Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: huurautos
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het is mogelijk dat dit onderwerp reeds aan bod is gekomen. Ik vind het echter niet terug. Reeds vele malen heb ik op de Griekse eilanden een auto gehuurd, maar nog nooit met die huurauto een ander eiland bezocht. In juni willen mijn echtgenoot en ik naar Kefalonia. Aangezien de rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar de Griekse eilanden beperkt zijn (onze Nederlandse vrienden hebben veel geluk dat Transavia vanuit Schiphol vele Griekse eilanden rechtstreeks aanvliegt) zouden we met Thomas Cook naar Zakynthos vliegen. Op de luchthaven een auto huren en van daaruit naar de haven rijden om de ferry naar Kefalonia te nemen. Ik bemerk echter bij vele verhuurbedrijven verbod om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming een ferry te nemen. Zelfs indien ik dat zou krijgen gelijkt me dat een hele bedoening. Kent iemand een betroubaar verhuurbedrijf waar het nemen van een ferry om te eilandhoppen zonder meer mag?
Meestal willen de verhuurders het wel weten wanneer je naar een ander eiland of van het eiland gaat.
Nu ben ik maar een simpele ziel, maar waarom niet van het vliegveld met een taxi naar de boot? Dan aan de overkant een auto huren.
Gebleken is dat dit al met al niet zo eenvoudig is...
Wij waren van plan om met de huurauto vanaf Kreta naar Kythira te gaan.
Diverse verhuurmaatschappijen aangeschreven, maar er werd niet toegestaan om met een ferryboot naar een ander eiland te reizen.
Uiteindelijk 1 bedrijf gevonden die akkoord ging, maar dan kwamen er zoveel extra kosten bij, dat we daar uiteindelijk maar van hebben afgezien.
Nu huren we een auto voor 1 dag, die we bij de haven inleveren; inmiddels ook een auto op Kythira geregeld en deze staat bij aankomst voor ons klaar.
Dit was al met al de beste oplossing en op deze manier hoeven we ook geen 100 euro voor de auto op de boot neer te tellen...
@Wim, waar de ferry vanuit Zakynthos in Kefalonia aankomt is echt geen auto te huren, dan moet je dat al van tevoren bespreken.

@TS, kun je niet vanuit Amsterdam naar Kefalonia vliegen of vinden jullie dat te ver? Dan omzeil je het probleem.
Ik kon er trouwens in onze voorwaarden niets over vinden. Wij wilden met de ferry van Kefalonia naar Ithaca maar ik heb nergens kunnen vinden dat dat niet zou mogen. Uiteindelijk zijn we er niet aan toegekomen maar volgend jaar gaan we dat zeker doen.
Neen Vito Schiphol is geen optie. Je hebt blijkbaar reeds een firma gehad waar niet in de voorwaarden stond dat men niet op de ferry mocht. Welke was dat?
Goede avond Zomergem

Als je dit filmpje bekijkt snap je misschien waarom men niet iedereen zomaar een auto mee laat nemen op een ferry.
Je moet wel van heel goede huize komen om een auto onbeschadigd van of aan boord te rijden.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





En stel... wat niet te hopen is dat je een ongeval krijgt ergens anders,  wie gaat dat allemaal betalen, afslepen reparatie en wat al niet meer?
Kijk op een eiland zelf, regelen zij dat gewoon onderling, iedereen kent wel iemand, die iets te goed heeft of voor weinig wat kan regelen.
Maar op een ander eiland.... dan bent gij aan de leeuwen overgelaten.
Lees de verhalen maar van buitenlanders daar bij jullie in noord europa, Hollanders die in Frankrijk panne krijgen, torenhoge rekeningen .... enz. enz.
Misschien heb je nu begrip waarom je niet zo maar een auto mee mag nemen.!
(08 November 2014, 18:40)Vito schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




@Wim, waar de ferry vanuit Zakynthos in Kefalonia aankomt is echt geen auto te huren, dan moet je dat al van tevoren bespreken.

Dit jaar een wagen gehuurd via
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




en kwamen hem in Poros aan de ferry afleveren. Bij de boeking via Internet krijg je ook een telefoonnummer dat je kan bellen om het juiste aankomstuur te bevestigen of eventueel aan te passen. Bij vertrek konden we de wagen in Sami aan de haven terug achterlaten. Was daar zelfs niemand om hem op te halen. We dienden gewoon de wagen op een afgesproken plaats te parkeren en de contactsleutel achterlaten in een vakje in het dashbord.
Om met een huurwagen even van Kefalonia naar Ithaka te gaan maken ze geen probleem als het om een retourtrip gaat. 
Net zo makkelijk om in Zakynthos vanaf de luchthaven een taxi te nemen naar de haven. Vaste prijzen die aangegeven worden aan de taxistandplaats. Scheelt een pak geld en administratief gedoe.
O, ik had het over de boot die in Pessada aankomt en daar vandaan vertrekt. Evengoed gaf ik al aan dat het op afspraak vast goed mogelijk moet zijn.
Wij hebben overigens ook gewoon de ferry van Lixouri naar Argostoli genomen en deze stond vol met huurauto's.

Kun je niet een vlucht nemen naar Athene en dan een binnenlandse vlucht naar Kefalonia?
Waar een wil is, is een weg, als de huurauto de oplossing niet biedt.