Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: peleponnesos aanraders?
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ben nog nooit in de Peleponnesos geweest. Wandelen, de zee, mooie oude dorpjes bezoeken spreken me erg aan. 's Avonds vinden wij het gezellig om aan de haven of plein te eten en nog wat rond te slenteren. Kardamili, Stoupa en Agios Nikalaos zijn te boeken via pakketreis, maarrrr kan niet goed kiezen. Tips zijn welkom!
Groetjes Corrys.
Hallo,
Wij zijn 3 keer op dePeolopnessos geweest, en hebben er genoten. Je kan prima zelfstandig gaan. Wij boekten het vliegtuig naar Kalamata of Athene en een auto erbij. In september kreeg je een appartement voor 25 tot 40 euro. Even onderhandelen. Erg gezellig vonden we : Nea Epidavros (aan zee ) , Koroni, Methoni, Gialova (prachtige ronde baai)Nafplio, Kotakola.
Als je van oudheidkundige dingen houd, :Epidavros, Paleis van Agamemnon, Paleis van Nestor, Troyzin, kortom, de hele Myceense cultuur.
Overal zijn mooie stranden. Stoupa is gezellig, maar wij vonden het iets te geisoleerd liggen. In de eerste poot heb je veel meer dorpjes op niet al te grote afstand.
@ Corrys. We zijn dit jaar voor het eerst op het "vaste land" geweest. Drie fantastische weken op de Peloponnesos, met als basis Agios Nikolaos in Messinia. Leuke kleine dorpjes, haventjes waar je gezellig en lekker kan eten, aardige bevolking en wandelaars hebben we ook gezien. Er zijn aan die kant hier en daar wat kleine (kiezel)strandjes, Stoupa heeft een gezellige boulevard met een zandstrand. Dit was dan ook behoorlijk bevolkt met hele Griekse families.
Je voelt de "maar..." waarschijnlijk al aankomen. Aan die kant heb je het Taigetosgebergte (langgerekt) in je rug. Prachtig, met als bezwaar dat je ca. 50 km, naar Kalamata (noorden) of naar Areopoli (zuiden) moet rijden om verder te kunnen rondkijken. Wij hebben geen zin om de hele dag in een auto, in ons geval een Jeep, te zitten. Maar als je b.v. naar Sparti wil, rijd je dus wel zo'n 250 km. Dat is daar dan al gauw 6 uur rijden. Door een schitterend gebied, dat dan weer wel.
Wij zijn eigenlijk, al heel lang, eilandenbezoekers en dan ben je al snel aan de andere kant.
We hebben trouwens geen spijt van deze vakantie, we hebben het er heerlijk gehad.
Ik sluit me bij Marietta en inmiddels Cor aan. Stoupa en Kardamili zijn gezellig maar liggen verder erg afgelegen. Als je een strandvakantie wilt, prima, maar als je graag wat meer wilt zien zit je daar niet goed.
Ook wij boeken geen pakketreizen meer maar tickets naar Athene en een huurauto vanaf daar.
Nafplion is idd een erg leuk stadje.
In Argolida heb je 'alles' binnen handbereik: mooi en gezellige steden (Nafplion en Argos), bezienswaardigheden (Theater Epidavros, Tyrins, Palamide, Kanaal van Korinthe, Nemea), fijne stranden (o.m. Tolo), schitterende vergezichten langs de kust, eilanden in de buurt (Poros, Spetses, Hydra), en ga zo maar door. Ik vind het er geweldig!

Maar, de zuidelijke Pelop is ook prachtig, en alle drie de 'poten' hebben hun eigen charme. Aanvullend aan de eerdere reacties: ik vond Gythio een erg leuk plaatsje, de weg naar Monemvasia (en M. zelf) spectaculair, Leonidio prachtig gelegen en de kustroute naar boven schitterend. Maar ook de andere kant, met plaatsen als Methoni (prachtig fort!), Koroni, Pylos en Finikounda is leuk.

Veel plezier alvast!
En, niet te vergeten, Nemea! Een prachtige streek, en wijngebied, waar de eeuwenoude Agiorgitiko-druif groeit, vroeger genaamd "het bloed van Herakles.

Neem vanaf Korinthos de snelweg naar Tripoli en buig af naar Nafplion, Argos. Al snel volgt de afslag Nemea, waar midden in de wijngaarden de tempel van Herakles staat, de zuilen zijn nog in goede staat, net als de wijnen die er gemaakt wordenBig Grin

In Nafplion vindt je alles, traditie en modern gaan hand in hand. Kleine smalle straatjes met verscholen taverna's en barretjes tot ultramoderne trendy winebars

Mvg
Martin
@ martin

Dit is die prachtige streek rond Nemea, nietwaar?
Stond de tempel van Herakles nog in de steigers trouwens toen je er laatst was?

[Afbeelding: 73dx5i.jpg]

[Afbeelding: 6dxvyw.jpg]
De Peleponnesos is zo groot en uitgestrekt dat je het beste een rondreis kunt maken. Wij hebben dit 2x maal gedaan (vanuit Kalamata) en het is werkelijk fantastisch. Zoveel natuurschoon, cultuur, mooie stranden, dorpjes, grotere stadjes, vriendelijke mensen. De 2e week hebben wij dan een strandvakantie doorgebracht in Stoupa. Wij vonden dit een heerlijk dorpje, met 2 heerlijke zandstranden, lekkere restaurantjes, 2 grote supermarkten, terrasjes. Absoluut een aanrader.
@Patrick

Klopt, maar ik heb geen stellages gezien. Nu regende het op dat moment pijpenstelen, dus heb ik het niet optimaal kunnen beoordelen.

Maar prachtig is het daar zeker, en Nafplio een genot om te zijn.

Mvg
Martin
Een heel veelzijdig schiereiland zo te lezen van jullie. Dankjewel voor de reacties! Ga me erin verdiepen...groet Corrys
Op deze website staat heel veel informatie over de
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




en de bezienswaardigheden.
Handige website Yvon! Het wordt toch moeilijk kiezen..1 reisje is niet genoeg voor de Peloponnesos denk ik zo, vanwege de omvang van het schiereiland. Wink
Ik lees je bericht met de gedachte dat je graag een pakketreis naar een van deze drie wil boeken. De anderen hebben al de nodige tips voor alternatieven gegeven.

Wij hebben een aantal jaren terug in september twee heerlijke weken doorgebracht in Stoupa. Wij vonden het fijn een appartement te hebben tussen de doorgaande weg en het strand. Mijn schoonzus was er ooit ook, en zat naar haar zin teveel bij die weg.

Ik had achteraf geen spijt dat we voor Stoupa hadden gekozen, en niet voor Kardamili of Ag. Nicolaos. Stoupa heeft twee stranden, een aan de boulevard, en een wat kleiner dat we heel mooi en intiem vonden. Er zijn diverse goede restaurants en wat leuke winkeltjes aan de boulevard, en een wat grotere supermarkt aan de weg. Als geen Stoupa, dan lijkt Ag. Nicolaos me het leukst, maar het is kleiner. Hoe het strand daar was herinner ik me niet. Het klopt dat je voor de " grote bezienswaardigheden" altijd een stuk moet rijden. Maar ook in de buurt hebben wij genoeg zien en lekker rondgereden. De streek de Mani is heel bijzonder met al zijn torens. Wij hebben de bezienswaardigheden gezien als de kleinere plaatsen in de omgeving, de vele afwisselende dorpjes, de olijfoliefabriek in de heuvels, een fietstocht in de omgeving en de zuidpunt van de Mani. Verder zijn er nog mooie grotten in de omgeving, waar je met een boot door vaart. En we zijn twee dagen op en neer gegaan naar Athene.
o.a. aan @IngridAmsterdam en eventueel anderen:
Ook wij zijn aan het kijken voor Peloponnessos volgend jaar i.p.v. eerdere keus Alonissos (te lange reistijd ). Gepland vertrek rond 12 mei.
Wij zijn bang dat Stoupa te touristisch is, Agios Nikolaos minder toeristisch? Of is dat niet aan de orde in mei?
En het weer? Wij wandelen veel, niet te nat/koud begin mei?
Vwb lange reistijd, naar Stoupa en omgeving ben je ook een tijd kwijt. Transavia combineert Kalamata met Karpathos of all places. Dat heb je dus op de heenweg. Dan is het vanaf Kalamata ook nog eens 1,5 uur rijden, dus je bent zo een tijd onderweg. Lees: 's morgens om 3 uur op Schiphol zijn en pas 's middags om 14.30 uur in Stoupa.
Qua weer moet je geluk hebben, maar dat is altijd in mei.
Transavia combineert niet altijd Kalamata met Karpathos.Dit is van toepassing als je op donderdag gaat.Op maandag naar Kalamata is er de combinatie met Kythira mogelijk.Dit was jaren van toepassing en scheelt in reistijd.
Ag. Nicolaos is rustiger en kleiner dan Stoupa, dat klopt wel. Ag. Nicolaos heeft nog iets meer een haventje, dat heeft Stoupa niet echt. Verder is het beide wel enigszins toeristisch, maar zeker niet té (al beleeft iedereen dat weer anders). Alonissos is zeker veel minder toeristisch.

Wat Vito hierboven zegt is ook erg waar: de reistijd naar Stoupa is net zo goed lang. Zeker als je voor Alonissos vliegt op Skiathos, weegt de de vaartijd naar Alonissos op tegen de tijd in de bus naar Stoupa. Daarbij vind ik: eenmaal op de boot is het echt vakantie!
In de bus is dat toch net even anders. Maar misschien rijdt je zelf met de auto, dan ervaar je dat misschien anders.
Of de vlucht naar Kalamata ook in 2014 via Karpathos is kan je op Transavia.com ontdekken.

Verder was ik er in september, over het weer in mei kan ik niets zeggen. Op wunderground.com kan je trouwens historisch het weer per plaats terugzoeken.
Wij zijn op Alonissos geweest in september, het was wel mooi, maar met wat regen wordt snel saai, je kan er prima wandelen. Op zich vonden wij Skopels veel leuker. Skopelosstad is gezellig. Mooie kloosters en stranden. Mamma Mia is er opgenomen. Zeer mooi eiland en maar een half uur van Skiathos varen met de Sporaden expres.
Groet, Marietts
Begin mei is een mooie periode, er bloeit dan veel, ook veel
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




. De temperatuur kan wisselend
zijn, gemiddeld zo tussen de 20 en 25. Lefkas is in die periode wat warmer dan
de Peleoponnesos valt me vaak op, regendagen zijn er weinig.
Als je de folder van Ross Holidays bekijkt op internet krijg je altijd veel informatie.
Ziet er goed uit op Ross Holidays. Stoupa, Kardamili blijken toch mooie wandeltrekpleisters te zijn. En dat is ons uitgangspunt ook wel. Tevens een paar dagen auto huren voor de omgeving te verkennen. ALLES kun je toch nooit zien. Grappig, het verschil dat je met het wandelen in de bergen bijna 4 km per uur haalt, terwijl met de auto doe je op een dag honderden kms. Toch is deze combinatie ook wel leuk om een indruk van het eiland/gebied te krijgen
Groet Corrys
hallo , wij gaan deze zomer eind augustus voor 2 weken , via athene.

ik dacht 2 x 1 week ergens te blijven, 1 week regio nafplion en 1 week regio stoupa/agios nikolaos

tips ivm met logies, bezienswaardigheden, eten zijn van harte welkom.
Wij wonen in Pyrgos - dat is dicht bij Zakynthos, maar op het vasteland. Als je een tour doet van de peloponnisos dan mag Ancient Olympie niet ontbreken, de geboorteplaats van de Olympische spelen :)