Tussen al het coronageweld door weer even tijd voor wat recepten
Ondanks dat ik al bijna twee maanden thuis werk, is het best wel druk met allemaal werk wat er normaal niet van kwam. En via de telefoon gaat het echt niet altijd sneller dan heel Nederland door te rijden en face-to-face te adviseren en verkopen!
Maar tijd voor lekker Grieks eten is zekers nu heel belangrijk voor ons! Ik heb van de afgelopen tijd weer vijf mooie gerechten die voor ons "af" zijn. Vanavond de eerste drie.
Van de rijstpudding heb ik in het Novus Hotel in Athene elke ochtend kunnen genieten. Het ontbijt was daar top! Veel gesproken met een van de dames die het buffet bijhield, ze vond het prachtig als ik diverse gerechten kende en ook de Griekse naam kende. Mooie tijd! Hierbij de versie, een beetje van Rianne, en een beetje van mezelf
Ik geniet hier nog steeds van!
Doet me denken aan mijn jeugd in de jaren vijftig. Onze moeder maakte elke vrijdag een vergelijkbaar recept, rijstepap met kaneel en bruine suiker en voor mijn vader als extra wat gesmolten boter.
Ik ben van plan om de Griekse versie van JohanV zeker eens uit te proberen: back to the fifties!
Echt heerlijk, ik ga dit recept de volgende keer gebruiken!
Heerlijk, ook bij ons thuis werd dit gemaakt. Met zwarte pruimen op siroop voor erop. Zelf maak ik het ook. Vind t altijd een feestje. Maar dat vind ik ook van rijstevlaai....
Is alweer een tijdje geleden dat ik dit gemaakt heb, dit weekend maar weer eens doen, heb nog genoeg paprijst staan!
Kunnen we alvast in de stemming komen voor de vakantie in Rhodos over 2 1/2 week!
(30 August 2022, 08:50)Marian55 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Heerlijk, ook bij ons thuis werd dit gemaakt. Met zwarte pruimen op siroop voor erop. Zelf maak ik het ook. Vind t altijd een feestje. Maar dat vind ik ook van rijstevlaai....
Heerlijk, rijstevlaai, ben zelf een geëmigreerde Limburger!
En dan komt toch onze Arthur weer even langs middels dit topic, hij hield ook van een goede rijstevlaai zo te lezen! Mis zijn inbreng hier.
(30 August 2022, 22:33)JohanV schreef: schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Heerlijk, rijstevlaai, ben zelf een geëmigreerde Limburger!
En dan komt toch onze Arthur weer even langs middels dit topic, hij hield ook van een goede rijstevlaai zo te lezen! Mis zijn inbreng hier.
Ja wat leuk he dat je Arthur nog regelmatig tegen komt in sommige draadjes!
Ik mis hem heel erg hier op Oriste !!
Maar vanmiddag zat ik ook al te bedenken dat je bij dit recept ook een overheerlijke rijstevlaai kan gaan maken!
(31 August 2022, 00:54)Wilma schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
(30 August 2022, 22:33)JohanV schreef: schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Heerlijk, rijstevlaai, ben zelf een geëmigreerde Limburger!
En dan komt toch onze Arthur weer even langs middels dit topic, hij hield ook van een goede rijstevlaai zo te lezen! Mis zijn inbreng hier.
Ja wat leuk he dat je Arthur nog regelmatig tegen komt in sommige draadjes!
Ik mis hem heel erg hier op Oriste !!
Maar vanmiddag zat ik ook al te bedenken dat je bij dit recept ook een overheerlijke rijstevlaai kan gaan maken!
Een originele vorm heb ik, het recept ook. (Van Wil en Netty Engels). Al eens één maal geprobeerd, was wat te droog uitgevallen. Als ik eens een weekend niets te doen heb nog maar eens proberen!
O.a. dit boek heb ik van hen:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.