Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Hoe Grieks is Chersonissos?
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het televisieprogramma Oh Oh Cherso zal bijna niemand ontgaan zijn. Met kijkcijfers waar menig televisiebaas jaloers op zal zijn kunnen de avonturen van Jokertje (die met dat spraakgebrek), Barbie (die met dat hoogblonde haar), Sterretje (die gast met 3 sterretjes) en vijf andere jongeren op Kreta gevolgd worden. Het programma speelt zich af in Chersonissos, een badplaats die bekend staat om het uitgaansleven en daarom erg populair is onder Nederlandse jongeren. De Engelse jeugd vertoeft vooral in het aangrenzen plaatsje Malia.

Door het massale toerisme is Chersonissos haar Griekse identiteit bijna verloren. Bijna al het vertier dat de toeristen moet vermaken zijn van een universeel niveau, zoals je dat op zoveel populaire badplaatsen langs de Middellandse Zee tegenkomt. Wie op vakantie gaat naar Chersonissos mag wat mij betreft al bijna niet meer zeggen dat hij/zij naar Griekenland op vakantie gaat. Met een centrum waar Friet van Piet, het Hof van Holland en fastfoodgigant McDonalds de toon zetten is Chersonissos een vakantiebestemming op zich. Geen Griekenland maar een bolwerk van vermaak dat je ook in Spanje (Lloret de Mar) of Cyprus (Agia Napa) tegen kunt komen.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




7 okt 2010.

In chersonissos is niks grieks! Vreselijk!! Ik hou ervan mij te mengen in plaatselijke bevolking. Griekse avondjes met traditionele dans, lyra en ouzo/raki/tsipouro. Uitgaan in griekse tentjes, dansen op griekse (pop) muziek met griekse vrienden. En vooral zo min mogelijk nederlanders om me heen!!! In cherso valt dit allemaal niet te vinden. Maar goed, de types die daarheen gaan zitten daar ook niet op te wachten. Blijf toch lekker in scheveningen of zandvoort en verpest het mooie griekenland niet!
Oh ja en echt grieks eten is daar ook niet. Lekker frikandellen en kroketten eten de hele vakantie. What a shame......