Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: RTL-Alpha
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
RTL Group neemt Alpha Media Group in Griekenland over
23-09-2008 08:52:30
AMSTERDAM (Dow Jones) - RTL Group heeft een meerderheidsbelang van 66,6 procent genomen in het Griekse omroepbedrijf Alpha Media Group. Dat heeft de grootste exploitant van commerciële radio- en televisiestations in Europa dinsdag bekendgemaakt.

RTL koopt het belang voor 125,7 miljoen euro van Alpha's eigenaar Dimitris Contominas. RTL krijgt vijf van de negen bestuurszetels en heeft ook het recht de bestuursvoorzitter en de Chief Operating Officer te benoemen. Contominas zal worden benoemd tot voorzitter van de Board of Directors.

De overname dient te worden goedgekeurd door de Griekse autoriteiten en zal naar verwachting in oktober of november worden afgerond.

Gedateerd misschien maar ik vond het toch interessante info.
Dat is inderdaad al een tijdje het geval. Meestal merkt de gewone gebruiker daar niet zoveel (niets) van. Ook Canal Digitaal in Nederland is alweer een tijdje geleden overgenomen door de Luxemburgse M7-Group.
Ik denk niet dat er mensen zijn die die weten cq daar iets van hebben gemerkt. Je ziet het alleen in héél kleine lettertjes onderaan de website staan........

Ik weet eerlijk gezegd ook niet of die Alpha zenders alleen te ontvangen zijn met een NOVA kaart of dat ze een eigen kaart (abbo) hebben. Misschien weet jij dat Yvon?

Ger
De zender Alpha krijg ik hier gewoon op een antenne, of bedoel je dat niet ?
Nee, dat bedoeld ik niet Yvon. Vrijwel alle Griekse zenders zijn (al dan niet digitaal) in geheel Griekenland terrestriaal (dus via landzenders) te ontvangen. Maar om auteursrechtelijke redenen mag dat alleen binnen Griekenland zelf. Wil je elders kijken moet dat via de satelliet en heb je daar een abonnement voor nodig. De meeste Griekse zenders zitten in het "NOVA"-pakket, volgens mijn informatie (heb zojuist even op de satelliet gekeken) zit Alpha daar ook nog steeds in.

Ger


(22 May 2010, 11:11)Yvon schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




De zender Alpha krijg ik hier gewoon op een antenne, of bedoel je dat niet ?