Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Handdoekenrace
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In een woord: verschrikkelijk. Maar zeer herkenbaar. Ben ik blij dat ik liever een klein strandje op zoek dan in een rijtje rond het zwembad te liggen. Mensen zouden zich moeten schamen. Vorig jaar stond in de krant dat een hotel maatregelen nam om te voorkomen dat gasten ligstoelen mee naar hun kamer namen zodat zij de volgende dag zeker waren van een ligstoel.
Weer goede reclame voor de Hollanders Big Grin
Maar serieus, ze zouden zich rot moeten schamen. Maar dit zijn meestal de mensen die totaal geen schaamte kennen.
Net als Erwin liggen wij op een strand(je), maar ben, als er al een zwembad bij het appartement was, dit soort dingen gelukkig nooit tegengekomen. Ander soort mensen, boeken gelukkig ander soort onderkomen. Cool
het kan altijd nog gekker Undecided

Dit is toch al oud nieuws??
Was een tijdje terug uitgebreid in het nieuws. Volgens mij gebeurt het vooral in all- inclusive resorts en dat zijn nu juist de hotels waar wij nooit naar toegaan.
maken wij gelukkig nooit mee,we gaan naar een strand waar het minder druk is
meestal alleen wat kretenzer mensen met hun gezin,die er dan een leuk uitje van maken
maar wij zien het vanuit ons hotel,bij een tegenover liggend hotel ook gebeuren,al vroeg in de morgen
en dan zie je ze de eerste uren niet meer
De filmpjes(kende ze niet)werkten op mijn lachspieren.Heb dit soort zaken wel in Spanje meegemaakt,maar in Griekenland......?Maar meestal zitten we in 'n acco zonder zwembad en op het strand? Daar is ruimte genoeg en 'n plekje op 'n wat rustiger zandstrand/je geen probleem.Maar het is wel om je over te schamen!
Het zoals altijd met dit soort dingen het zijn altijd andere mensen die het doen.
Hahaha,leuke zin Kees.Big Grin
Ik ben het zelden eens met Kees, maar ik vind de berichten in dit topic ook een hoog " heiligheids" gehalte hebben.
Big Grin
Even de knuppel in het hoenderhok gooien:

Je gaat toch niet op vakantie naar Griekenland om aan een zwembad te liggen?Huh

Dan ga je naar de Kanariepiet eilanden of Turkeye of zo?
Ieder zijn meug, toch?

Zoals Marianne zegt, in Griekenland heb ik dit nog nooit meegemaakt.
Ohhh hoe erg is dit.... wij hebben dat ook eens mee gemaakt aan de Griekse Rivierra... wat waren er mensen vroeg op voor die handdoek en wat gingen ze weer lekker naar bed. Maar toen die mensen terug kwamen konden ze hun handdoek ophalen bij de badmeester want je mocht pas na half 10 in het zwembad het werdt eerst schoongemaakt en al die gereserveerde bedjes daar werden de handdoeken vanaf gehaald door de badmeester en in het pierbadje gegooid. Nou die gezichten....was goud waard. De badmeester zei" hier heeft iedereen net zoveel recht op een zonnebedje als ieder ander". Dat vonden wij een super goed idee...en zo zou het overal moeten zijn.
Maar goed dat wij kleine strandjes opzoeken waar dat niet gebeurd of leuke kleine hotelletjes waar ook zoiets niet mag.
De Duitsers hebben mischien de naam maar neem de Nederlanders ook niet kwalijk die zijn af en toe nog erger. Maar het gebeurd meestal in de All inclusive, en daar blijven wij gelukkig weg.
Voor iedereen die op vakantie gaat.....heel veel zonplezier en fijne vakantie !!!!
(12 July 2014, 15:24)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik ben het zelden eens met Kees, maar ik vind de berichten in dit topic ook een hoog " heiligheids" gehalte hebben.

Wat een onzin zeg, iedereen weet toch wel of hij zich hieraan schuldig maakt. En blijkbaar is dat niet zo bij het gemiddelde Oristelid, wat ik me goed kan voorstellen want de doelgroep hier is niet de all-inclusive hotelgast.
Ik durf dus wel te beweren dat ik me hier niet aan schuldig maak. Als ik naar het zwembad ga, ga ik er direct liggen en ja, dan houd ik wel een bed vrij voor mijn partner maar als dat al niet mag.
Ik heb het meegemaakt de allereerste keer dat ik in Griekenland was (1980). Toen waren het Duitsers die al om 7 uur een handdoekje op een ligstoel aan het zwembad gingen leggen. En dan douchen en uitgebreid ontbijten. Ik was zo brutaal om een handdoek van een ligbedje af te halen (en bij een ander bedje neer te leggen) en er zelf te gaan liggen. Als ze dan boos kwamen klagen zei ik dat die handdoek er niet lag toen ik aan kwam lopen. Of ik sprak geen woord Duits of Engels. Ik kreeg later bijval van Engelsen, die vonden het ook bespottelijk.
In 2005 ook mee gemaakt op Aegina. Niets AI maar daar waren het Russen die de hele dag de beste plaatsen bezet hielden en er geeneens lagen. @ Johan na al het harde werken is het best lekker om een dagje zwembad ( als die bij de accommodatie is) te gebruiken om lekker bij te komen.
(12 July 2014, 21:41)greece67 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




In 2005 ook mee gemaakt op Aegina. Niets AI maar daar waren het Russen die de hele dag de beste plaatsen bezet hielden en er geeneens lagen. @ Johan na al het harde werken is het best lekker om een dagje zwembad ( als die bij de accommodatie is) te gebruiken om lekker bij te komen.
@greece67, dat is ook niet wat ik bedoel. In de filmpjes gaat het om wat ik noem "beroepsliggers" Big Grin Die doen dus dag na dag niets anders. Zelf gaan we altijd aan het eind van de dag nog een uurtje of twee/drie naar het strand. Nogmaals, ieder zijn meug, maar niet ons ding.Rolleyes
Precies, ieder z'n meug.
Ik vind het heerlijk om lekker in de zon aan het zwembad te liggen. Dat kan ik nl. in Nederland niet omdat óf de zon niet schijnt óf ik geen tijd heb ;)
Heerlijk al die reacties van de groep stereotype mensen nee hoor wij niet dit doen alleen andere en vooral niet in Griekenland.
Persoonlijk ga ik NOOIT een zwembad in, ben namelijk allergisch aan de chloor die ze er in kieperen (wat wel nodig is qua hygiene natuurlijk). Dus voor mij maar een lekker strandje waar als het effe kan niet te veel volk op zit, keuze gCoolenoeg op bvb oa Kreta
ten eerste boeken we nooit een mega hotel in Griekenland maar een leuk appartement complex , wil niet zeggen dat het daar niet gebeurt maar het is minder. Maar prima als die mensen daar zo vroeg voor op willen staan, wij liggen ook nooit bij het zwembad en zoeken ook altijd de zee en het strand op. Zoeken ook altijd een appartement uit waar GEEN animatie is....Big Grin
Kan mijzelf wel vermaken, maar ook de mensen die daar wel van houden prima!
Dit is ons "zwembad" op Naxos, 50 m van het appartement
hier nog geen last van handdoekenleggersBig Grin

[Afbeelding: 23tpd2e.jpg]
De filmpjes zijn hilarisch Big Grin
Ik ga wel naar de zee, veel schoner!
dat van de zwembaden als je vlak bij de zee bent , heb ik nog nooit kunnen begrijpen al maak ik het al 25 jaren mee met mij eigen vrouw en kinderen. typisch noord Europees, of niet??
'k Hoop niet dat het bij ons hotel zo is. Ik ben niet zo'n zwembad ligger. Maar het is wel fijn dat als je er een uurtje wilt vertoeven er een plekje "vrij" is wat niet door een handdoekje bezet wordt. Grappige filmpjes trouwens.
Eens lagen we op een klein strandje waar Griekse dames met jurk aan en zonnehoed op in zee zwommen. Wij hadden onze ligbedjes met zorg in schaduw van bomen uitgezocht. Na vefrissende plons stond er een stoel tussen: die van de pachtster. Zij week voor geen meter maar bood ons wel spinazietaart aan. Daar kan geen luxe zwembad tegenop!
Ja ergerlijk! Ben niet zo'n "ligger" maar erger me er groen en geel aan. Jaren geleden waren wij op ...........laat maar. Iedere ochtend mensen al voor het ontbijt de handdoeken op de bedjes.
Een stout stel uit den Haag had zich daar zo heerlijk boos over gemaakt, dat ze van medestanders alle handdoeken verzameld hadden. De wekker gezet om 5.30 uur en op alle bedjes handdoeken gelegd. Totale chaos bij de handdoekje-leggers. Heerlijk,...... een tip voor het komende seizoen?
Die problemen ken ik niet, even naar de overkant naar mijn (privé) palmpje met een zwembad dat zich tot aan de horizon uitstrekt en dat zomer en winter.
[Afbeelding: opa9vb.jpg]
Arthur GEWELDIG,nog een heerlijk koud biertje erbij helemaal compleet.
Kijk dit zoeken en vinden we nu op de Griekse eilanden,helemaal geen zwembad met ligbedjes en jengelende kinderen nodig.
Zonnige groetjes Margaritha
Zo is het maar net Arthur. Hebben wij hier op ons strandje in Kalyves ook. PS (Geen handdoekje voor onder de bips tegen de mieren of tegen de kriebelende plantjes????SmileSmile Groeten uit een zonnig warm Kalyves. ;)