Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Bus Centrum Heraklion naar Airport
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Heeft iemand een kaartje welke bussen en waar de buslijnen lopen van centrum naar airport? Op google maps kan ik vaak openbaar vervoer-lijnen vinden maar deze niet! 
En betaal je extra toeslag naar de luchthaven voor de bus?
Bedankt alvast.
Probeer eens de website. rome2rio.com
Wereldwijd advies voor te voet,bus,auto,vliegtuig,trein etc.
Op deze link kun je routes van lokale bussen zien. 

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Vliegveld zit in stadszone. Kaartjes kun je bij kiosks en sommige bushaltes kopen. Zijn oranje en kosten 1,20. Kunt ze ook in de bus kopen maar dan zijn ze duurder. 

Voor bestemmingen buiten stadszone (bijvoorbeeld Ammoudara) heb je een blauw kaartje van 1,70 nodig. Bij instappen kaartje goed vasthouden en scheurt chauffeur er een stukje af. 

Dienstregeling richting vliegveld is er niet echt. Je hebt een aantal lijnen die van vliegveld aan de oostkant naar diverse bestemmingen aan de westkant gaan, dit gaat wel volgens dienstregeling. Duur route verschilt en aan het eind van de route keren ze om en rijden meestal gelijk weer richting vliegveld. Soms moet je 10-15 minuten wachten op een bus richting vliegveld, soms rijden er letterlijk 3 achter elkaar aan.

Met uitzondering van lijn 5 gebruiken ze altijd lijn nummer 1 als ze richting het vliegveld rijden, ongeacht de lijn. 

Cors