Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Caravan in Griekenland
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Kalispera,

Wij zijn bezig met het kopen van een vakantiehuis(je)in Griekenland. Als alles doorgaat willen we een (oude maar technisch wel goede) caravan meenemen en daar op eigen grond bij het huis laten staan. In eerste instantie voor onszelf omdat we nog moeten verbouwen, later als extra gastenverblijfje.
Meerdere Grieken vertellen mij dat het plaatsen van een voertuig ( caravan), mits voldaan aan de wettelijke verplichtingen ( indien nodig belasting/ kenteken) op eigen grond nooit een probleem is.
Is er verschil in Gr zoals in NL tussen een kentekenplichtige caravan ( meer dan 750 kg max gewicht) en niet- kentekenplichtige caravan en waar moeten we rekening mee houden als we een caravan daar laten staan? Iemand ervaring met een vergelijkbare situatie? Kentekenplichtige caravan in NL kenteken inleveren als zijnde ‘ gesloopt ‘  oid? Niet kentekenplichtige caravan lijkt mij helemaal geen probleem?
Of zie ik iets over het hoofd??
Kalimera,

Op zich is het geen probleem om een caravan mee te nemen naar Griekenland en daar te stallen op eigen terrein. Ga je echter weer de weg op om in Griekenland rond te rijden dan moet de caravan gekeurd worden en een eigen kenteken krijgen ook moet je belasting betalen want de caravan wordt net als de auto als luxe gezien.

Groet,

Dick