Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Wereldondernemer van het jaar
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Huh
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Confused Dodgy
Het is misschien Turkse of Amerikaanse yoghurt maar zeker geen Griekse.
(11 June 2013, 21:41)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Het is misschien Turkse of Amerikaanse yoghurt maar zeker geen Griekse.


Begrijp niet goed dat er hier sprake kan zijn van "Griekse" yoghurt. En nog, waarom laten Grieken zich de roem/eer van zo een product "wegkapen".
Willen onze Griekse vrienden niet of kunnen ze niet...
Hier in de winkel staat er dan "Greek Style" op. Dat dekt meer de lading denk ik. Ik denk dat zo'n 99% van de verkochte "Griekse" yoghurt onder die noemer valt. Dodgy
Los van dat, knap wat hij bereikt heeft!
(11 June 2013, 23:58)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hier in de winkel staat er dan "Greek Style" op. Dat dekt meer de lading denk ik. Ik denk dat zo'n 99% van de verkochte "Griekse" yoghurt onder die noemer valt. Dodgy
Los van dat, knap wat hij bereikt heeft!

De yoghurt ( en andere zuivelproducten)hier op Kreta kost wel ietsje maar dan in België, begrijpen wie begrijpen kan.
Griekse yoghurt hoeft helemal niet in griekenland gemaakt te worden. De benaming zegt iets over de bereidingswijze, net als gouda kaas. Tref je ook in veel landen aan. De term Gouda slaat in dit geval dan ook op de bereidingswijze. Overigens verschilt de smaak van griekse yoghurt ook in griekenland enorm. De prijs in griekenland is overigens belachelijk hoog.
(12 June 2013, 07:19)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




De term Gouda slaat in dit geval dan ook op de bereidingswijze.

Hier zit een groot verschil in, echte Goudse kaas smaakt heel anders dan die flauwe zooi in Griekenland, dat ze dat "Gouda" mogen noemen Huh
offtopic2 Hier een link ivm de naam "Gouda" kaas:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Is wel al uit 2010. Exclamation
(11 June 2013, 23:58)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hier in de winkel staat er dan "Greek Style" op. Dat dekt meer de lading denk ik. Ik denk dat zo'n 99% van de verkochte "Griekse" yoghurt onder die noemer valt. Dodgy
Los van dat, knap wat hij bereikt heeft!


Inderdaad, respect voor de Turkse ondernemer.
Misschien zouden onze Griekse vrienden een patent kunnen vastleggen voor de benaming "Griekse yoghurt". (weer een probleem bij na Macedonië, Feta en de Olijfolie). Maar waarschijnlijk zal de ondernemer zijn product al wel beschermd hebben...