11 May 2017, 12:59
We zitten er al een tijdje middenin, het aspergeseizoen! Vanavond komt deze bereiding op tafel, heerlijke combi met feta! Je hebt het zout van het fetamengsel en de door het grillen wat zoetig geworden asperges.
Voor deze maand is dit even het enige recept, maandag vertrekken we naar Kreta. In juni weer een nieuw recept!!
Nog wat tips: Gebruik asperges van max "duimdikte", niet dikker. Deze dikte is het beste te garen, zeker als je ze ook nog grilt. Dit gerecht gaat goed samen met de aardappels uit de oven, maar ook gewoon lekker krieltjes stomen met vers zeezout en heerlijk verse oregano eroverheen (na het stomen).
Mocht je geen grillpan/plaat hebben die groot genoeg is om in één keer alles te grillen, doe het dan in gedeelten en doe de asperges die klaar zijn in een schaal in de oven op 50 tot max. 75 graden. Zo blijven ze warm maar garen ze niet verder door.
Je hebt zo een heerlijk vegetarisch gerecht. Ook een goede combi met een mooi gegrilde zalmmoot.
Voor deze maand is dit even het enige recept, maandag vertrekken we naar Kreta. In juni weer een nieuw recept!!
Nog wat tips: Gebruik asperges van max "duimdikte", niet dikker. Deze dikte is het beste te garen, zeker als je ze ook nog grilt. Dit gerecht gaat goed samen met de aardappels uit de oven, maar ook gewoon lekker krieltjes stomen met vers zeezout en heerlijk verse oregano eroverheen (na het stomen).
Mocht je geen grillpan/plaat hebben die groot genoeg is om in één keer alles te grillen, doe het dan in gedeelten en doe de asperges die klaar zijn in een schaal in de oven op 50 tot max. 75 graden. Zo blijven ze warm maar garen ze niet verder door.
Je hebt zo een heerlijk vegetarisch gerecht. Ook een goede combi met een mooi gegrilde zalmmoot.