Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Kastoria
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo Griekenland lovers,
Wij hebben vier nachten een hotel in Kastoria (noord Griekenland) geboekt in juni 2014.
We willen dan graag de omgeving verkennen zowel wandelend als met de auto.
Wie heeft nog leuke tips voor ons?
En kent goede eetadresjes?
Het is voor ons alweer een aantal jaren geleden dat we Kastoria hebben bezocht, maar een "verplicht nummer" is natuurlijk de Prespa meren. Prachtig natuurgebied!
Kastoria is een fantastische plek voor vakantie. Al een aantal keren hier geweest maar het blijft een plek om naar toe terug te keren.

Let op de stad kan wat verwarring opleveren omdat het gebouwd is op een soort schiereiland en vandaar aan twee zijde gelegen is aan het meer (zie foto).

[Afbeelding: xml45t.jpg]

In Kastoria zelf is genoeg te zien, waaronder vele Byzantijnse / Postbyzantijnse kerkjes (vanaf ongeveer de 9e eeuw) en prachtige herenhuizen. In het meer liggen apart gevormde houten bootjes die alleen hier voorkomen.

Een wandeling langs het schiereiland en Orestiádameer is een aanrader (start bij het ziekenhuis) en over de boulevards van Kastoria. Halverwege staat een klooster genaamd Panagiá Mavriótissa met prachtige fresco's.

Een bezoek aan de Prespa meren is zeker een must. In het kleine Prespa meer ligt het eilandje Agios Achillos. Hier zijn nog restanten te zien uit de Byzantijnse tijd.

In het plaatsje Agios Germanos (Prespa Meren) staat een kerk met daaraan vastgebouwd een klein 11e eeuwse kerk met binnenin prachtig bewaard gebleven freseco's.

Langs het meer van Kastoria bij het plaatsje Dispilio zijn sporen gevonden van een prehistorische nederzetting (5.500 v Chr.). Er is een klein openluchtmusuem gemaakt waar de sfeer van toen op een zeer geloofwaardige manier wordt weergeven.

Een uitstapje maken naar Nymfeo (traditioneel bergdorpje) is ook een mogelijkheid. Het dorp is vooral bekend om de "Arcturos Bear Sanctuary"

Zie
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
&perform=view&id=26&Itemid=14

Als restaurant kan ik je Restaurant Nostalgia aanraden. Hier wordt nog op een authentieke manier gekookt.

Ze hebben bij mijn weten geen eigen website maar op deze link kan je zien waar ze zitten
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Nou Cynthia, na jouw reactie en tips te hebben gelezen kan ik al bijna niet meer wachten. Klinkt allemaal veel belovend en de eetgelegenheid die je aanbeveelt is exact wat ons aanspreekt. Bedankt!
Thomas