Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Olijfolie
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Volgens de olijventelers is de olie dit jaar op Kreta  niet zo goed, een hogere zuurgraad en minder kwaliteit als vorig jaar.
Hier onder staat het artikel vertaald door google.


In wanhoop zien olieproducenten een hoge zuurgraad en een lage productie
van anatolh.com -18 november 2019, 18:28 PM

Tekenen van de kwaliteit van dit jaar zijn sterk afgenomen, maar, zoals in kwantiteit wordt geschat, begon deze week en de snelheid van olijvenoogst neemt geleidelijk toe. De hoge zuurgraad verrast en frustreert producenten en zakenmensen van de fabriek, waardoor de landelijke vakbonden en de wetenschappelijke wereld worden gemobiliseerd, evenals de regionale politieke instellingen van het eiland om de hele kwestie beter te behandelen.

Het hele eiland is in alarmtoestand, met het begin van het olijfseizoen, dat relatief eerder begon, vanwege de diepe bezorgdheid van de olijventelers, die haasten om alles te redden wat kan worden gered van de kostenbevriezing van De werking van de gliospore-schimmel degradeert de olijffruit verticaal en veroorzaakt een hoge zuurgraad in de geproduceerde olijfolie.

De regen werkt gunstig

De president van de Merabello Union Nick. Zachariadis en de president van de Kritsas-oliecoöperatie Nick. Aphrodakos sprak met ANATOLI optimisme uit dat naarmate de dagen voorbijgingen, de kwaliteit van de olijfolie zou verbeteren, en verklaarde dat de regen gunstig was en de gewonde olijfolie op de grond zou zijn gevallen.

De Kritsas-coöperatie begon gisteren met het plukken van olijven, maar begon 's nachts te malen, dus er was geen beeld van de kwaliteit van de eerste olie tijdens een gesprek met Mr. Aphardakos.

Aphardakos benadrukte echter dat "veilige conclusies over kwaliteit te vroeg zijn om te trekken" en is van mening dat de kwaliteit om de bovengenoemde redenen geleidelijk zal verbeteren en voegde eraan toe dat gebieden die niet worden geïrrigeerd geen ernstig kostenbesparingsprobleem hebben, zoals geïrrigeerd. Het was vooral op zijn hoede als de gliosfeer in de beschreven schaal daadwerkelijk schade had veroorzaakt, waardoor de werking van de parasiet werd gekoppeld aan die van de draak.

Hij wees er ook op dat, ongeacht de potentie en de effectiviteit van de medicijnen die in het lactatieprogramma worden gebruikt en het feit dat zes lokaassprays werden gemaakt dit jaar relatief eerder beginnen dan andere jaren, er een ander element is om te overwegen. Het is de zogenaamde "witte periode" voor de boom, dat wil zeggen vóór de "coagulatie" van de olijfvrucht. Het is een cruciaal moment om de evolutie van de boom te volgen, hoewel olijfbomen niet kunnen worden bespoten, zoals de autoriteiten beweren. Andere bomen, sprinkhanen, huiden, enz. Kunnen echter rond de olijfbomen worden gespoten, omdat de boom in de groeifase is voordat de olijf groeit en cruciaal is voor de effectiviteit van het hele programma, om zijn populatie in deze eerste fase te controleren.

NIKOS HANDEL
Ook hier op Kos problemen met de zuurgraad. Schijnt veel te droog te zijn voor de olijven. Jammer voor die mensen, veel werk en kosten en olie die niet te verkopen is......
Wel sneu voor de boeren, maar ik denk niet dat de olie "door het putje" gaat, je kan er veel mee doen.
We zullen het proeven.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.