Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Op stap
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het is 21 september 2014, de zomer in Nederland loopt heel langzaam op zijn einde.
Aan de temperatuur is dat nauwelijks te merken alleen de zeldzame paar blaadjes die van de bomen vallen verraden een nadert najaar.
September een heerlijk maand om nog even de overstap te maken naar een nog warmer klimaat.
Ergens in het zuiden, daar ingeklemd tussen de zuidelijke peloponessos en het eiland kreta ligt het eiland van de levensgenieter.
Kythira, 24 tot 27 graden lees ik op een van de apps op mijn tablet, lijkt ons een uitstekende temperatuur om nieuwe avonturen te beleven.
Heerlijk relaxen, eten maar bovenal genieten van de te maken wandelingen, heerlijk zwerven over het eiland, af en toe onderweg een strandje om even af te koelen.
Het einde van de wandeling eindigt meestal met de tong in een glas koude ouzo.
Paradijs! Ik dacht t wel.
Ons thuishonk deze keer is een van de accomodaties van Ross Holidays, Evi appartments.
Een heerlijk complex dat we reeds een paar keer eerder geboekt hebben als slaapplek.
Voor de wandelingen doen we uiteraard weer een beroep op Pyrgos House om te kijken wat voor nieuwe wandelingen er zijn en ik weet, die zullen er zijn.
Evenals de striemen op de benen na de eerste wandeling naar de vuurtoren, nee traditie is traditie en daarna nog even heerlijk in de zon bij Barkoela in Platia Ammos.
Na 20 dagen geheel onthouding en 9 kilootjes minder is er weer ruimte zat voor al het lekkere Griekse voedsel.
Nou we tellen de uurtjes af.....en blijven schrijven wat we gaan meemaken.

Update: donderdag een verslag van de grottentocht bij Kapsali
Japio,
Kan het niet nalaten,begrijp het goed dat jullie maandag vertrekken naar het eiland dat,bij ons dan in ieder geval,bovenaan staat?
Dat maakt weer nieuwsgierig naar de belevenissen en een goede reis gewenst!
Helemaal goed, bedankt voor de wens!
Verhalen komen denk ik vanzelf...................
Zijn jullie al vaker zo laat in het seizoen geweest en is er dan nog voldoende open qua winkels en restaurants? Mij valt op dat iig hier op Kefalonia waar wij zitten 1 oktober aangehouden wordt als sluitingsdatum voor restaurants en minimarkets.
September oktober kerst pasen ach t maakt niet uit.
Het toeristenseizoen sluit bij het vertrek van de laatste denen of hollanders, omkomen van de honger kom je hier eigenlijk niet, er is altijd wel wat open.
Hallo Japio,

Ook van ons natuurlijk weer een geweldig fijne tijd op prachtig Kythira gewenst. Lezen met veel plezier je verhalen en voelen ons weer een beetje terug op het eiland. Volgend jaar gaan we gewoon weer. Super.

Groeten Ostria