύναμης ισχύος.
2. Περαιτέρω, για τα τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα που περιλαμβάνονται στον παραπάνω ορισμό, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 94 του ν.2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (ΦΕΚ 57/Α’) απαιτείται άδεια οδήγησης υποκατηγορίας Β1. Επισημαίνεται ότι, επειδή στη χώρα μας δεν χορηγείται η συγκεκριμένη υποκατηγορία άδειας οδήγησης, η παραπάνω απαίτηση καλύπτεται με την κατοχή άδειας οδήγησης Β κατηγορίας.

O Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Ι. Λαζαρίδης


Εσωτερική Διανομή:
ΔΟΚ-Τμήμα Β’(2) Ακριβές Αντίγραφο
Για τη Γραμματεία της Διεύθυνσης

Ελένη ΖούγκουEnglish:

HELLENIC REPUBLIC Papagou, 13th September 2012
MINISTRY OF DEVELOPMENT, COMPETITIVENESS, INFRASTRUCTURE, TRANSPORT & NETWORKS
DIRECTORATE GENERAL OF ROAD SAFETY Priority degree:
DIRECTORATE OF ROAD TRAFFIC Ref. no: A2/37633/5625
DEPARTMENT OF DRIVING LICENCES & TRAFFIC RULES

Address: 2 Anastaseos st & Tsigante st 101 91 Papagou Attiki, Greece
Information: B. Tsiouri
Telephone: 213 130 8469
Fax : 210 650 8485
To:


CC.:

HELLENIC POLICE HEADQUARTERS
SECURITY AND ORDER BRANCH
TRAFFIC POLICE DIVISION
Kanellopoulou 1, 101 77, Athens

Subject: Proper driving licence for a quad of 300cc
Ref: Your e-mail dated 20.8.2012

In reference to the above e-mail, we wish to inform you about the following:
1) According to Directive 91/439/EEC on driving licences '(article 3), which was integrated in our legislation with Decree n.19/1995 (article 2), “tricycle” and “quadricycle” mean respectively any three and four-wheeled vehicle in category B with a maximum design speed of over 50 km/h or powered by a spark-ignition internal combustion engine with a cubic capacity of more than 50 cm³ or any other engine of equivalent power.
2. According to article 2 of Law 2696/1999 (Greek Road Traffic Code) for all vehicles of the above mentioned type a driving licence of B1 category is required. However, due to the fact that Greece does not provide the specific driving licence, this requirement is covered when holding a category B driving licence.

The Head of Directorate

I. Lazaridis

Internal Notification
Directorate of Road Traffic – Dep. B’ (2)
@JJhon voor mij is het nog wat onduidelijk ... ik heb het in de vertaling gegooid maar het komt er zooo krom uit ;)

Is het moraal van dit verhaal :dat je een Quad kan huren die onder de 300cc is en die niet harder kan dan 50km ,, met een rijbewijsB kan huren?,,

Die links van Maria geeft ook niet veel duidelijkheid! 1 daarvan = met de Nederlandse normen( daar heb je in Griekenland niets aan! )en aan die andere is geen touw aan vast te knopen voor een leek!! ik heb daar na een paar keer gelezen te hebben niets kunnen vinden over een duidelijke vereiste papieren qua Quad verhuur!!Heeft iemand anders dat wel gezien daarin ?

Ik vind het voor de eventuele toekomstige Ned/Be Quad huurders wel belangrijk dat dit duidelijker op dit draadje wordt gezet! Zodat ook zij weten waar ze aan toe zijn als ze zo.n toestel willen gaan huren!
Is het je in het Engels ook niet duidelijk?
Er staat idd dat een rijbewijs B voldoende is om een quad te huren volgens de Griekse wetgeving.
Alleen waar ik dan benauwd naar ben, is hoe je Nederlandse reisverzekering hiermee omgaat als er toch wat gebeurt.
Ik heb even een rondje gemaakt langs de verzekering, de politie en een erkend verhuurbedrijf, ze verklaren alle drie het zelfde. Voor een quad van meer als 50cc heb je alleen maar rijbewijs B nodig, of die nou 100 of 1000 cc is, hij wordt gelijk gesteld aan een auto, het enige verschil is dat je in de auto de gordels om moet en op een quad de helm. Dit geld voor de NL en de GR verzekering.
Duidelijk zo.
Wat Arthur schrijft geld dus inderdaad ook in Griekenland. Ook qua verzekering.
Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Een quad is een geweldig voertuig en heerlijk om te rijden.
Het is echter totaal anders als motor- of autorijden. Ik zie regelmatig mensen totaal onervaren op zo'apparaat stappen. Op zich geen probleem maar ga eerst naar een rustige weg om het wat te leren. Er gebeuren namelijk genoeg ongelukken met een quad in Griekenland door onervarenheid en/of onbesuisdheid.
Als je het rijden door hebt dan is het echt genieten en veiliger dan op een scooter. Een quad heeft namelijk weinig moeite met steentjes en zand in de bochten.
Even de technische kant, er zijn quads (de goedkope) die hebben geen differentieel, dwz dat de wielen in een bocht een andere snelheid hebben, dus het wiel in de korte binnenbocht draait langzamer als het wiel in de buitenbocht. Bij een starre as draaien de wielen met de zelfde snelheid rond en is het moeilijk om op een stroef oppervlak (asfalt beton) een bocht te maken, eigenlijk moet je dan de quad een beetje met je lichaam door de bocht trekken, heb je iemand achterop wordt het nog moeilijker omdat het gewicht op de achteras zit, maw, de quad probeerd je recht door te duwen.
Wat JJohn schrijft klopt helemaal, ga desnoods in NL een proefritje maken of als je hier bent even proberen hoe het gaat.
En komt het vakantie gevoel lekker met alleen je zwembroek of je bikini aan op een quad of scooter rondrijden, de ziekenhuizen en priveklieken hebben dan weer hun handen vol aan mensen waar ze met veel pijn de steentjes en stukjes asfalt uit armen benen en hoofd peuteren.
Kalo taxidi
(04 March 2013, 09:55)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik heb even een rondje gemaakt langs de verzekering, de politie en een erkend verhuurbedrijf, ze verklaren alle drie het zelfde. Voor een quad van meer als 50cc heb je alleen maar rijbewijs B nodig, of die nou 100 of 1000 cc is, hij wordt gelijk gesteld aan een auto, het enige verschil is dat je in de auto de gordels om moet en op een quad de helm. Dit geld voor de NL en de GR verzekering.
Duidelijk zo.

Kijk, dit is nu eens klaar als een klontje.

Dank @Arthur
(04 March 2013, 02:36)Wilma schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Die links van Maria geeft ook niet veel duidelijkheid! 1 daarvan = met de Nederlandse normen( daar heb je in Griekenland niets aan! )en aan die andere is geen touw aan vast te knopen voor een leek!! ik heb daar na een paar keer gelezen te hebben niets kunnen vinden over een duidelijke vereiste papieren qua Quad verhuur!!Heeft iemand anders dat wel gezien daarin ?

Ik vind het voor de eventuele toekomstige Ned/Be Quad huurders wel belangrijk dat dit duidelijker op dit draadje wordt gezet! Zodat ook zij weten waar ze aan toe zijn als ze zo.n toestel willen gaan huren!

Voor de meeste NL verzekeringen gelden wel degelijk de NL normen. Dus zou je volgens NL niet op een quad mogen rijden met een B, kun je problemen krijgen met de verzekering. En volgens mij gaat het hier om een NL-er die op vakantie gaat en een quad wil huren. Vandaar de uitleg in de link wat je mag met je rijbewijs. Niet zo moeilijk lijkt me toch.
De andere link is de europese richtlijn in het NL. In de engelse mail wordt hiernaar verwezen, met name naar artikel 3.
Iemand tips voor het huren van goedkope maar toch goede quads bij een goed bureau op Kefalonia?
Wat kost een klein autootje gemiddeld en wat kost een quad gemiddeld?
geen Quad huren! je zou denken omdat dat op 4 wielen rijd je overal veilig kan rondrijden, maar 1 bocht te scherp en je ligt op je muile.. wij hebben alle 2 een B rijbewijs maar huren daar altijd een scooter, daar kom je ook al een heel eind mee
(19 April 2014, 16:39)selena2510 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Iemand tips voor het huren van goedkope maar toch goede quads bij een goed bureau op Kefalonia?
Wat kost een klein autootje gemiddeld en wat kost een quad gemiddeld?
selena.... Goedkope Quadds maar toch goede, bestaan niet .... Ja, die goedkopere bestaan wel ,maar dat zijn nogal wankele verhickels!! en leg je idd. snel op je muil ... vooral bij de bochten!

Als je een beetje vast op de weg wil liggen , kan je beter een iets duurdere nemen zoals mijn geplaatste foto eerder hierboven ... maar daar heb je wel een rijbewijs voor nodig.
Ook wij hebben ons ooit af laten schepen met zo'n goedkope Quadd, maar na een klein rondje hadden we hem in een Jezusgang weer omgeruild voor een iets zwaardere Quadd ,, een Overland,, die we al een aantal jaren gewent waren !! Die legt veel vaster op de weg!!!!

Het verschil tussen Auto en Quadd in prijs was een aantal jaar geleden ca 10 euro p.d
Ik zou een autootje huren: veiliger en je verbrandt minder!
Ik rijd al vele jaren, met veel plezier, quad (300-350cc) in Griekenland en snap daarom de negatieve opmerkingen hier niet.
Met een scooter ga je in een bocht veel makkelijker onderuit dan met een quad. Ik denk dan vooral aan zand en grind in de bochten waar een quad geen last van heeft.
Ook kun je met een quad veel meer van de omgeving genieten dan vanuit een auto. Je ruikt zelfs de bloemen en kruiden.
Natuurlijk moet je altijd oppassen maar evenzogoed kun je "gooien en smijten" met zo'n quad als je wat ervaring hebt. Met "gooien en smijten" bedoel ik dat je onverwachte obstakels en situaties dan makkelijk de baas bent.
Trek wel goede kleding aan en zet altijd een helm op!
(20 April 2014, 20:52)jjohn schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ik rijd al vele jaren, met veel plezier, quad (300-350cc) in Griekenland en snap daarom de negatieve opmerkingen hier niet.
Met een scooter ga je in een bocht veel makkelijker onderuit dan met een quad. Ik denk dan vooral aan zand en grind in de bochten waar een quad geen last van heeft.
Ook kun je met een quad veel meer van de omgeving genieten dan vanuit een auto. Je ruikt zelfs de bloemen en kruiden.
Natuurlijk moet je altijd oppassen maar evenzogoed kun je "gooien en smijten" met zo'n quad als je wat ervaring hebt. Met "gooien en smijten" bedoel ik dat je onverwachte obstakels en situaties dan makkelijk de baas bent.
Trek wel goede kleding aan en zet altijd een helm op!

Jij hebt dan vele jaren ervaring met quad rijden, maar er zijn veel toeristen die dit dus niet hebben, je hebt geen idee hoeveel ongelukken met quads gebeuren. Als je er geen ervaring mee hebt zijn ze levensgevaarlijk.
Pagina's: 1 2