Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Rijstpudding met kaneel; Rizogalo
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tussen al het coronageweld door weer even tijd voor wat recepten   Smile
Ondanks dat ik al bijna twee maanden thuis werk, is het best wel druk met allemaal werk wat er normaal niet van kwam. En via de telefoon gaat het echt niet altijd sneller dan heel Nederland door te rijden en face-to-face te adviseren en verkopen! 
Maar tijd voor lekker Grieks eten is zekers nu heel belangrijk voor ons! Ik heb van de afgelopen tijd weer vijf mooie gerechten die voor ons "af" zijn. Vanavond de eerste drie.

Van de rijstpudding heb ik in het Novus Hotel in Athene elke ochtend kunnen genieten. Het ontbijt was daar top! Veel gesproken met een van de dames die het buffet bijhield, ze vond het prachtig als ik diverse gerechten kende en ook de Griekse naam kende. Mooie tijd! Hierbij de versie, een beetje van Rianne, en een beetje van mezelf   Wink Ik geniet hier nog steeds van!

Doet me denken aan mijn jeugd in de jaren vijftig. Onze moeder maakte elke vrijdag een vergelijkbaar recept, rijstepap met kaneel en bruine suiker en voor mijn vader als extra wat gesmolten boter.
Ik ben van plan om de Griekse versie van JohanV zeker eens uit te proberen: back to the fifties!
(30 April 2020, 20:01)Pieter schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Doet me denken aan mijn jeugd in de jaren vijftig. Onze moeder maakte elke vrijdag een vergelijkbaar recept, rijstepap met kaneel en bruine suiker en voor mijn vader als extra wat gesmolten boter.
Ik ben van plan om de Griekse versie van JohanV zeker eens uit te proberen: back to the fifties!
Ik ook Pieter krijg er nog de rillingen van die karnemelkse pap, griesmeel pap en rijstepap en zonder wat erin, brrrrrrrrrr, en als je het niet opat kreeg je het de volgende morgen als ontbijt.
Terwijl ik als zuid Limburger een goede rijstevla heerlijk vind.
Echt heerlijk, ik ga dit recept de volgende keer gebruiken!