Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: goed initiatief: een jas voor elke dakloze
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






ik kwam dit artikel tegen.  Ik vind  het een mooi gebaar. Ga binnenkort naar Kreta.  Eens kijken of ik iets kan afgeven bij een kerk. 

Iemand hier ervaring mee?
Ja, heb ik ervaring mee. Kleding kun je bij bepaalde kerken afgeven. Kinderschoenen worden ook zeer gewaardeerd.
jammer dat de link
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




nog niet werkt.
ja die is nog "under construction"
Triest dat een dergelijke hulpactie voor de Grieken nodig is. Al jaren zamelt een plaatselijk tuincentrum kleding in voor Polen. Een lovenswaardig initiatief natuurlijk, opgezet door de inmiddels al lang overleden echtgenote van de eigenaar. Ik had in mijn stoutste dromen nooit kunnen vermoeden dat een dergelijk intitiatief voor mijn geliefde griekenland nodig zou zijn. Toch een kanttekening bij deze actie, neem mij niet kwalijk hiervoor: ik vraag me af of het niet zinvoller is als de grieks Orthodoxe kerk, hoewel deze een dubbele rol speelt in deze crisis, niet beter een bankrekeningnummer kan openen. Dubbele rol: zij hebben enerzijds gaarkeukens voor de armen en daklozen, anderzijds belastingvoordeel. Voordeel van een bankrekening is dat zij lokaal kunnen inkopen zodat het ingezamelde geld in Griekenland blijft. Anderzijds kunnen zij beter inschatten wat nodig is. Boeendien: ik zie mij niet met 10 kg aan tweedehands kleding op het vliegtuig stappen. Mocht deze actie door de Griekse kerken worden gestart, dan zal ik alles in het werkstellen om deze middels de website waarvoor ik schrijf en de bijbehorende Facebook pagina te ondersteunen. @ Maria: een lovenswaardig, menslievend en zeer gewaardeerd initiatief. Neem mij deze kanttekening svp niet kwalijk.
Hallo Erwin, tijdens het surfen op het internet kwam ik deze actie tegen en wilde het onder de aandacht brengen. Alle initiatieven om mensen te helpen waardeer ik want daar gaat erg veel tijd en energie in zitten en wie weet komt er ook een actie vanuit de Griekse kerken.
Hallo @ Maria, ik hoop het ook, maar dan structureler en professioner. Natuurlijk zijn alle initaiativen welkom. De posting is zeer gewaardeerd en getuigt van een hart op de juiste plaats.
Gisteren ben ik te weten gekomen via een vriendin die in oost kreta  bij de voedselhulp zit, dat er zoveel kleding is verzameld hier dat er echt geen kleding nodig is, ook niet in Heraklion. 
Het zijn de mensen in en rond Athene die het meest ontberen aan voedsel en medicijnen.
Hopelijk vind degene van de oproep een goede bestemming elders voor zijn initiatief, de kretenzers redden zich wel !
dank je wel voor je reactie