26 January 2020, 21:01
Dit gerecht ontdekte ik toen ik gericht naar auberginerecepten aan het zoeken was. De basis hiervan komt uit "De Griekse Eilanden".
Mijn favoriete bereiding is toch wel met de buffelmozarella (wel echte gebruiken!). Vanavond heb ik de munt moeten vervangen (Ik was er alweer doorheen, vergeten te kopen ) door mijn gyroskruiden mengsel. Dat bleek een schot in de roos, dus dat wil ik graag als advies meegeven! De smaak wordt heel zacht hierdoor. Gebruik anders gerust je eigen keftedesrecept, je kan bij dit gerecht echt alle kanten op! Verder heb ik de hoeveelheden van ui, knoflook en passata verhoogd. Geweekt wittebrood heb ik vervangen door paneermeel, wel apart melk toegevoegd aan het gehaktmengsel. Het is een mooi gerecht om van te voren alle onderdelen al apart te maken en kort voor het eten de schotel samen te stellen. Heel handig als je eters krijgt, of gewoon tegen etenstijd niet in de keuken wil zweten, maar lekker met een Metaxa op de bank wil zitten.
Lekker met, hoe kan het anders, kritharaki!
Kali orexi!
Mijn favoriete bereiding is toch wel met de buffelmozarella (wel echte gebruiken!). Vanavond heb ik de munt moeten vervangen (Ik was er alweer doorheen, vergeten te kopen ) door mijn gyroskruiden mengsel. Dat bleek een schot in de roos, dus dat wil ik graag als advies meegeven! De smaak wordt heel zacht hierdoor. Gebruik anders gerust je eigen keftedesrecept, je kan bij dit gerecht echt alle kanten op! Verder heb ik de hoeveelheden van ui, knoflook en passata verhoogd. Geweekt wittebrood heb ik vervangen door paneermeel, wel apart melk toegevoegd aan het gehaktmengsel. Het is een mooi gerecht om van te voren alle onderdelen al apart te maken en kort voor het eten de schotel samen te stellen. Heel handig als je eters krijgt, of gewoon tegen etenstijd niet in de keuken wil zweten, maar lekker met een Metaxa op de bank wil zitten.
Lekker met, hoe kan het anders, kritharaki!
Kali orexi!