Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Vrijdag
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Als ik wakker wordt deze morgen is de verbinding weer hersteld, niet zozeer dat we te klagen hebben over slecht internet, nee het was iets persoonlijks.
Na de werkbespreking de avond ervoor met de twee eigenaren van Pyrgos House vloeide het naar afwaswater kleurende griekse drankje zo in overvloede, dat de laatste innige omhelzing die ik had die avond, die was met het sanitair in de badkamer en dan met name dat onderdeel waar hier in Griekenland geen papier in mag.
Mijn ogen geen directe verbinding meer hadden met het radarwerk in mijn bovenkamer en het leek alsof de wereld ineens harder draaide dan de 24 uur die ze er normaal voor krijgt.
Gelukkig viel ik vrijwel direct in slaap, in militaire dienst leer je niet alleen drinken maar ook de oplossing erna.
Maar goed ik was wakker, in mijn mond de smaak van een dood kindje en de stabiliteit in mijn benen was enigszins niet zoals die moest zijn en tevens was er een klein kaboutertje zijn best aan het doen om met een hamer de binnenzijde van mijn schedel te bewerken, pilletje maar.
Aankleden en eerst maar eens goed ontbijten in het dorp.
Wederom werden wij aangesproken op de verhalen, ene Liza, Annelies van Nieuwkoop, bewonderde de verhalen en ook zij had de rijkdom een huis te bezitten in het paradijs.
Je hoort het steeds vaker, ik ben bang dat over 25 jaar de grieken verdreven zijn en ons koninkrijk er een zoveelste waddeneiland bij heeft.
Het ontbijt met de eieren, de worstjes en het spek zag er weer heerlijk uit alleen koste het enige moeite het naar binnen te krijgen.
"Gaan we wandelen", natuurlijk.[Afbeelding: C6150A35-2FBB-4F20-9DA8-68D62E9938E0.jpg]
Diakofi maar, het nieuw schoongemaakte pad richting Avlemonas.
Spullen gepakt en met de auto richting het zuiden.
Tijdens het vullen van de waterflessen bij de bron voelde ik mij niet lekker worden en in Potamos draaide ik de auto en nam even later plaats op het bed van onze accommodatie.
Een koude douche, zou dat misschien de mens Japio in het lichaam kunnen krijgen, helaas.
Na een klein uurtje plafond staren zonder enig resultaat was ik het zat, ik ging natuurlijk niet de gehele dag laten verpesten door 4 glazen ouzo, een glas wijn en een te zoet likeurtje.
Het bloed moet stromen, circuleren.
 zodat de afvalstoffen zo snel mogelijk het lichaam kunnen verlaten.
"Hee kom op we gaan lopen" strand!
Het was warm deze dag en later zou het bloedheet worden.
De wandeling was kort, richting Limni.
Bij het een na laatste strand in de bocht voor Limni waarvan ik de naam kwijt ben ging het ontnuchteren verder, geholpen door diverse zwempartijen vloeide langzaam de mens terug in het lichaam.
Die avond om 17.30 uur was het verzamelen bij de kiosk op het pleintje van Potamos.
Excursie door het dorp aan de rivier, een rivier die er niet blijkt te zijn, het dorp wel.
Ik tel 9 koppen de ietwat corpulent wordende gids incluis, zware wandelschoen en prikstokken, ik denk o mijn god wat gaat er gebeuren, het is toch alleen maar een rondje dorp, tsipouro proeven en dan het plein op voor de Mythos.
Ja dames en heren heeft u voldoende water, ik zou toch minimaal 1.5 liter p.p meenemen. Ik denk we gaan de halve marathon doen.
Achteraf viel het allemaal wel mee, de gids die goed nederlands sprak nam ons mee naar de buurt gehuchten Melitianika en het dorp van de klavertjes, Trifilianika.
Opende hij deuren die voor anderen gesloten bleven en zo kregen wij uitgebreid uitleg van de voormalig student kunstgeschiedenis, over eiland, religie en geschiedenis.
Dwaalde we door de nauwe straatjes en steegjes om tenslotte uit te komen bij de drank stokerij.
Het was niet groter dan een bushokje maar toch werd er duidelijk uitgelegd hoe van een overblijfsel druiven de sterke Tsipouro gestookt werd, ouzo maar dan effe erger......[Afbeelding: 0820F47C-C52C-4CB5-ABF4-DC232400C279.jpg]
Proeven mochten we ook, ik denk doe maar effe niet gezien de ervaring van gisteren maar gelukkig ze hadden ook Fatourado, een heerlijk kruidendrankje  dat goed is voor alles behalve de hoofdpijn de volgende dag als je toch besloten hebt t flesje leeg te drinken.
Klaar de bijna twee en een half uur durende klamme zweterige tocht zat erop, het was warm die avond, extreme hitte.
Uiteindelijk het dorpsplein, ja nee als er mensen geen zin hadden, andere plannen hadden dan moesten ze zelf maar weten wat ze wilden maar we mochten nog een drankje drinken op t dorpsplein, de eerste was van Pyrgos House.
Het werden in totaal 4 halve liters, vers getapt.....wel zo lekker en altijd beter dan de ouzo!
Het bonte gezelschap van die avond is even later verschoven naar de Souvlakitent waar een ieder heerlijk heeft zitten smikkelen van een Pitta Giros gevleugelte of varken.  
18-06-2016