23 November 2014, 01:17
23 November 2014, 10:07
Jaaaa, dat is de prachtige bloem van de gemene stekelige kappertjesplant.
23 November 2014, 10:09
Klopt, de kappertjesplant, in het voorjaar halen wij niet de kappertjes (balletjes) er af maar de topjes van de takjes.
Daar halen we vervolgens de dorentjes en evt. balletjes vanaf en die maken we in. Super gezond en lekker over de
(Griekse) salade.
Deze zijn afgelopen voorjaar ingemaakt met azijn en knoflook.
Daar halen we vervolgens de dorentjes en evt. balletjes vanaf en die maken we in. Super gezond en lekker over de
(Griekse) salade.
Deze zijn afgelopen voorjaar ingemaakt met azijn en knoflook.
23 November 2014, 12:30
Yvonne wat een prachtige plaatje,zo duidelijk heel mooi.
Sophia,dit soort potjes zie ik ook vaak in de keuken bij de Grieken staan,de eerste keer dat ik dit zag was ik heel verbaast wat er nu precies in zat,ze vertelden mij exact jouw inmaak verhaal zo leuk.
Als de kappertjes rijp/eetbaar zijn zie je ook veel lokalen met plastic zakjes door de velden struinen op zoek naar juist die kappertjes.die kun je denk ik maar op dezelfde manier " ïnmaken"?Fijne zondag,groetjes Margaritha
Sophia,dit soort potjes zie ik ook vaak in de keuken bij de Grieken staan,de eerste keer dat ik dit zag was ik heel verbaast wat er nu precies in zat,ze vertelden mij exact jouw inmaak verhaal zo leuk.
Als de kappertjes rijp/eetbaar zijn zie je ook veel lokalen met plastic zakjes door de velden struinen op zoek naar juist die kappertjes.die kun je denk ik maar op dezelfde manier " ïnmaken"?Fijne zondag,groetjes Margaritha
23 November 2014, 18:19
Ho - ik wist het wel: een van jullie zou het weten en reageren ... super en bedankt !!
Met weer verbazing lees ik ook wat met name Sophia er weer allemaal over weet en daarmee doet ...
Ik ben echt geen keuken prinses ...
Wat ik me wel afvraag: op school krijgen wij elk dag warm eten, soms was er ook gerecht bij dit hete: "Köningsberger Kloppse" - sorry, met geen mogelijkheid kaan
ik dit vertalen - maar, in die jus die erbij "kwam" zaten altijd van deze dingen erin, Kapern (Duits).
Men kon ze wel mee eten, maar lekker vond ik die nooit !
Maar zij gaven wel een heel typisch smaak aan het eten , en die vond ik wel erg lekker.
Zijn dit eventueel die kappertjes waar jullie het over hebben ?????
Hier een foto van het gerecht :
Met weer verbazing lees ik ook wat met name Sophia er weer allemaal over weet en daarmee doet ...
Ik ben echt geen keuken prinses ...
Wat ik me wel afvraag: op school krijgen wij elk dag warm eten, soms was er ook gerecht bij dit hete: "Köningsberger Kloppse" - sorry, met geen mogelijkheid kaan
ik dit vertalen - maar, in die jus die erbij "kwam" zaten altijd van deze dingen erin, Kapern (Duits).
Men kon ze wel mee eten, maar lekker vond ik die nooit !
Maar zij gaven wel een heel typisch smaak aan het eten , en die vond ik wel erg lekker.
Zijn dit eventueel die kappertjes waar jullie het over hebben ?????
Hier een foto van het gerecht :
23 November 2014, 20:15
Ja Yvonne. Ik persoonlijk vind ze wel lekker door de vinaigrette of in een dipsausje voor de mosselen. Wel eerst goed afspoelen anders zijn ze te zuur (daar worden ze in ingelegd). Er zijn ook mensen die ze in zout inmaken maar dat vind ik niet lekker.