Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: welk eiland met een zoon van 5
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hoi allemaal,

Ik ben via de oude griekenland.startpagina.nl/prikbord hier terecht gekomen :)
gezellig!

eigenlijk heb ik een beetje een algemene vraag..
Komende zomer hebben een vriendin en ik het plan een week naar een Grieks eiland te gaan.. we hebben al wat op internet geken en twijfelen over Corfu of Lesbos..
Hebben jullie tips? Mijn zoontje is 5 en kan zichzelf goed vermaken.. we gaan OF centraal zitten zodat we vrij veel te voet kunnen doen OF een auto huren ...
En hebben jullie een idee wat we ongeveer kwijt zijn elke dag naast de reis en auto? dus aan eten? Ik snap dat je alles zo duur kunt maken als je zelf wilt maar een gemiddelde, als je normaal eet. Ik ben jaren geleden in Griekenland geweest en vind het prachtig... ben zoo blij dat n de kans er is dat ik terug kan..

Gr Tessa
Welkom op dit forum.

Het lijkt mij dat je met een zoontje van 5 graag naar een plaats moet gaan met een zandstrand. Suggesties wat mij betreft zijn dan:
Karfas op Chios (mooi strand bij het dorp en Chios zelf is ook erg mooi)
Gialova (Peloponnesos, Gialova ligt aan een lagune waardoor de zee over het algemeen heel rustig is). Gialova is een klein maar gezellig plaatsje met voldoende eetgelegenheden. Erg gezellig.
Petra op Lesbos heeft een mooi strand (Lesbos is wel een groot eiland, wil je dan op het eiland rondrijden moet je vaak behoorlijke afstanden afleggen)
Parga (vaste land)
Kokkari op Samos (Kokkari, voor de mooie zandstranden moet je een eindje rijden maar Kokkari is zo gezellig)

Zo maar een paar suggesties. Veel plezier met het uitzoeken.
Ben al een tijdje uit de kleintjes, maar ben vorig jaar met kleinzoon van 3.5 naar Parga geweest.
Geen eiland, maar niet zolang vliegen en een prachtig zandstrand.
Vorig jaar september was ik 10 dagen heel tevreden in 'Yaliskari Studios' op Corfu. Er zijn 4 appartementjes (keukentje, lekker ruim terras met uitzicht op zee). Zie website en ook youtube-filmpje.
Slingerweg naar het strand (3 minuten lopen). 1 strandrestaurant, 1 stranddouche, ligstoelen & parasol gratis omdat je huurt van de restaurant-eigenaar.
Het hotel dat er ook in de buurt was, is gesloten.
Supermarkt en het dorp Pelekas (een paar restaurants, gezellig café) op enkele kilometers afstand.
Uit eten is gaan is relatief goedkoop. De lokale super verschilt met z'n prijzen niet veel van Nederland, in Corfu stad valt wel wat schappelijker boodschappen te doen.
Het is wel handig om een auto ter beschikking te hebben als je met een vijfjarige bent.
En ongeveer vanaf juni begint het zeewater een beetje aangenaam van temperatuur te worden..
Tessa, ik kan je Karpathos aanbevelen.
Mooie stranden, Amoopi heeft bv een zandstrand welke zeer langzaam afloopt in zee en dus veilig is voor kinderen, authentiek en niet druk maar voldoende te doen, vele goede tavernes, voldoende plekjes en plaatsen voor uitstapjes, mooie niet te grote accommodaties met veel aandacht voor de (kleine) gasten, etc. etc.
[Afbeelding: 33ljexi.jpg]Kalimera Tessa kai kalos oriste! Je zoekt een heerlijke vakantie in het favoriete vakantieland van alle forumleden op Oriste. Om je perfect te adviseren kun je beter wat duidelijker zijn in je wensen en mogelijkheden. Het begint al met vanaf welke luchthaven je het liefst vertrekt; niet iedere luchthaven biedt dezelfde bestemmingen. Wat is voor jou een ideale bastemming? Zoek je rust, authenticiteit of juist het tegenover gestelde? Wil je een auto huren of liever niet. Cultuur of gewoon relaxen? Vele plaatsen kan ik je aanbevelen, maar kunnen een teleurstelling zijn als ze niet voldoen aan je wensen. Zoek je all inclusive of juist niet. Wat betreft Mythilini (Lesbos) persoonlijk geef ik de voorkeur aan Myhymna, maar met een kindje adviseer ik je Petra i.c.m. eenauto om e.e.a. te bekijken: prachtig eiland. Kerkyra (Corfu): prachtig eiland: zoek een accommodatie in noorden en huur voor paar dagen een auto. Samos: Kokari: wil je wat cultuur dan boek je een excursie. Praga (Epiros) levendig, stadsstrand, eventueel ook met bootje. Kreta: Mirtos: ingedut en heerlijk als je rust zoekt. Peloponessos:m Stoupa: dorpsstrand en levendigheid.  Kortom: e.e.a. hangt af van wat je precies wlt. De ene bestemming biedt strand maar voor al het andere moet je een auto huren. Terwijl er ook bestemmingen zijn die beiden bieden. Mijn advies op grond van wat je schrijft: Parga: levendig plaatsje, strandjes, haventje, winkels en genoeg cultuur in omgeving. Paar dagen er tussenuit: Zagoria: Ano Pedina: hotel Porfyron. Echte aanrader; combinatie strand en bergen.

Kijk op: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






of op: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






voor onafhankelijke informatie over bestemmingen in Griekenland.

Kalo Taxidi: goede reis