03 August 2019, 20:12
Ook in dit tweede gerecht van vandaag speelt anijs (Ouzo! ) de hoofdrol. Kan er niets aan doen, over twee weken weer heerlijk op Kreta en ouzo blijft maar door mijn hoofd spelen
De eerste keer dat ik dit gerecht proefde, was het met kippenbout gemaakt. Inmiddels heb ik het licht aangepast en de bouten vervangen door kippendijvlees. Toch, voor mij dan, het meest lekkere stukje van de kip. Het maakt het ook gemakkelijker om te bereiden en om de garing van de kip goed onder controle te houden!
Om de saus te binden geef ik in het recept twee mogelijkheden. Als ik een sausbinder gebruik, gebruik ik al jaren een direct in de pan toepasbare die ook nog eens geen eigen smaak af geeft. Koop het altijd in België en Duitsland, maar zal ongetwijfeld ook wel hier in Nederland te verkrijgen zijn!
Ik zou zeggen: Yamas! Oh nee, sorry, kali orexi!
De eerste keer dat ik dit gerecht proefde, was het met kippenbout gemaakt. Inmiddels heb ik het licht aangepast en de bouten vervangen door kippendijvlees. Toch, voor mij dan, het meest lekkere stukje van de kip. Het maakt het ook gemakkelijker om te bereiden en om de garing van de kip goed onder controle te houden!
Om de saus te binden geef ik in het recept twee mogelijkheden. Als ik een sausbinder gebruik, gebruik ik al jaren een direct in de pan toepasbare die ook nog eens geen eigen smaak af geeft. Koop het altijd in België en Duitsland, maar zal ongetwijfeld ook wel hier in Nederland te verkrijgen zijn!
Ik zou zeggen: Yamas! Oh nee, sorry, kali orexi!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.