Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Aardbeien in Griekenland
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
We zaten gisterenavond nog wat na te praten over onze vakantie in Griekenland en hadden het over groente en fruit aldaar. Toen een kennis meende dat daar nooit aarbeien te vinden zijn vroegen we ons af of dat klopt. Inderdaad, ook ik heb ze daar nog nooit zien liggen.
Zijn aardbeien niet geliefd bij de Grieken of zijn ze alleen verkrijgbaar bij de speciaalzaak of grotere supermarkten (net als de verse vijg hiet in Nederland/België)?

K-A
Sinds een jaar of 3 veel aardbeien hier, in ieder geval op de hele noord en west Peloponessos en op het vaste land
vooral omgeving Mesolonghi, Preveza. Ze worden in van die plastic kassen gekweekt; lage kassen/wit plastic in een boogje,
teelt op gewone grond. Dat je de aardbeien mist komt misschien omdat ze vroeg zijn; al jaren eet ik erg lekkere aardbeien
in april en mei. Ook veel aardbeiverkopers onderweg dan.
Ja hoor,hier zijn ook elk voorjaar volop aardbeien te koop. Van die grote, zoete donkerrode. Mmmmm!
Maar zoals Yvon zegt, erg vroeg, dus daarom loop je ze misschien mis. Hier hebben we (gelukkig) nog seizoengroenten en fruit.
Elk voorjaar, zo van april tot eind juni volop van die lekkere grote donkerrode aardbeien te koop langs de weg van Messinia naar Koroni.
De zon spat er als het war vanaf en ze zijn zooo... lekker.
Bedankt Yvon, Jota én Marit. We zijn van plan om volgend jaar in het voorjaar naar Greece te gaan dus dat komt mij als énorme aardbeienliefhebster helemaal goed uit!

K-A