Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Kip met ouzosaus en kritharaki
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ook in dit tweede gerecht van vandaag speelt anijs (Ouzo!  Big Grin ) de hoofdrol. Kan er niets aan doen, over twee weken weer heerlijk op Kreta en ouzo blijft maar door mijn hoofd spelen  Rolleyes
De eerste keer dat ik dit gerecht proefde, was het met kippenbout gemaakt. Inmiddels heb ik het licht aangepast en de bouten vervangen door kippendijvlees. Toch, voor mij dan, het meest lekkere stukje van de kip. Het maakt het ook gemakkelijker om te bereiden en om de garing van de kip goed onder controle te houden!
Om de saus te binden geef ik in het recept twee mogelijkheden. Als ik een sausbinder gebruik, gebruik ik al jaren een direct in de pan toepasbare die ook nog eens geen eigen smaak af geeft. Koop het altijd in België en Duitsland, maar zal ongetwijfeld ook wel hier in Nederland te verkrijgen zijn!
Ik zou zeggen: Yamas! Oh nee, sorry, kali orexi!  Wink

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan, ik wil dit recept maken maar ik krijg hem niet geprint. Is er soms een foefje voor of heb je hem soms in Word?
(23 February 2024, 13:44)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan, ik wil dit recept maken maar ik krijg hem niet geprint. Is er soms een foefje voor of heb je hem soms in Word?

Hi Martino, als je "rechts klikt" op de afbeelding en dan kiest voor "afbeelding openen op nieuw tabblad"  krijg je een venster waarin je de afbeelding kan downloaden.
Je kan ook "rechts klikken" en kiezen voor "afbeelding opslaan als". Moet je wel per afbeelding doen. Succes!
Johan, moet er helemaal geen ui in dit recept?
(23 February 2024, 17:15)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan, moet er helemaal geen ui in dit recept?

Nee, hier gaat bieslook en venkelknol in! De smaak is toegespitst op anijs. Als je al ui wil toevoegen zou ik rode of witte (dus niet onze eigen "gele" ui) toevoegen, maar deze eerst in warm water laten weken zodat de scherpte er af gaat.
Njammie!!!