Fava! Wat vond ik dat vele, vele jaren geleden smerig!
Ik heb wel eens gezegd: Koude snert zonder smaak! Dus bestel je het niet meer en proef je af en toe alleen eens als het bij mezze op tafel komt.
Maar.... dat was voordat ik de fava proefde die we op Evia kregen geserveerd. Die was lekker! Dus gevraagd hoe en wat en wat bleek, het geheim was citroensap! Er zijn dus varianten waarbij geen citroensap of rasp wordt gebruikt en varianten waar dit wel tijdens de bereiding toegevoegd wordt. Maar bij deze variant wordt de citroensap toegevoegd als je gaat pureren. Ik ben fan van die laatste categorie!
Dus hierbij!
Kali Orexi!
Kan mij er niks bij voorstellen. Dus gewoon proberen. Dank je wel Johan
Fava voor het eerst gegeten op kreta,begin er steed meer aan te wennen ,is wel gezond,met veel uien en citroen is het best wel lekker met brood
Eén van de heerlijkste mezedes vind ik. Het lekkerst vind ik wanneer die nog lauw is.
Ik eet het wel eens maar ik zal er niet speciaal om vragen.
De lekkerste vond ik trouwens die bij Giannoulis aan de haven in Parakia, Paros. Hij had er ook een verhaal bij. Hij ging zijn kikkererwten halen op Santorini. Blijkbaar een andere variëteit dan normaal want hij beweerde dat die soort blijkbaar alleen op Santorini kon groeien. Had er een paar meegebracht maar die wilden niet groeien in Paros.
Broodjeaapverhaal of niet? Geen idee maar die fava vond ik wel veel lekkerder dan anders.
Ik sluit me bij El Greco aan: héérlijk...
De lekkerste fava maakt mijn vrouw, daar kan geen taverna tegen op.
(27 January 2020, 16:42)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
De lekkerste fava maakt mijn vrouw, daar kan geen taverna tegen op.
Dat bespaart je weer een bosje bloemen.
(27 January 2020, 17:25)Ernst schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
(27 January 2020, 16:42)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
De lekkerste fava maakt mijn vrouw, daar kan geen taverna tegen op.
Dat bespaart je weer een bosje bloemen.
Die bloemen krijgt ze toch wel
Patrick schreef:Ik eet het wel eens maar ik zal er niet speciaal om vragen.
De lekkerste vond ik trouwens die bij Giannoulis aan de haven in Parakia, Paros. Hij had er ook een verhaal bij. Hij ging zijn kikkererwten halen op Santorini. Blijkbaar een andere variëteit dan normaal want hij beweerde dat die soort blijkbaar alleen op Santorini kon groeien. Had er een paar meegebracht maar die wilden niet groeien in Paros.
Broodjeaapverhaal of niet? Geen idee maar die fava vond ik wel veel lekkerder dan anders.
Dan zal het humus zijn geweest, die maak je van kikkererwten, fava van gele (split)erwten. Een kikkererwt is eigenlijk geen erwt, maar behoort tot de familie van de linzen.
Gek wordt je van die benamingen.
(27 January 2020, 19:10)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
(27 January 2020, 17:25)Ernst schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
(27 January 2020, 16:42)Arthur schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
De lekkerste fava maakt mijn vrouw, daar kan geen taverna tegen op.
Dat bespaart je weer een bosje bloemen.
Die bloemen krijgt ze toch wel
Zo mag ik het horen, ik zeg, goed bezig
(27 January 2020, 20:00)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Patrick schreef:Ik eet het wel eens maar ik zal er niet speciaal om vragen.
De lekkerste vond ik trouwens die bij Giannoulis aan de haven in Parakia, Paros. Hij had er ook een verhaal bij. Hij ging zijn kikkererwten halen op Santorini. Blijkbaar een andere variëteit dan normaal want hij beweerde dat die soort blijkbaar alleen op Santorini kon groeien. Had er een paar meegebracht maar die wilden niet groeien in Paros.
Broodjeaapverhaal of niet? Geen idee maar die fava vond ik wel veel lekkerder dan anders.
Dan zal het humus zijn geweest, die maak je van kikkererwten, fava van gele (split)erwten. Een kikkererwt is eigenlijk geen erwt, maar behoort tot de familie van de linzen. Gek wordt je van die benamingen.
En om t nog ff ingewikkelder te maken, fava is gemaakt van erwten, maar de beste erwten komen van Santorini, dus ook de beste fava van santorini..... Dit is niet mijn persoonlijke mening, ik ven geen fava fan. Maar algemeen aangenomen in Griekenland is de Santorini fava de topper.
(27 January 2020, 21:34)Nanny schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
(27 January 2020, 20:00)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Patrick schreef:Ik eet het wel eens maar ik zal er niet speciaal om vragen.
De lekkerste vond ik trouwens die bij Giannoulis aan de haven in Parakia, Paros. Hij had er ook een verhaal bij. Hij ging zijn kikkererwten halen op Santorini. Blijkbaar een andere variëteit dan normaal want hij beweerde dat die soort blijkbaar alleen op Santorini kon groeien. Had er een paar meegebracht maar die wilden niet groeien in Paros.
Broodjeaapverhaal of niet? Geen idee maar die fava vond ik wel veel lekkerder dan anders.
Dan zal het humus zijn geweest, die maak je van kikkererwten, fava van gele (split)erwten. Een kikkererwt is eigenlijk geen erwt, maar behoort tot de familie van de linzen. Gek wordt je van die benamingen.
En om t nog ff ingewikkelder te maken, fava is gemaakt van erwten, maar de beste erwten komen van Santorini, dus ook de beste fava van santorini..... Dit is niet mijn persoonlijke mening, ik ven geen fava fan. Maar algemeen aangenomen in Griekenland is de Santorini fava de topper.
Dus was het geen broodjeaapverhaal
(28 January 2020, 00:47)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Patrick schreef:Nanny schreef:En om t nog ff ingewikkelder te maken, fava is gemaakt van erwten, maar de beste erwten komen van Santorini, dus ook de beste fava van santorini..... Dit is niet mijn persoonlijke mening, ik ven geen fava fan. Maar algemeen aangenomen in Griekenland is de Santorini fava de topper.
Dus was het geen broodjeaapverhaal
Zolang hij maar geen fava maakte van de kikkererwten!
Kan ook dat ik het verkeerd voorhad en hij wel degelijk de juiste gebruikte
De lekkerste fava wordt gemaakt van kleine gedroogde tuinbonen. Met wat gesnipperde ui en peterselie erop. Heerlijk !
(31 January 2020, 07:55)suzan schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
De lekkerste fava wordt gemaakt van kleine gedroogde tuinbonen. Met wat gesnipperde ui en peterselie erop. Heerlijk !
Dat is inderdaad een bekende variant! Ik heb de gesneden ui weggelaten, vind het geen lekkere smaakcombi. Dit jaar op Rhodos maar eens kijken of ze deze ergens serveren!
Hoi Johan,
Ik moest er in begin ook aan wennen, maar ben nu helemaal fan.
Wij eten het met kappertjes en zongedroogde tomaatjes plus bosui.... probeer maar..... HEERLIJK.
Ik hoor het wel
Groet Ostria.