Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Aidonia bron op Andros
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De bron van Aidonia

De belangrijkste bron in Aidonia ligt naast een watermolen. Deze bron is een van de mooist bewaarde bronnen van Andros. Ze is bijzonder vanwege de mooie decoratie met Ottomaans barokke bloemmotieven. Deze stammen uit het zogenaamde Laleli tijdperk (een naam die voortkomt uit het woord ‘Lale’, wat tulp betekent), eind 18e eeuw. In deze tijd werden vooral tulpen en anjers als afbeeldingsmotieven gebruikt. Zoals bij alle belangrijke bronnen met een aanzienlijke constante waterstroom was er een wasplaats, waar de dorpsvrouwen zich verzamelden om de was te doen en, op een lager niveau, een bassin dat als drinkplaats diende voor de dieren.
De bron van Aidonia ligt in het zuiden van Andros, langs wandeling no. 4 die van het Tromarchiani klooster naar Aidonia (en naar Ormos Korthí) loopt. Kijk voor meer informatie, over deze en andere wandelingen,
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
. (Laat je met een taxi afzetten bij het Tromarchiani klooster en loop op je gemakje in een uur of drie terug naar Ormos Korthí)

[Afbeelding: aidonia-2.jpg]    [Afbeelding: aidonia1.jpg]